REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Punctul de vedere oficial al directorului ISJ, în cazul copiilor împărtăşiţi de preot în grădiniţă

Punctul de vedere oficial al directorului ISJ, în cazul copiilor împărtăşiţi de preot în grădiniţă

Replica API 30 decembrie 2017 | 08:48 431

Petrică Miu

Cazul copiilor de la Grădiniţa nr. 42 din Constanţa, care au fost împărtăşiţi înainte de sărbători, chiar în incinta instituţiei de învăţământ, de un preot, a ajuns la urechile directorului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Petrică Miu, care nu a comentat negativ această iniţiativă, care a stârnit repulse în rândul opiniei publice. De precizat că, cu câteva zile înaintea sărbătorilor, pe pagina de Facebook a Grădiniţei nr. 42 din Constanţa a fost postat următorul anunţ: „Luni dimineaţa, preotul George de la Biserica Sfânta Maria, va veni în grădiniţa noastră, pentru a împărtăşi copiii. Părinţii care doresc acest lucru, să aducă copiii la grădiniţă, iar cei care nu doresc, vă rog să anunţe educatoarea din tura de dimineaţă. Mulţumim”.

Numai că acest gest a dat naştere unui val de nemulţumiri, mai ales în mediul online, alimentat de reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa, care l-au numit „prozelitism religios”. Întrebat ce părere are despre acest aspect, directorul ISJ, Petrică Miu, a declarat că lucrurile nu stau chiar aşa:

„Nu au făcut nici un prozelitism religios acolo, e clar. Prozelitism înseamnă altceva. Nu a existat nici un părinte care să vină cu vreo sesizare la noi, să spună că nu i-au convenit chestiunea asta. Dacă ar fi existat părinţi care să reclame, atunci da, poate nu ar fi fost corect. Este o relaţionare între grădiniţă şi părinţi, că la grădiniţa respectivă s-a dus preotul, în pragul sărbătorilor, şi i-a împărtăşit pe copii acolo. Nu s-au mai dus copiii la biserică. Nu a fost nici o reclamaţie. Şi mai e o chestiune: ce ar trebui, să le interzicem grădiniţelor toate acele activităţi pe care le fac pentru Crăciun, serbări şi altele? Ei fac tot felul de scenete. Ar trebui să le interzicem şi pe alea, ca să nu fie considerate prozelitism?”, a declarat Petrică Miu.

De precizat că, legat de acest aspect cu conotaţii religioase, reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa au avut în vedere faptul că, în general, copiii preşcolari, având vârste fragede, sub 14 ani, nu au discernământ.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Anca si cu asta de esti crestin, mai bine va duceti doar sa dati cu capu de pamant in biserica in timp ce popa va spune cat de destepti si de frumosi sunteti. Ca doar atat va duce capu, si mai mult nu puteti doar cu un singur neuron.
1
0
Pentru Gigi: Analfabetule, invata gramatica, invata sa scrii, caci pui virgula intre subiect si predicat, semn al analfabetismului, iar blancul nu preceda semnele de punctuatie... si abia apoi ia-ti libertatea de a cuvanta! Dupa cata carte stii, nu ma mira inversunarea ta cand e vorba de invatamant...
0
0
Ar fi fost culmea ca Miu - recte PSD-ul - sa critice incalcarea legii educatiei , ca asta a fost la acea unitate scolara . Ca niste educatoare cazute in mintea copiilor , care habar nu au de legislatie , fac mana in mana cu popalaii , educatia supunerii , este explicabil : atat popalaii , cat si PSD-ul , doresc un popor supus si bland , precum ovo-caprinele , care sa fie vesele si proaste , cand sunt tunse , mulse si belite ...
1
0
Mai bine propaganda homosexuala, transexuali si alte aberatii. de aia ne calca musulmanii in picioare si noi nu zicem nimic.
2
0
daca copii sunt botezati si sunt crestini unde este problema?acesta asa zisa asociatie de elevii cu mucii la nas sa isi vada de treaba lor si nu trebuie sa se bage unde nu este cazul
4
1
Cele mai mizerabie caractere in invatamat le gasti. Oameni nimicnici, mai criminali decat medicii spagari, care excrocheaza parintii amenintandu i cu indobitocirea copiilor. De profesionalism nu vorbim ca ei nu inteleg ce i aia.
1
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108