REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PSD merge la locale cu Făgădău la Constanţa şi cu Chelaru la Năvodari

PSD merge la locale cu Făgădău la Constanţa şi cu Chelaru la Năvodari

Replica API 9 decembrie 2015 | 00:04 324

Decebal Făgădu/ Florin Chelaru

Mai sunt câteva luni până la alegerile locale, aşa că şefii formaţiunilor politice îşi aranjează ploile în ceea ce priveşte candidaţii. La Constanţa, cel puţin la PSD Constanţa, s-au stabilit numele care vor intra în cursă. Pentru Primăria Constanţa, secretarul executiv al PSD, Cristinel Dragomir, a anunţat că va candida Decebal Făgădău. Asta în ciuda faptului că cel din urmă a anunţat că va da un răspuns concret, cu privire la acest aspect, abia în luna ianuarie.

„Ne străduim să lucrăm la subiectul acesta. Avem 17 localităţi unde n-am stabilit candidaţii. Am stabilit ce era important, candidatul la Primăria Constanţa. Decebal Făgădu este singurul candidat al PSD-ului. În ianuarie, poate, îşi va lansa candidatura. Dar el este candidatul nostru“, a spus Cristinel Dragomir. La Năvodari va candida, din partea PSD, posibil Florin Chelaru, dacă Nicolae Matei va avea interdicţie. „Probabil, candidatul nostru va fi Chelaru, dacă Nicolae Matei va avea interdicţie. Suntem o echipă la PSD. Nu-i uşor să fii primar într-un oraş, chiar dacă e şi la Năvodari.

Trebuie să ai o anumită pricepere. Cine crede că vine în administraţie şi o să simplifice lucrurile este un mare semn de întrebare. Matei s-a retras. Nu mai are nici o funcţie de conducere. El chiar ni l-a recomandat pe Chelaru. Apreciem munca viceprimarului“, a precizat Dragomir. Pentru Mangalia nu s-a hotărât nimic, dar „încerc să-l conving pe Zanfir Iorguş”. „Eu, personal, cred că este cel mai bun candidat“, este de părere secretarul executiv al PSD Constanţa.

La Mircea Vodă va candida actualul viceprimar, George Ionașcu, în condițiile în care Dumitru Dedu a anunțat că n-și mai dorește alt mandat, iar la Lipnița actualul viceprimar, Ioan Burcea, este cel mai potrivit, întrucât Florin Onescu nu mai vrea să candideze. La Tuzla, „o să facem un bilanț al activității lui Florin Micu. Părerea mea este că și-a făcut datoria, a fost un primar bun“, a precizat Dragomir. La Oltina, posibil candidat Cristian Gheorghe, iar la Castelu, PSD Constanța merge pe mâna lui Marius Dajiu, președintele PSD Castelu, dacă nu va merge în alianțe.

La Medgidia, candidatul PSD este Luminița Vlădescu, iar la Cernavoda, posibil Ștefan Pleșa. Pentru Mihail Kogălniceanu, PSD Constanța nu are, deocamdată, nici o propunere, iar pe fostul primar, Valer Iosif Mureşan, îl exclude. „Nu este cea mai bună variantă. A pierdut toate alegerile care au avut loc acolo“, spune Dragomir. „PSD trebuie să meargă pe liste separate. Astăzi, nu există înţelegere al PSD, la nivel național, cu alte partide. PSD Constanța are suficiente resurse să-şi pună candidaţi peste tot, liste complete, şi n-are nici o temere că nu va reuși să câștige alegerile în 2016", a conchis Cristinel Dragomir.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367