REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PSD se pregătește să BOICOTEZE întâlnirea cu Klaus Iohannis: 'Sunt doar chestiuni de imagine! Trebuiau făcute acum 2 ani'

PSD se pregătește să BOICOTEZE întâlnirea cu Klaus Iohannis: 'Sunt doar chestiuni de imagine! Trebuiau făcute acum 2 ani'

Replica API 22 octombrie 2018 | 00:00 147

Senatorul PSD, Adrian Țuțuianu, a declarat, după ce Klaus Iohannis a chemat, miercuri, toate partidele la consultări privind legile justiției, la Cotroceni, că sunt doar chestiuni de imagine și că nu știe dacă PSD va participa, însă aceste discuții ar fi trebuit să aibă loc în urmă cu doi ani, conform stiripesurse.ro.

„Nu ştiu dacă PSD va merge. (...) Cred că aceste consultări pe Justiţie făcute acum sunt doar chestiuni de imagine. Ele poate că ar fi trebuit făcute în urmă cu doi ani de zile pentru că punerea de acord a legislaţiei naţionale cu deciziile CCR, cu recoamndările Comisiei de la Veneţia ori cu Directivele Europene cum este cea privind prezumţia de nevinovăţie este importantă şi trebuie să intereseze întreaga societate românească.

Astăzi cred că este un exerciţiu de imagine, taberele sunt foarte clar conturate, ceea ce cred că eu că trebuie făcut în Parlament este să reactivăm activitatea Comisiei speciale care a dezbătut aceste legi şi Codurile penale", a afirmat Adrian Țuțuianu, în Parlament, scrie mediafax.ro.

Acesta a completat că trebuie revăzut ce a recomandat Comisia de la Veneția și ce a decis CCR pentru a încerca o corelare cât mai bună în legislația din domeniul justiției.

"Să vedem care sunt recomandările Comisiei de la Veneţia, să revedem hotărârile CCR, să vedem practica europeană în materie şi să încercăm să corectăm acele elemente de neconstituţionalitate sau asupra cărora Comisia de la Veneţia a exprimat anumite rezerve şi, în felul acesta, să dăm ţării, cetăţenilor o lege penală şi procesual-penală mai bună", a completat Țuțuianu.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis luni o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită miercuri, la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema legislației din domeniul justiției, a anunțat Administrația Prezidențială.

Discuțiile vin în contextul avizului Comisiei de la Veneția și a criticilor aduse de această instituție cu privire la OUG privind legile justiției și Codurile Penale.

De altfel, președintele Klaus Iohannis a cerut, vineri, demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, ca urmare a criticilor forului european.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai tineti parte unor JEGURI care au distrus tara si ne fac de ras in toata lumea.
0
1
Cereti demisia prezidentului Ca nu e nici un bai sa politicesti demisii ca el, n are loc... Demisia, continua excursia la Pompei
2
2
De ce naiba te-ai duce la discutii cu unul cu care n-ai ce discuta si care are deja propriile lui convingeri? Pierdere de timp.
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367