REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PSD va prelua Ministerul Justiţiei de la PNL

PSD va prelua Ministerul Justiţiei de la PNL

Replica API 3 aprilie 2013 | 00:00 90

Răsturnare de situaţie:

Răsturnare de situaţie:

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după şedinţa USL de la Senat, că le-a propus liberalilor ca PSD să îşi asume Ministerul Justiţiei, PNL fiind de acord cu propunerea sa. "Am avut o discuţie pe tema exercitării mandatului de ministru al Justiţiei. Eu am propus colegilor de la PNL, pentru a nu mai exista vreun subiect de dispută, să asumăm, din partea PSD, ministerul de Justiţie şi, pentru a păstra echilibrul, PNL să ocupe un alt portofoliu.

Decizia PNL a fost de a accepta asumarea şi nu au solicitat nici un fel de minister în schimb. "Am închis, practic, toată disputa şi toate discuţiile din ultiemle zilşe. Sper să iau deciziile cele mai bune şi să iau deciziile cele mai bune", a declarat Ponta.

"Rămân interimar (la Justiţie - n.r.) până finalizeze propunerile. Opţiunea mea pentru noul ministru se îndreaptă către o persoană care să nu fie membru de partid", a completat liderul PSD.

Ce spune Antonescu:

Crin Antonescu a anunţat, miercuri, că nu doreşte un alt minister în locul portofoliul Justiţiei, precizând că respectivul mandat va rămâne în responsabilitatea lui Victor Ponta. Preşedintele Senatului a subliniat că obligaţia PNL a fost aceea de a susţine oameni care nu se află sub suspiciunea partizanatului politic.

"Tema Justiţiei în acest moment rămâne în responsabilitatea domnului Ponta. PNL nu va crea o criză majoră fatală în USL şi nu o face. Premierul şi-a asumat acest minister. Au dorit un schimb de minister, să luăm alt minister. Opţiunea mea a fost aceea de a nu face nici un astfel de schimb. Miza unei guvernări nu e segmentul din bugetul public pe care îl gestioneză, ci loialitatea actului de guvernare. Poziţia mea: era obligaţia noastră de a găsi doi oameni în legătură cu care să nu existe suspiciuni de partizanat politic aşa cum e cazul domnului Morar şi doameni Kovesi. Premierul a optat pentru altă soluţie şi e responsabilitatea domniei sale", a declarat Crin Antonescu, citat de rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614