REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Psihologul sportiv Andreas Hniatiuc n-are milă de Cosmin Contra: „Cum să fie un model ăsta care vorbește dancileza și înjură ca un derbedeu?”

Psihologul sportiv Andreas Hniatiuc n-are milă de Cosmin Contra: „Cum să fie un model ăsta care vorbește dancileza și înjură ca un derbedeu?”

Replica API 18 octombrie 2019 | 00:00 632

Andreas Hniatiuc, unul dintre psihologii renumiţi din domeniul sportului, fost lector la Școala Federală de Antrenori, l-a caracterizat în termeni duri pe Cosmin Contra după derapajul acestuia din meciul cu Norvegia.

„F***-ți morții mă-tii să-ți f*t, Pușcaș!”. Acestea au fost cuvintele pe care Cosmin Contra le-a folosit în minutul 52 al partidei cu Norvegia, când George Pușcaș a ratat o lovitură de la 11 metri.

Unul dintre cei mai renumiți psihologi sportivi din România, Andreas Hniatiuc, fost lector în cadrul Școlii Federale de Antrenori a Federației Române de Fotbal, dar și consilier pe parte psihologică a mai multor jucători de la prima reprezentativă a României, a avut o reacție extrem de dură la adresa selecționerului.

GSP.ro publică cele mai importante pasaje din postarea lui Hniatiuc de pe contul personal de Facebook, cu precizarea că bolduirile din text aparțin redacției, dar cuvintele scrise cu majuscule îi aparțin psihologului de 39 de ani.

„Măcelărește limba română, mai ceva ca studenții congolezi”

„Cum Dumnezeu să înțeleagă ceva ăsta dintr-un sport care înainte de toate înseamnă STRATEGIE, câtă vreme el n-a înțeles niciodată gramatica limbii materne?

Cum să transmită ăsta MESAJE CLARE jucătorilor câtă vreme el vorbește «dancileza», limba analfabeților, cu tupeu? La orice conferință de presă măcelărește limba română, mai ceva ca studenții congolezi în primul an de studenție, la București?

Cum să emane acest dușman al acordului dintre subiect și predicat ECHILIBRU și concentrare, câtă vreme după obținerea unui penalty își manifestă bucuria ca un cimpanzeu, pe marginea terenului, deși România nu marcase?

Cum să transmită ăsta ÎNCREDERE propriilor jucători câtă vreme la penalty s-a întors ca un laș, cu spatele la fază, neavând curajul să-și privească propriul jucător executând o simplă formalitate?

Cum sa fie ăsta un model câtă vreme, lipsit de RESPECT și EDUCATIE, își înjură ca un derbedeu propriul jucător, după ratarea penalty-ului, în văzul și auzul a 30.000 de copii?

Cum să transmită ăsta UNITATE câtă vreme, după marcarea golului, când toată lumea se bucura împreună, el alerga singur pe marginea terenului?

Cum să transmită ăsta FAIR-PLAY câtă vreme a intrat ca un ultras pe teren, pentru a cere socoteală arbitrului, în loc să tragă cu ochiul la omologul său norvegian și să învețe lecția bunului-simț?”

„Am greșit. Se mai întâmplă astfel de lucruri pe teren. Îmi cer scuze. Am vorbit deja cu Pușcaș”- Cosmin Contra, antrenor echipa națională

CV Andreas Hniatiuc

preşedintele Asociaţiei pentru Psihologia Sportului

psihoterapeut – membru al Asociației Române de Hipnoză Clinică, Relaxare și Terapie Ericksoniana

membru al Colegiului Psihologilor din România

activitate în fotbal: Sportul Studențesc, FC Național, Academia "Gheorghe Hagi", Viitorul, Dinamo

activitate în alte sporturi: handbal, volei, tenis, baschet, gimnastică, patinaj, box, înot, arte marțiale, șah, parapantă, rugby

lector în cadrul Școlii Federale de Antrenori a Federației Române de Fotbal

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma baiatule tu cunosti expresia:"fotbalul nu este un joc de domnisoare",si daca o cunosti ia spune tu cum se traduce pentru ca esti psiholog si ar trebui sa stii.
1
2
Contra e f bun dar n-avem jucatori de inalta calitate ca prin Spania Franta etc ----avem un fotbal mediocru degeaba ne certam cu antrenorii
9
6
Din punct de vedere psihic toti stau prost, si jucatorii si antrenorii.Nu ati vazut cum se manifesta. Astia nu au consilieri pentru a-i invata cum sa se comporte in diverse situatii? Daca tot il blameaza toata lumea Contra trebuia sa se retraga, sa-i lase cu ochii in soare. S-a vazut ca si Puscas sya slb cu nervii. Nu-i pregteste nimeni. II invata sa dea cu piciorul si atit. De psihic nu se ocupa nimeni. Si-asa sint persoane mai slabute.
2
1
i-a terminati, cand jucam fotbal scuipau si injurau toti
2
2
politicieni toti fotbalisti sunt o apa si un pamant de ,prosti, inculti,aroganti si golani, fug de colo colo dupa bani iar cand ajung cine sti cum antrenori antreneaza prostia si mizeria din fodbalul romanesc!,
5
2
De cand e lumea antrenorii injura jucatorii! poate la gimnastica sa se injure mai soft , ca sa zic, asa ca sunt fete in lot... multa muie psihologului retardat care inventyeaza cuvantul "dancileza"... psiholog cu diploma luata de la saguna, spiru sau bioterra...!!!
17
11
Nu este nimeni impotriva lui. El singur isi face rau. Omul nu se controleaza.
11
2
Ma psihologule sa ii auzi pe DAN PETRESCU sau G.HAGI ce "frumos"vorbesc,asa sunt majoritatea antrenorilor din fotbal ma"specialistule",sau cum ii spunea un alt antrenor unui fotbalist:"ce nu iti convine ma?,dute la schach.
17
8
Toata presa e impotriva lui. Ceva e putred in linsajul asta mediatic
10
9
ce fata de drogangiu are vai de capul nostru ne a dus in lumea a treia contra pleaca derbedeule
9
8
Cred ca s-a trezit dintr-o mare mahmureala acest individ.
17
5
Afara cu el, nu are nici o treaba, mare dreptate are acest psiholog.
13
8

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920