REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PSD propune impozitarea marilor averi

PSD propune impozitarea marilor averi

Replica API 30 iunie 2020 | 16:36 1032

Liderul interimar PSD Marcel Ciolacu a transmis marți că susține impozitarea marilor averi astfel încât povara crizei să nu fie suportată la fel de cei cu venituri reduse și de cei cu „vile somptuoase, iahturi sau bărci cu motor”. Social-democratul consideră că modificările ar putea fi introduse de viitoarea guvernare.

„Susțin impozitarea marilor averi, nu a muncii! Sper că e clar și pentru cei din PNL care încearcă să deturneze în mod populist această temă. Le reamintesc că PSD a redus impozitul pe venitul din muncă de la 16% la 10%, iar atunci PNL s-a opus! În viziunea noastră, munca trebuie încurajată, nu supra-impozitată. Pe de altă parte, cred că într-o țară precum România, în care decalajele sociale sunt foarte mari, trebuie să avem curajul de a pune în discuție impozitarea averilor mari și foarte mari. Dacă PNL vrea să îi apere pe cei cu vile somptuoase, cu iahturi sau bărci cu motor, ori cu mașini de lux, este decizia lor politică. Din perspectiva noastră, sarcina trebuie redusă la cei care au mai puțin și crescută la cei care au mai mult! Așa e normal, așa e echitabil!”, a scris Ciolacu.

„Vorbim desigur de o reformă fiscală mai amplă care în mod cert nu poate fi pusă în practică în această perioadă de incertitudini, marcată de incapacitatea Guvernului de a veni cu soluții de sprijin pentru economie. Dar este o temă care merită și trebuie dezbătută în perspectiva unei schimbări la guvernare”, a adăugat liderul interimar PSD.

Liberalii, de cealaltă parte, spun că social-democrații vor să-i „jupoaie” pe oamenii de afaceri

„Implementarea cotei progresive este una din obsesiile mai vechi ale partidelor de stânga, care vor pur şi simplu să-i jupoaie pe cei care se dezvoltă, creează plus valoare, asigură locuri de muncă. De fapt, PSD este obsedat de ideea uniformizării şi nu apreciază oamenii de succes, curajoşi, independenţi financiar, pe care se pregăteşte să-i taxeze suplimentar, deşi, prin cota unică, oricum plătesc impozitele cele mai mari, tocmai datorită managementului performant cu care şi-au dezvoltat afacerile. Cota unică este singurul instrument corect de impozitare, pentru că fiecare plăteşte acelaşi procent din ceea ce realizează", a declarat senatorul Eugen Ţapu-Nazare, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In Romania nu exista o stanga democratica reala...PSD ,care cu aroganta isi spune partid de stanga ,este doar o escrocherie pusa la cale de niste derbedei,gen Mazare..Este o adunatura de smecheri care spun ca apara interesele paturilor sarace si mijlocii dar care in realitate sunt niste imbuibati cu cefe groase si escroci care isi fac legi personale dupa bunul plac..Astia nu sunt oameni de stanga.Sictir Ciolacule !
2
0
Impozitarea progresiva. Nu inteleg "impozitarea averilor". Daca un nene care are salariul minim pe economie si are un Logan si Becali are si el un Logan, impozitul PE LOGAN este diferit? Ciolacule, limiteaza-te la impozitul progresiv. Altfel iese haos
2
1
Dar sa propuna si anularea pensiilor speciale. Nu mai vrem profitori in Romania.
5
0
Desigur marile averi care se impoziteaza nu se refera si la politicieni, care au printre cele mai mari averi, nu ?
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218