21.4° Constanța marți, 27 sep 2022
Anul XVI Nr. 6135
21.4° Constanța marți, 27 septembrie 2022 Anul XVI Nr. 6135

PSD: Să ajungi să îţi conteşti propriile măsuri, asta înseamnă să fii userist

Replica API 17 august 2022 482

Partidul Social Democrat a criticat, miercuri, USR, susţinând că acest partid "îşi contestă propriile măsuri" şi s-a "supărat" pentru că Ministerul Sănătăţii foloseşte "doar" 42% din bugetul alocat de Cristian Ghinea asistenţei tehnice din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe reforma sistemului sanitar.

"Disperare, numele tău este USR! Să ajungi să îţi conteşti propriile măsuri, asta înseamnă să fii userist! Azi sunt extrem de supăraţi pentru că Ministerul Sănătăţii condus de PSD foloseşte doar 42% din bugetul alocat de Ghinea & Co asistenţei tehnice din PNRR pe reforma din Sănătate. Supărarea este şi mai mare pentru că asistenţa este asigurată de una dintre instituţiile prevăzute tot de USR-işti în PNRR, respectiv Organizaţia Mondială a Sănătăţii", se arată într-un mesaj postat de PSD pe Facebook, scrie Agerpres.

Potrivit social-democraţilor, ministrul Sănătăţii "a respectat PNRR-ul la virgulă" şi a realizat o economie de 60%.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

"În traducere: 30 de milioane de euro au fost salvaţi, 30 de milioane pentru care useriştii aveau deja pregătită o listă lungă cu firmele lor de casă! Asistenţa tehnică se face la un preţ mult mai mic şi cu o instituţie internaţională de prestigiu, fix aşa cum scrie în PNRR, nu cu prăduitorii de la USR! În timp ce useriştii vor continua să se tăvălească pe jos, ministrul Rafila va continua să îndeplinească PNRR-ul, jalon după jalon", a transmis PSD.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunţat că va sesiza Agenţia Naţională de Integritate şi DNA pe motiv că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, se află într-un "grav conflict de interese" prin semnarea unui contract pentru consultanţă cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Conform unui comunicat al USR, Rafila a semnat un contract pentru consultanţă, în valoare de 21 de milioane de euro, cu OMS, organizaţie din al cărei Consiliu Executiv a făcut parte până în anul 2021.

"În luna mai, pe şest, ca hoţul, cel care se visează preşedintele României, fost şef la OMS, a înaintat un memorandum către Guvernul României prin care a cerut ca OMS să facă consultanţă, inclusiv pentru partea de digitalizare din atât de hulitul de către PSD program pe Sănătate numit PNRR. Memorandumul cu OMS a fost semnat, în mare secret, de Guvernul României în luna iunie! Unde este problema? Suma uriaşă: 21 de milioane de euro. Bani direcţionaţi discreţionar, pentru asistenţă tehnică (consultanţă), către organizaţia unde Alexandru Rafila a avut rol executiv până în anul 2021!", a afirmat deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

usr istii nu stiu dacat sa fure au dovedit-o de la sacii lui clotilde la ghinea pnrr pe persoana fizica!
0
0

Politică

LOTO

6/49
3120925152
5/49
2018171292
joker
3531471914