REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PSD: Solicităm miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei să stabilească tipul testelor anti-COVID aplicate în școli

PSD: Solicităm miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei să stabilească tipul testelor anti-COVID aplicate în școli

Replica API 5 august 2021 | 00:00 563

PSD a solicitat, miercuri, miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei să ajungă ''urgent'' la un acord clar cu privire la tipul testelor anti-COVID şi la procedurile care să fie aplicate pentru testarea elevilor şi profesorilor în unităţile de învăţământ, având în vedere că au rămas mai puţin de şase săptămâni până la începerea noului an şcolar.

"PSD solicită imperativ miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei să ajungă urgent la un acord clar cu privire la tipul testelor anti-COVID şi la procedurile care să fie aplicate pentru testarea elevilor şi profesorilor în unităţile de învăţământ. Având în vedere că au rămas mai puţin de şase săptămâni până la începerea noului an şcolar, este revoltătoare incapacitatea celor două ministere de a se pune de acord asupra acestor aspecte esenţiale pentru asigurarea prezenţei fizice la cursuri a tuturor elevilor din România. Declaraţiile recente de bune intenţii exprimate separat de către cei doi miniştri cu privire la acest subiect nu pot ţine locul unor decizii clare, aprobate prin acte normative, care să permită achiziţia din timp a testelor şi pregătirea unităţilor de învăţământ pentru aplicarea procedurilor care ar trebui stabilite în acest sens", se arată într-un comunicat de presă remis de PSD, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, dacă în cazul elevilor cu vârsta mai mare de 12 ani există opţiunea vaccinării anti-COVID, pentru cei care nu au împlinit această vârstă testarea este singura cale prin care poate fi prevenită apariţia focarelor în cadrul unităţilor de învăţământ.

"Având în vedere iminenţa celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19, lipsa testelor şi a procedurilor de testare constituie risc ridicat de reînchidere a şcolilor, ceea ce ar fi o catastrofă mai ales pentru elevii din ciclurile primare, unde prezenţa fizică la cursuri este esenţială, după cum susţin insistent mai multe organisme internaţionale, precum UNICEF, OMS sau Comisia Europeană", afirmă social-democraţii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614