REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PUD-ul lui GEORGE ZAIF, pentru un bloc cu 4 etaje în centrul Constanței, REVOCAT

PUD-ul lui GEORGE ZAIF, pentru un bloc cu 4 etaje în centrul Constanței, REVOCAT

Replica API 24 octombrie 2021 | 20:05 3204

Investiția de pe strada Mihai Viteazu, din municipiul Constanța, a lui George Zaif ,va fi pusă pe pauză. De ce? Ei bine, municipalitatea a descoperit nu mai puțin de 9 neconcordanțe în elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu, printre care și patru motive prin care se demonstrează că documentația aprobată este nelegală. De menționat este faptul că Zaif se chinuie din 2007 să construiască pe Mihai Viteazu, însă se pare că nu prea îi reușește. De-a lugul timpului, investiția a stârnit mari controverse.

Intersecția străzilor Mihai Viteazu cu Castanilor

În ședința ordinară ce va avea loc la finele lunii octombrie, aleșii locali vor vota, printre altele, și revocarea Hotărârii Cosiliului Local (HCL) nr. 367/22.06.2007 ce viza aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru construirea unui imobil cu apartamente și spaţiu comercial cu regimul de înălțime de D+P+4E şi spaţiu comercial P+1-2E, de pe strada Mihai Viteazu, nr. 67. Terenul în suprafaţă de 230,39 mp este deținut de afaceristul George Zaif.

Captură proiect de hotărâre

Mai multe motive de neconformitate, descoperite de municipalitate

Dacă vă întrebați de ce va fi revocată hotărârea prin care a fost aprobat PUD-ul dezvoltatorului, iată că municipalitatea a scos la iveală mai multe motive de nelgalitate. Analizând prevederile Planului Urbanistic de Detaliu aprobat prin HCL nr. 367/2007, coroborate cu prevederile Planului Urbanistic General, precum şi cu prevederile Legii nr. 350/2001, au fost identificate următoarele motive de nelegalitate pentru adoptarea HCL nr. 367/2007: PUD-ul aprobat prin HCLM nr. 367/2007 a propus realizarea unui imobil cu regim de înălţime D+P+4E cu destinaţie de parcare la demisol, spaţiu comercial la parter şi parţial la etajul 1 (cu suprafaţa totală de 66,23 mp) şi 4 apartamente la etajele 1-4. Prin modificarea înălţimii maxime admise care a fost reglementată prin PUD, au fost încălcate dispoziţiile art. 32 alin. (3) din Legea nr. 350/2001 potrivit cărora: "(3) Modificările aduse reglementărilor din Planul Urbanistic General asupra procentului de ocupare al terenului (POT) şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei se stabilesc prin Planul urbanistic de detaliu, iar cele aduse regimului de construire, funcţiunii zonei, înălţimii maxime admise, coeficientului de utilizare al terenului (CUT) şi retragerii clădirilor faţă de apniament se stabilesc prin planurile urbanistice zonale.". Mai exact, au fost aduse - prin PUD - modificări ale PUG ce nu ar fi putut fi aduse decât prin PUZ, respectiv modificări ale înălţimii maxime admise, ale coeficientului de utilizare al terenului (CUT) şi a!e retragerii clădirilor faţă de aliniament.

Vedere din strada Mihai Viteazu

Suportul cadastral și studiul geotehnic, lipsesc

Deşi certificatul de urbanism a fost emis în scopul elaborării PUD pentru construire D+P+3E+4Ep şi D+P+1E, PUD-ul aprobat vizează construirea unui imobil D+P+4E. Concomitent cu depăşirea regimului maxim de inălţime, a fost depăşit CUT maxim stabilit prin PUG, respectiv de la CUT=1,44 (care reprezintă creşterea cu 20% faţă de valoarea CUT=1,2 stabilită prin PUG) la CUT=3,41. În documentaţia ce a stat la baza aprobării PUD-ului nu se regăseşte suportul cadastral sau topografic al terenului şi nici studiul geotehnic.

Iată motivele de nelegalitate

Captură proiect de hotărâre

Terenul, trecut prin mai multe mâini?

În anul 2010, proprietarul terenului de pe atunci, cunoscutul și controversatul Gheorghe Aurelian Nedelcu susținea că deține terenul de trei ani, iar actul de proprietate era pe numele soției, Daniela Nedelcu, și a unui referent din cadrul Serviciul Autorizații în Construcții din Primăria Constanța, Adriana Ștefanian. De precizat este faptul că cele două ar fi cumpărat terenul de la George Zaif. Ulterior, terenul a ajuns din nou la Zaif.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multa lume o vorbeste de rau pe Cristina Stamat. se pare ca Zaif nu e un om bun. II plac banii prea mult!
4
0
Cum se face ca referatul de respingere din partea Planificarii urbane este intocmit de Cristina Stamat, aceeasi care in 2007 propunea spre aprobare acest PUD ca fiind perfect valabil??
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218