REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Puiu Gaspar: Sperăm ca Dana Haralambie să intre în primele 15 săritoare cu schiurile din lume

Puiu Gaspar: Sperăm ca Dana Haralambie să intre în primele 15 săritoare cu schiurile din lume

Replica API 23 ianuarie 2019 | 00:00 318

Secretarul general al Federaţiei Române de Schi Biatlon, Puiu Gaspar, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Braşov, că speră, aşa cum a spus la începutul sezonului, ca Dana Haralambie să intre în primele 15 săritoare cu schiurile din lume, în urma desfăşurării celor două etape ale Cupei Mondiale feminine, în perioada 25-27 ianuarie, la Complexul Olimpic pentru Sărituri cu Schiurile de la Râşnov.

"Se vede că modul de organizare pe care l-am făcut la ediţiile precedente împreună cu administraţia oraşului Râşnov, şi până anul trecut şi cu Consiliul Judeţean (CJ) Braşov, a dat roade, iar tradiţia continuă. România rămâne între organizatorii de mari competiţii mondiale la nivelul Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS). Cele mai bune săritoare ale lumii au confirmat participarea la Râşnov. Este normal, este început de sezon, iar noi suntem pregătiţi să le primim pe sportive ca şi în anii trecuţi, să le oferim condiţii foarte bune şi să plece împreună cu tehnicienii care le însoţesc, cu gânduri foarte bune spre casă. De la această competiţie aşteptăm o creştere a sportivei Dana Haralambie. La primele două etape a confirmat, în Japonia nu s-a simţit foarte bine pentru că a fost răcită, dar sperăm, aşa cum am spus la începutul sezonului, ca ea să intre în primele 15 săritoare cu schiurile din lume", a subliniat secretarul general al Federaţiei Române de Schi Biatlon.

În ceea ce priveşte condiţiile de la Complexul Olimpic de Sărituri cu Schiurile de la Râşnov, trambulinele sunt pregătite, zăpadă este suficientă, urmând să se amenajeze în aceste zile şi celelalte spaţii pentru desfăşurarea Cupei Mondiale, a punctat sursa citată..

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea, a afirmat că este încă o dovadă că tot ce s-a construit la Râşnov este exploatat în fiecare an la etape de Cupă Mondială la care participă cei mai buni sportivi ai lumii.

"Este încă o dovadă că această infrastructură este folosită la maximum, este exploatată în fiecare an de sportivi care sunt în topul competiţiilor mondiale, lucru care nu face altceva decât să trezească interesul celor mici de a practica acest sport. Este important ca de la an la an, România să se prezinte cu tot mai mulţi sportivi la aceste competiţii. Mă bucură foarte mult că această infrastructură, care a fost creată pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), care s-a desfăşurat în judeţul Braşov, în anul 2013, are continuitate şi este foarte bine exploatată"', a precizat Adrian Veştea.

Primăria oraşului Râşnov asigura suma de 160.000 lei fără TVA pentru premii, şi, de asemenea, sprijină organizarea competiţiei cu tot ce este necesar, a spus primarul Liviu Butnariu.

Un număr de 48 de sportive din 14 ţări participă la competiţie. România este reprezentată de sportivele Dana Haralambie şi Diana Trâmbiţaş. Printre sportivele participante se număr şi ocupantele podiumului olimpic de la ultima ediţie, Maren Lundby (Norvegia), Katarina Althaus (Germania) şi Sara Takanashi (Japonia), care, de altfel, se află în fruntea clasamentului general după primele patru reuniuni ale actualului sezon, găzduite de Lillehammer, Premanon, Sapporoi şi Zao.

Vineri 25 ianuarie vor avea loc antrenamentul oficial (12,00) şi calificările (14,00), sâmbătă, de la 12,30, va avea loc săritura de probă, iar de la ora 13,30 este programată prima manşă, urmată de manşa finală (la care vor participa primele 30 clasate în prima manşă), iar duminică, de la 12,15, se vor desfăşura calificările pentru a doua etapă a reuniunii de la Râşnov, iar de la 13,30 prima manşă, urmată de manşa finală.

Spectatorii vor avea acces liber, organizatorii punând la dispoziţie curse regulate din centrul oraşului către complexul sportiv de pe Valea Cărbunării.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614