REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Puradeii obraznici care cerşesc în intersecţii mai au puţin şi-ţi sparg parbrizul, instigaţi de pe margine de părinţi

Puradeii obraznici care cerşesc în intersecţii mai au puţin şi-ţi sparg parbrizul, instigaţi de pe margine de părinţi

Replica API 4 iunie 2014 | 00:00 247

Pe ei Poliţia nu-i deranjează:

Pe ei Poliţia nu-i deranjează:

Stau cu oala de mâncare pe stradă, la umbra copăceilor din buricul urbei, în plin bulevard, îşi spală bulendrele acoperind trotuarele, culmea!, tot în zone intens circulate, dar în zona CET deja s-a depăşit orice limită. Vorbim despre persoanele de etnie romă care deja lovesc geamurile autoturismelor dacă şoferul nu binevoieşte să cotizeze un leu.

Treburile sunt bine împărţite în zona CET, iar când oamenii legii spuneau că deja există "şcoli de formare a infractorilor", mare dreptate aveau. Se refereau strict la problema ce se acutizează pe timp ce trece, şi anume că minorii au devenit pionii importanţi în mai toate infracţiunile, ei fiind racolaţi de mici, mai toţi din familii dezorganizate. Totul începe cu cerşitul, după care se trece la următorul nivel: agasarea omului, furtul din buzunare, autoturisme şi aşa mai departe până ce deja infractorul devine cu "acte în regulă". Şi asta, după cum susţineau poliţiştii, pentru că minorii nu au răspundere penală, de unde şi faptul că sunt băgaţi la îaintare. Un asemenea caz se poate întâlni în intersecţia din zona CET, acolo unde dacă ai ghinionul să fii prins de respectiva gaşcă trebuie să ai nervi de oţel. Puradeii îţi bat în geam, susţin constănţenii, după care, văzând că nu le dai nimic, lovesc geamul, rânjind sfidător, iar dacă îi rogi să plece, pur şi simplu nu vor. "I-am spus că mă dau jos la ea şi mi-a spus: hai! Nu au frică de nimic", a declarat, pentru "Replica", o şoferiţă. Şi lucrurile chiar aşa stau. La un scurt drum în zona respectivă se poate observa peisajul sublim: pe trotuar stă cloşca cu... puradeii înfloraţi. Le dă indicaţii clare, iar când maşinile opresc la semafor, cei mici se evaporă care încotro, bubuind în geamurile maşinilor. "Cloşca" urmăreşte totul cu calm, în acelaşi timp mai agasând câte un pieton. "Dă şi mie să iau la copiii ăştia ceva de mâncare". Chiar dacă oamenii îşi văd de drum, nu mare e mirarea să mai primească un cuvânt de... dulce. Şi treaba continuă până ce vreun bun samaritean îşi intră în rol şi cotizează câţiva leuţi. Femeia înflorată îşi ia puradeii şi pleacă la drum, mai opreşte câte un trecător, mai cere ceva şi intră în curte, pentru că, da, locuiesc chiar în zonă. După scurt timp, apar alţii, pesemne că lucrează în ture. Parazitismul social se sancţionează, se fac astfel de acţiuni, dar dacă persoana de etnie romă nu plăteşte, nu are acte de identitate sau îşi bagă puradelul la înaintare, o luăm de la capăt. Şi aşa ne trezim agasaţi la semafor, întrebându-ne în ce an suntem şi în ce ţară, unde e Poliţia când ai nevoie de ea şi aşa mai departe.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218