REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PSD l-a racolat pe „liberalul” Ciocănete, după ce s-a convins că Bălan nu poate candida

PSD l-a racolat pe „liberalul” Ciocănete, după ce s-a convins că Bălan nu poate candida

Replica API 15 mai 2017 | 08:25 1181

Alegeri parţiale la Nicolae Bălcescu

Alegeri parţiale la Nicolae Bălcescu

Haos în tabăra PNL la Nicolae Bălcescu! Nicolae Ciocănete nu mai candidează pentru funcţia de primar din partea PNL la alegerile parţiale din 11 iunie. El va candida din partea PSD.

Reamintim că membrii Biroului Politic Judeţean al PNL Constanţa l-au validat în unanimitate de voturi pe Nicolae Ciocănete, viceprimar la Nicolae Bălcescu, pentru a candida pentru fotoliul de primar din comună. Anunţul a fost făcut pe data de 5 mai. De atunci şi până ieri… schimbare radicală de situaţie! Duminică, 14 mai, liberalii s-au văzut nevoiţi să recunoască faptul că Ciocănete i-a trădat. Prin urmare, s-a trecut la acţiune: liberalii au instalat un preşedinte interimar al organizaţiei Nicolae Bălcescu, în persoana primarului de la Poarta Albă, Vasile Delicoti, şi au adăugat că urmează să stabilească şi cine va candida din partea PNL la primărie.

Noul preşedinte interimar al organizaţiei PNL Nicolae Bălcescu a declarat pentru „Replica” de Constanţa: „Nu a avut încotro (n.r. - Nicolae Ciocănete). Dacă Viorel Bălan, cu care a fost atâţia ani de zile, a plecat la PSD şi PSD-ul l-a forţat probabil într-un fel sau altul să câştige primăria de acolo, iar prima şansă o are Ciocănete pentru că e de 9 ani viceprimar… El a zis clar că nu va candida din partea noastră. Am găsit mai mulţi candidaţi, i-am băgat într-un sondaj, aşteptăm rezultatele şi după aceea ne decidem exact. Iniţial, Ciocănete a promis că va candida de la noi (…) Dar, probabil, nu au găsit pe cineva cu şanse cei de la PSD şi atunci au făcut presiune. Din păcate, nu se face politică la PSD “cu mâinile curate”, chiar dacă nu mai sunt Mazăre şi Constantinescu”, a precizat Vasile Delicoti.

Potrivit lui Delicoti, până la mijlocul săptămânii se va anunţa numele candidatului pentru funcţia de primar. Reamintim că Viorel Bălan a câştigat alegerile pentru Primăria Nicolae Bălcescu, însă el a rămas fără funcţie după ce a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. Prefectul judeţului a semnat ordinul de încetare a mandatului lui Bălan, ajungându-se în situaţia organizării de alegeri parţiale în data de 11 iunie pentru desemnarea primarului.

Până la alegeri, funcţia de primar este exercitată interimar de viceprimarul Nicolae Ciocănete, mâna dreaptă a lui Viorel Bălan. Şi, tot ca detaliu, imediat după ce a fost eliberat din funcţie, Bălan a plecat de la PNL la PSD. Ce spun pesediştii? „Varianta noastră de candidat este Ciocănete pentru că s-a ajuns la înţelegere cu Bălan. S-a negociat. S-a aşteptat până în ultimul moment şi un răspuns, juridic vorbind, dacă poate candida Bălan. Însă legea nu îi permite, avem acum confirmarea. Ciocănete nu a plecat de la PNL odată cu Bălan, pentru că se aştepta lămurirea situaţiei”, a precizat, pentru „Replica” de Constanţa, un social-democrat.

Claudia CORBU, Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PSD l-a racolat pe Ciocanete parca ar fi curva de la sosea , oricum tot pe acolo este...
2
0
Sa VA is gaia PE toti betivii din primarie,scursuri,putori,satenii din Balcescu,cred CA sint Putin cam naivi,si le place bautura,si astia doi nenorociti, ii imbata pina de pisa PE ei,si PE urma ASA beti se duc si ii voteaza,rusine CA se vind ptr bautura,si hotii astia au furat tot,au lasat satul in curul gol,Anaful ce face,de ce nu-i is la scuturat?
1
0
Tutuiene sa o sugi la primarita
1
0
Domnule Tutuianu, ar trebui sa fiti mai hotarat cu primarita de la Kogalniceanu care nu trebuie sa uitati ce va facut anul trecut cand v-a pacalit ca intra in PSD si nu a intrat. Deci cine de cine face misto?
10
0
Ce fete de boschetari
6
0
Pe Albu care a facut blat cuCiocanete?care ne a furat si ultima sansa de supravietuire,ne a arat izlazu unde ne pasteam vitele,izlaz pe care i l a dat ciocanete!rusine sa ti fie Albule esti un virme la fel ca cel cu care te ai aliat!
3
1
Sa nu va para rau PNL,a-ti scapat insfarsit de 2 mafioti.Unu condamnat deaja la un an cu suspendare,pe care la achizitionat psd si unul care are destule dosare tinute la blat de procuror prim.Ei se lauda cu relatiile de prietenie,Buna achizitie a facut Stroe cu Dontu!!!!
5
1
Ciocanete , un pupincurist traseist
6
0
PNL ar trebui sa-l sustina pe Nicolae Albu un om cinstit,moral si mai ales ca va candida independent!
4
2
Acum locuitorii din N.Balcescu au ocazia sa scape de dobitocii astia 2,PNL ai retrage sprijinul politic lui CIOCANETE si pierde postul de VICE ,aleg un alt primar si astia doi vor fi istorie.CEA MAI PROASTA ALEGERE A PSD-ului . DELICOTI DA LE DRUMUL DIN BRATE CA POATE NU MAI APUCA SA CANDIDEZE
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614