REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Publicitate gratuită pe stâlpii de iluminat

Publicitate gratuită pe stâlpii de iluminat

Replica API 17 septembrie 2019 | 22:22 501

Constanţa nu e lipsită de bune şi nici de rele, este în parametri funcţionali, doar că uneori oamenii nu ţin cont de anumite reguli şi încep să facă efectiv tot ce le taie capul, cum ar fi reclama gratuită stradală pe stâlpii de iluminat.

Toate străzile Constanţei au cel puţin 3 stâlpi pe care sunt lipite afişe cu pelerinaje la mânăstiri, cu excursii în Bulgaria, cu fel şi fel de conferinţe, cu firme care fac dezinsecţii – afişe pe copaci -, fără a ţine cont şi de cei care plătesc pentru a-şi face publicitate în locurile special amenajate. Dacă nimeni nu spune nimic, nu se întâmplă nimic, şi dacă unul poate să umple o stradă cu afişe, atunci de ce nu ar face-o toată lumea?

Deşi Primăria Municipiului Constanţa a demarat, din luna august a.c, o campanie de eliminare a afişelor publicitare lipite ilegal, oamenii nu ţin cont de consecinţe şi de aspectul estetic pe care îl distrug atunci când vor să se facă văzuţi cu orice preţ, aceştia comentează despre cei care au lipit înainte lor şi cer explicaţii în privinţa amenzilor neacordate.

’’Mamă, eu aşa am văzut toată strada de la Cireşica, plină cu afişe. Pe ei i-aţi căutat? Ei au lipit primii, eu doar am făcut ca ei şi nu ştiam că nu este voie, aşa că mă voi deplasa în oraş ca să le scot, nu avem nevoie de amendă’’, spune o doamnă care lipeşte afişse cu pelerinaje la mânăstiri din România.

Contactaţi pentru a oferi un punct de vedere, reprezentanţii Primăriei Municipiului Constanţa au spus următoarele: ’’Noi am început campania de curăţare a oraşului, printre multe altele, iar toate afişele publicitare lipite ilegal for fi scoase, toţi stâlpii vor fi curăţaţi şi vom menţine situaţia sub monitorizare pentru a evita genul acesta de reclamă’.’

Potrivit art. 11 alin.(11) din HCL nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, lipirea sau expunerea de afișe ori anunțuri pe ziduri, porți, stâlpi, panouri, uși, geamuri sau în alte locuri decât cele special amenajate constituie contravenție la normele privind întreținerea și folosirea construcțiilor de orice fel.

Cei care nu respectă prevederile legale sunt sancționați cu amendă contravențională de la 400-800 lei pentru persoanele fizice și de la 1.000-1.500 pentru persoanele juridice.

Iulian RUSU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai unde ar putea sa lipeasca afise??? In Constanta nu exista nicaieri locuri pentru afisaj stradal.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920