REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

PSD și ALDE vor să taie alocațiile copiilor, după ce plenul Parlamentului a votat majorarea acestora

PSD și ALDE vor să taie alocațiile copiilor, după ce plenul Parlamentului a votat majorarea acestora

Replica API 14 februarie 2019 | 00:00 150

Colaiția PSD-ALDE vrea reluarea votului pe amendatul PNL adoptat, joi de Parlamentul, care prevede creșterea alocației pentru copii de la 84 la 150 lei, deoarece este neconstituțională alocarea sumelor pentru majorare din excedentul bugetar de pensii, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Sursele citate au explicat că amendamentul este inaplicabil deoarece liberalii vor ca sumele pentru creșterea alocațiilor copiilor să fie luate din excedentul bugetar de pensii, lucru care ar fi neconstituțional. Prin urmare, majoritatea PSD-ALDE va corecta amendamentul pentru ca banii să fie alocați din altă parte, au adăugat sursele politice, pentru MEDIAFAX, conform stiripesurse.ro.

Parlamentul a adoptat, joi în plen reunit, unde se votează pe articole proiectul de buget pentru 2019, un amendament al PNL care prevede majorarea alocației copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani,de la 84 de lei la 150 de lei. Grupurile parlamentare ALDE au cerut reluarea votului, din motive tehnice, însă votul nu a fost reluat, până la momentul transmiterii acestei știri.

„Se propune suplimentarea sumelor prevăzute în Anexa 3/20.01 Ministerul Muncii și Justiției Sociale Titlul 57/ Titlul Asistență Socială cu suma de 2.130.528 mii lei pentru majorarea alocației de stat pentru copiii, începând de la data de 1 martie 2019”, prevede amendamentul PNL, adoptat de Camerele reunite ale Parlamentului.

Parlamentarii au votat pentru adoptarea acestui amendament, cu 123 de voturi „pentru” și 119 voturi „împotrivă”.

Amendamentul a fost susținut și de parlamentari din coaliția de guvernare, UDMR, minorități și neafiliați.

Potrivit unor surse politice, au susținut majorarea alocațiilor de stat trei parlamentari ALDE, 18 de la UDMR, patru neafiliați și trei aleși ai PSD. De asemenea, trei parlamentari ai n minorităților au votat „pentru” amendamentul propus de PNL.

Autorul amendamentului, deputatul PNL, Robert Sighiartău, a anunțat după adoptarea, în plen a prevederii propuse de el, că în cazul reluării votului pe acest amendament PNL va ataca la CCR proiectul de buget de stat.

Plenul reunit a adoptat bugetul Ministerului Muncii, cu amendamentul admis. Aleșii votează pe anexe bugetul de stat pentru acest an, urmând ca vineri să fie dat votul final pe întregul proiect.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vezi acum productie de puradei! Trec baragladinile si pirandele la treaba... Sa vedeti spor de natalitate in preajma Craciunului... Romania va deveni patria tiganilor... Dar parca Orban e altceva?...
4
0
SUGETI PULA JAVRELOR.MANCATI CACAT LA GREU
2
6
jigodiilor ordinare- renuntati la pensiile speciale, la intretinerea curvelor voastre, renuntati la salariile voastrew nejustificate- nu va este rusine va cramponati de niste amarati de bani ptr copii, bani ptr care voi nu va aplecati daca v-au scapat din mana?, nemernicilor cunnoasteti ca spitalele din provincie nu au pediatri si suntem obligati sa facem sute de km cu copii bolnavi? si mai stiti ca acest lux nu si -l pot permite decat cei ce au un minim venit- nenorocitilor- sa crapati odata- imbuibarea voastra a interecut orice imaginatie. Puscariasule pregatewste-te dna kovesi iti va prelua
4
0
Oricum trebuie pregatita cresterea alocatiilor. Sunt unii care toarna copii numai pentru alocatie la care aduna si ajutorul social fara munca. Trebuie data la cei care chiar vor copii si fac ceva pentru societate. Nu pentru bani. Sau daca totusi fac pentru bani ca in Norvegia : se confisca si ii creste statul. Simpla crestere a banilor la vot poate agrava problemele sociale. E frumos cand auzi, dar e cu probleme la unele categorii de oameni care" nu munceste".
4
0
Si ce este de mirare? Bani nu mai sunt, singura lor salvare este schimbarea sefului BNR cu un aservit politic si sa dea drumul la tiparnita de bani, indiferent ca asta va creste inflatia.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369