Pufleanu a ajuns, cu ANAF-ul, la Curtea Supremă, pentru 100.000 de euro
Pufleanu a ajuns, cu ANAF-ul, la Curtea Supremă, pentru 100.000 de euro
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestPrescripția răspunderii penale l-a scăpat pe afaceristul Dumitru Pufleanu de dosarul de evaziune fiscală. SC IAN PROD 2000 SRL, ce se ocupă cu fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor, și Dumitru Pufleanu au fost trimiși în judecată în 2019, iar Tribunalul a decis, pe 22 decembrie, încetarea procesului penal. N-a scăpat, însă, de răspunderea civilă: trebuie să plătească statului 100.000 de euro. Nemulțumit de decizie, afaceristul a ajuns până la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru a fi anulată datoria. Primul termen în dosar va fi pe 29 septembrie 2024.
Afaceristul a fost acuzat, printre altele, de evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive. Concret, firma S.C. IAN PROD 2000 S.R.L., reprezentată prin mandatar Pufleanu Eliza, soţia lui Dumitru Pufleanu, dar și afaceristul, sunt acuzați de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prevăzută de art. 9 alin.l lit.c şi alin. 2 din Legea nr. 241/2005, cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen. şi art. 5 C.pen. Pufleanu a prejudiciat statul cu aproape 100.000 euro.
„Dispune încetarea procesului penal, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale, fată de inculpata S.C. IAN PROD 2000 S.R.L. -(...), pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată prevăzută de art. 9 alin. 1 lit. c si alin. 2 din Legea nr. 241/2005, cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen. si art. 5 C.pen. (perioada faptei: decembrie 2009-decembrie 2011). Dispune încetarea procesului penal, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale, fată de inculpatul PUFLEANU DUMITRU - (.....), pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prev. de art. 9 alin. 1 lit. c si alin. 2 din Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen. si art. 5 C.pen. (perioada faptei: decembrie 2009 - decembrie 2011). Admite acțiunea civilă formulată de Ministerul Finanțelor Publice - Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanta. Obligă pe inculpații SC IAN PROD 2000 S.R.L. si PUFLEANU DUMITRU, în solidar, la plata către partea civilă Ministerul Finanțelor Publice - Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanta a sumei 454.476 lei, reprezentând impozit pe profit în sumă de 70.267 lei si TVA în sumă de 384.209 lei“, se arată în minuta instanței.
Numele Elizei şi al lui Dumitru Pufleanu au apărut în scandalul grădiniței „Micul Regat“
Eliza şi Dumitru Pufleanu au patronat grădiniţa "Micul Regat", unde copiii erau trataţi ca nişte regi, cu vin şi cafea, în urmă cu 6 ani. Atunci, părinţii au descoperit, din întâmplare, că micuţii erau maltrataţi de angajatele grădiniţei, sceleratele explicând ulterior vânătăile prin faptul că respectivii copii s-ar fi lovit singuri. Pe lângă abuzurile fizice, copiii au suferit de rele tratamente fără precedent în România. Potrivit unor înregistrări, micuţilor li se dădea să bea vin, pentru a putea dormi la prânz, iar când se trezeau erau puşi să bea cafea. În urma declanşării scandalului, autorităţile au găsit mai multe nereguli la grădiniţa bar & lounge, inclusiv faptul că "Micul Regat" funcţiona fără autorizaţie, ci doar pe baza unei declaraţii pe propria răspundere. Eliza Pufleanu a fost condamnată la un an şi 5 luni cu suspendare.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News