REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

PSD propune 'stabilirea prețurilor la un nivel decent' în domeniul energiei

PSD propune 'stabilirea prețurilor la un nivel decent' în domeniul energiei

Replica API 13 august 2022 | 00:00 918

PSD transmite că nu susține diminuarea schemei de compensare a prețurilor și susține că soluția corectă este reglementarea.

„PSD nu a propus și nici nu ar fi putut propune diminuarea plafonului pentru compensarea prețurilor la energie. PSD a susținut în permanență revenirea, temporară, la o piața de energie reglementată, așa cum era înainte de liberalizarea haotică ce a provocat creșterea excesivă a ratei inflației, cu deteriorarea nivelului de trai și a economiei naționale”, se arată într-un comunicatul PSD, scrie stiripesurse.ro.

În privința schemei de compensare implementate până în prezent de Ministerul Energiei, PSD consideră că aceasta nu a produs efectul scontat de a tempera creșterile speculative ale prețurilor la energie și gaze naturale.

„În contextul în care companiile din sector anunță multiplicarea profiturilor față de anul precedent, este evident că aceste creșteri ale prețurilor la energie conțin în continuare o componentă speculativă importantă, fără nicio legătură cu costurile de producție.

PSD consideră că e profund incorect ca aceste profituri nejustificate să fie susținute la nesfârșit din banii contribuabililor, așa cum s-a întâmplat până acum prin schema de compensare.

Spre deosebire de această schemă, în care statul plătește diferența dintre prețul plafonat și cel practicat de companii după bunul plac, reglementarea propusă de PSD are în vedere stabilirea prețurilor la un nivel decent, prin raportarea la evoluția costurilor reale de producție, transport și distribuție de energie electrică și gaze naturale. Acesta este răspunsul corect la actuala criza energetică pe care l-au dat și alte state europene pentru protejarea cetățenilor și a economiei naționale”, arată PSD.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aduceti-l pe stanescu la ANRE, fratele lui paul stanescu "eminenta voastra cenusie". Ce va mai pricepeti voi si la energie ! Vai de voi, dar vai si de noi, cu voi la putere! Incompetentilor! Ce credibilitate aveti !?
0
0
Pai sa facetzi ce spuneti mai Cioli pentru ca marirea preturilor nu se putea face fara votul vostru si fara ca sefi de la ANRE care au fost numiti tot de PSD sa nu intervina cu toate ca aveau toate motivele,de exemplu producatori si distribuitori de energie si gaze au avut profituri mari si in ani trecuti deci marirea preturilor nu se justifica.Hai Ciolacule lasa vorbele pentru ca inainte de marirea preturilor nu ai spus nimic despre ce ii asteapta pe Romani nici tu nici alt PSDist,adica ati votat tacit o lege cu impact major pentru romani si pentru economia Romaneasca.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920