REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PUD-ul hotelului cu 8 etaje din Mamaia, al rusului Serghei ANTONEVICI, propus pentru RESPINGERE

PUD-ul hotelului cu 8 etaje din Mamaia, al rusului Serghei ANTONEVICI, propus pentru RESPINGERE

Replica API 23 octombrie 2021 | 00:34 2382

Un cetăţean rus intenţionează să ridice un hotel în staţiunea Mamaia, zona Butoaie. Este vorba despre Serghei Antonevici, din Eforie, acelaşi care a intrat în atenţia procurorilor DIICOT, în noiembrie 2018, într-o cauză ce îl viza şi pe Cristi Borcea, acesta din urmă fiind acuzat că făcea parte dintr-o uriaşă reţea de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul în acest dosar fiind estimat la 40 de milioane de lei.

Antonevici a elaborat un Planul urbanistic de detaliu pentru construirea hotel-apartament, însă acesta va fi respins de consilierii locali, în ședința de la sfârșitul lunii. Arhitectul Dan Leu nu vizat PUD-ul, pentru că nu respectă reglementările urbanistice în vigoare.

De ce nu fost avizat PUD-ul

Concret, nu s-a propus aprobarea prin hotărâre de consiliu a documentației de urbanism PUD din următoarele considerente: nu sunt respectate prevederile PUZ în vigoare aprobat prin HCL 121/2013 potrivit cărora regimul maxim de înălțime permis este de P+5E+etajele 6-8 retrase față de limitele etajului 5, așa cum rezultă din memoriul justificativ aferent documentației PUD. Imobilul propus va avea regimul de înălțime S+P+8E fără etaje parțiale sau retrase.

Analizând valorile maxime propuse pentru POT și regimul de înălțime, respectiv POT propus 56,105 și regimul P+8E se constată faptul că valoarea CUT calculată conform acestor valori va fi 5, ceea ce contravine prevederilor art 46, alin 7 din Legea 350/2001 care prevăd faptul că valoarea CUT mai mare de 4 se stabilesc numai prin PUG.

Investitorul ar fi vrut să-și îngrămădească hotelul printre imobilele existente în zonă. Terenul, situat vis a vis de hotelul Alcor, este înconjurat de trei clădiri, Vila Alisia, Lake Boutique Apartments sau Arlequin Apartments.

De altfel, locuitorii din zonă, din blocurile cu 4 etaje, și-au exprimat nemulțumirea față de proiectul investitorului și spun că vrea să ridice blocul în ferestrele lor.

Antonevici, legături cu Cristi Borcea

Revenind la Serghei Antonevici, așa cum arătam și mai sus, acesta a ajuns în atenția procurorilor, într-uo cauză ce îl viza și pe Cristi Borcea, fiind acuzat că făcea parte dintr-o uriaşă reţea de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii spuneau că, în mecanismul evazionist au fost implicaţi şi reprezentanţii societăţilor beneficiare (care aveau relații contractuale cu firme din grupul Rompetrol), printre care şi Serghei Antonevici. În lanţul evazionist, au fost folosite pe paliere diferite mai multe societăţi comerciale cu un comportament fiscal disimulat de tip fantomă, iar sumele de bani erau transferate succesiv prin conturile respectivelor societăţi, în scopul spălării acestora.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367