REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PSD face mișto de PNL: propunere liberală, pentru finanţarea participativă a IMM-urilor

PSD face mișto de PNL: propunere liberală, pentru finanţarea participativă a IMM-urilor

Replica API 19 iunie 2015 | 00:30 160

Contribuţia în comun la un business

Contribuţia în comun la un business

Mircea Dobre

Cine spune că social-democrația nu poate fi și liberală? Spre disperarea PNL, PSD și-a atribuit de la o vreme inițiative liberale. Amintim aici Codul Fiscal sau reducerile TVA la produsele alimentare. Întrucât finanțarea pentru IMM-uri stă mai degrabă pe loc decât să funcționeze, social-democrații au adoptat și în acest caz o măsură liberală!

Există mai multe pagini electronice care susțin crowdfunding-ul sau finanțarea participativă, în traducere, adică o contribuție în comun la un business. O persoană își prezintă ideea și cei atrași vor finanța, apoi devin acționari și uite așa business-ul prinde contur real.

„Sunt niște platforme online, inițiatorul își depune acolo business-ul, că sunt mai multe, Bursa Binelui, potsieu.ro, crestemidei.ro ș.a.m.d. Ca principiu, se depune acolo business-ul și, după aceea, se uită mai multe persoane și, cine este interesat, acordă o finanțare participativă. Sunt mai mulți care pot să investească bani, ca să dea drumul la acel business. Toată lumea devină acționară. Ideea a fost în felul următor: IMM-urile având acces destul de greu la parte de finanțare, bancară, europeană, fiind mai complicat, atunci oferim prin această inițiativă legislativă un avantaj în așa fel încât să își poată dezvolta business-ul”, ne-a spus unul dintre inițiatorii proiectului de lege, deputatul constănțean Mircea Dobre.

Propunere legislativă privind dezvoltarea finanţărilor participative (crowdfunding) a fost înaintată la Senat la 11 mai a.c. „În anul 2012, finanțarea participativă în Europa a cunoscut o creștere de 65% față de anul 2011, ajungând la 735 milioane EUR. Această cifră estimativă este promițătoare, comparativ cu diminuarea cu 3 miliarde EUR a pieței europene de capital de risc, dar se menține la un nivel foarte modest comparativ cu piața de exit-uri prin ofertă publică inițială din Europa, estimată la 16,5 miliarde EUR. Scopul acestui proiect de lege îl reprezintă reglementarea modalității de funcționare a platformelor online de finanțare participativă, privind ofertele de titluri financiare de tip capital sau creanță și a căror activitate se desfășoară exclusiv prin intermediul unui site web”, se arată în expunerea de motive a legii. 53 de deputați și senatori susțin legea, printre aceștia fiind Ana Birchall, Mircea Dobre, Remus Cernea sau Mihai Sturzu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367