REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

PSD, ripostă violentă la atacul lui Iohannis: Partidul care îl susţine a închis spitale şi a tăiat salariile medicilor, PSD a acordat cele mai mari creşteri

PSD, ripostă violentă la atacul lui Iohannis: Partidul care îl susţine a închis spitale şi a tăiat salariile medicilor, PSD a acordat cele mai mari creşteri

Replica API 17 aprilie 2019 | 04:22 340

Social-democrații au transmis, marți, că este imoral și inacceptabil ca președintele Klaus Iohannis să vorbează despre Sănătate și să atace PSD pentru că nu construiește spitale, când PNL a închis zeci de spitale redeschise ulterior de guvernarea PSD, conform stiripesurse.ro.

„PSD consideră că atacul președintelui Klaus Iohannis privind acțiunile guvernului PSD în domeniul Sănătății denotă o ipocrizie jignitoare la adresa opiniei publice din România. Este absolut inacceptabil ca tocmai Iohannis să atace PSD că nu construiește spitale, în condițiile în care PNL, partidul care îl susține în campania prezidențială, a închis zeci de spitale din România, redeschise apoi în guvernarea PSD.

Este intolerabilă insinuarea președintelui Iohannis că PSD nu face nimic pentru personalul medical, deși toată lumea știe că PSD a acordat cele mai mari creșteri salariale în acest sector, oprind practic exodul medicilor și asistenților din țară.

Ipocrizia prezidențială e cu atât mai mare în condițiile în care românii își amintesc bine că PNL a tăiat cu 25% salariile celor care lucrează în Sănătate, spunându-le medicilor și asistentelor să își caute de lucru în străinătate. Este deci cel puțin imoral ca tocmai Iohannis și PNL să abordeze acest subiect al veniturilor personalului medical”, au transmis social-democrații, printr-un comunicat de presă.

Sursa menționată a adăugat în acest an guvernul PSD a alocat cel mai mare buget din istoria țării pentru Sănătate.

„În 2019, guvernul PSD a alocat pentru Sănătate cel mai mare buget din istoria României, 46,6 miliarde lei, cu 16 miliarde lei mai mult decât a alocat în 2016 guvernul Cioloș, susținut de Iohannis și PNL.

Guvernul PSD va utiliza toate cele 150 de milioane de euro de care dispune România pentru construcția a trei spitale regionale, al căror cost a fost estimat la 1,2 miliarde euro. În acest sens, Guvernul a început discuțiile la Comisia Europeană ca procentul finanțării nerambursabile să fie majorat la cel puțin 85% din costul total”, a conchis sursa citată.

Reacția PSD vine după ce președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Cotroceni, că i se pare revoltător faptul că ministrul Sănătății Sorina Pintea a pornit mai degrabă o campanie de imagine decât una de informare prin spitalele din țară.

Șeful statului a adăugat că guvernarea PSD este un eșec de la un capăt la altul, inclusiv în domeniul medical și că s-a ales praful de promisiuni social-democraților cu privire la construirea de noi spitale și modernizarea celor existente. El a amintit și de promisiunile PSD legate de reformarea rezidențiatului și de oprirea exodului medicilor români în străinătate.

Președintele României a acuzat PSD că încearcă în permanență să găsească țapi ispășitori pentru propriile eșecuri, însă nu mai pot păcăli pe nimeni, mai ales pe cei care lucrează în sănătate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a indatorat romania pe 100 de ani
2
0
Bai jegosilor PSD a dat cu o mana si a luat cu zece asta spuneti voi peste tot! Bai jigodii, pedelepre vopsite penelepre si usr voi nu ati dat nimic dar ati luat INSUTIT pielea de pe noi Mai imputitilor ati uitat salarii taiate 25% la pensii ati introdus contributia ptr sanatate 7.5% ati marit TVA la 24% Bai labagiilor PSD a readusTVA la19% impozit salarii 10% pensii fara contributia la sanatate, fara impozit sub 2000 ron Au marit pensii salarii. Au redeschis spitale au oprit migratia doctorilor bai cacatilor .Hai sictir mincinosilor !
3
7
Care cresteri ma jegosilor? Ati dat cu o mana si luati cu zece!
8
2
Asa cum e,PSD a mai facut unele lucruri bune,macar ca a reparat oribilitatile fecute de cei ce azi se dau penelisti dar sunt niste basanai imputiti. Da,sa vina si altii in locul PSD,dar cine dracu ? Da,nu exista macar un singur om sanatos la cap care sa merite atentia votantilor lucizi,in afara de cei din ALDE,care au ramas liberali pe bune. Jos PSD,ca in loc punem niste cacati cu ochi ce vor duce tara pe noi culmi ale distrugerii. La urma urmei,daca va fi asa tot e bine,vor muri cu milioanele,vor pleca tot asa,va ramane o tara cu imbecili salbatici . Evreii au primit o tara,noi vom renunta.
3
8
PSD lasa mostenire copiilor si nepotilor nostrii datorii peste datorii! Cum se naste un copil cum ii atarna PSD tinicheaua de coada cu datoria publica. Toate furaciunile la astia pe care-i spala sluga psd, tudorel toader cu legile lui criminale care-i scapa pe toti HOTII de lege si puscarie. Raman HOTII si albiti dar si cu banul furat la tescherea si noi, p-ulimea, ptr ca asa ne si considera jagardelele astea, le platim noi HOTIA ca si datorie publica cel putin 30 de ani de-acum incolo!
8
3
Ma PSDistilor voi nu sunteti normali.Pentru ca atat pensionari cat si muncitori normali nu speciali vad ca veniturile lor care sunt mai mari adevarat de fapt sunt mai mici din cauza scumpirilor ei spun asta iar voi le raspundeti"taceti ma din gura noi va-am facut viata mai buna".
6
3
Cand va imprumutati cate un miliard pe zi de ce nu ziceti nimic?Sunteti niste incapabili!Au crescut veniturile cu 200 de lei la unii,dar cu toate cresterile la preturi ar fi fost nevoie de cel putin dublu!
6
3
Are mare dreptate pensionar!!! Si parintii mei sunt pensionari!!! Nu mai putem de ATATIA GUSATI, IMBUIBATI si IMBURTIKATI!! Cu pensii speciale SA KRAPATI!!!
7
4
de cresterile pe care le vehiculati mereu ca le-ati dat - sa aveti voi parte nemernicilor si javre ordinare- pe nici unl dintre voi nu l-am auzit sa motiveze toate cresterile de preturi, facturi, carburanti, abonamente etc, cresteri ce depasesc minciuniule voastre. Sa xcrapati odata jigodiilor ordinare, mor copii din cauza voastra-imbuibatilor- in pamant sa intrati cu pensiile speciale in gura
8
4
mda ce sa-ti spun ... desi nu beneficiez de nimic mi-ai bagat mie obligatoriu cass la toate veniturile inclusiv la castigurile din pariuri sportive da de banci n-ai tupeu sa te atingi, hai jet mah
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218