REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PSD şi-a ales noua conducere. Constanţa a rămas iar pe dinafară, deşi toţi spun că aici e cea mai puternică organizaţie din ţară

PSD şi-a ales noua conducere. Constanţa a rămas iar pe dinafară, deşi toţi spun că aici e cea mai puternică organizaţie din ţară

Replica API 22 aprilie 2013 | 00:00 120

Oprişan, ales vicepreşedinte al regiunii S-E

Oprişan, ales vicepreşedinte al regiunii S-E

Social-democraţii au o nouă conducere. Cei aproape 5.000 de delegaţi au aprobat, sâmbătă, la Sala Palatului, noua structură de conducere a partidului. Victor Ponta a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al PSD, în timp ce Ion Iliescu a fost reales preşedinte de onoare al partidului, iar Liviu Dragnea este preşedintele executiv.

Cea mai interesantă bătălie s-a dat însă pentru funcţiile de vicepreşedinţi pe regiuni de dezvoltare, acolo unde constănţeanul Nicuşor Constantinescu a pierdut în faţa colegului său vrâncean Marian Oprişan. Iată însă cei 8 vicepreşedinţi la nivel naţional: Nicolae Bănicioiu, Marian Vanghelie, Titus Corlăţean, Dan Nica, Eugen Bejinariu, Constantin Niţă, Dan Şova şi Ion Călinoiu. De asemenea, au fost aleşi vicepreşedinţii pe regiuni de dezvoltare: regiunea Nord-Est (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui) - Gheorghe Nichita; regiunea Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea, Tulcea) - Marian Oprişan; regiunea Sud (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman) - Mircea Cosma; regiunea Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea) - Paul Stănescu; regiunea Vest (Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timişoara) - Ion Mocioalcă; regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj) - Ioan Rus; regiunea Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu) - Mircea Duşa; regiunea Bucureşti-Ilfov - Robert Negoiţă. Pentru cele cinci locuri de vicepreşedinte aparţinând Organizaţiei de Femei a PSD au fost alese Ecaterina Andronescu, Corina Creţu, Gabriela Firea, Rovana Plumb şi Lia Olguţa Vasilescu. Legat de femei, vicepreşedintele Rovana Plumb a prezentat sâmbătă ultima achiziţie a PSD, în persoana vedetei TV Cristina Ţopescu. Şi tot o femeie a oferit, sâmbătă, cel mai interesant moment al congresului. Este vorba despre Zita Gurmai, lidera femeilor social democrate din Ungaria, care a îngenunchiat pentru a-i oferi lui Ion Iliescu un buchet de flori. Revenind la înfrângerea suferită de Constantinescu în faţa lui Oprişan, trebuie spus că majoritatea interpretează acest lucru cum că viitoarea capitală a regiunii sud-est ar urma să fie la Focşani, în detrimental Constanţei, chiar dacă, în realitate, habar n-au despre ce vorbesc. Oricum, este cel puţin ciudat faptul că PSD Constanţa continuă să nu facă parte din structurile centrale de conducere a partidului, deşi absolut toţi liderii spu, de fiecare dată, că la malul mării funcţionează cea mai puternică organizaţia PSD din ţară. Constantinescu, care a primit 219 voturi, faţă de cele 295 ale lui Oprişan, a spus că nu va contesta rezultatele alegerilor, dar că regretă faptul că unele organizaţii nu şi-au respectat cuvântul dat. Astfel, preşedintele CJC a pierdut pe mâna buzoienilor, care ar fi promis, iniţial, sprijinul lor pentru Constantinescu, pentru ca apoi să voteze pentru Constantin Boşcodeală, propriul candidat, deşi acesta nu era cotat cu nici o şansă. Nicuşor Constantinescu a avut voturile organizaţiilor Constanţa şi Tulcea, în timp ce Vrancea, Galaţi şi Brăila l-au votat pe Oprişan.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614