REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Purgatoriul de la Spitalul Judeţean Constanţa: Pacienţii aşteaptă în chinuri cu orele, ţiganii fac scandal în Urgenţă!

Purgatoriul de la Spitalul Judeţean Constanţa: Pacienţii aşteaptă în chinuri cu orele, ţiganii fac scandal în Urgenţă!

Replica API 24 septembrie 2014 | 00:48 421

Calvarul de zi cu zi

Calvarul de zi cu zi

Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa a fost luată cu asalt de către constănţeni. Medicii au lucrat în decursul zilei de marţi la foc automat. Prin mâna lor au trecut zeci de pacienţi cu diferite probleme de sănătate. În atenţia lor s-a aflat şi un român investigat tocmai în Rusia.

El a ajuns la Unitatea Primire Urgenţe încă de luni seară, însă după ore bune de aşteptare a refuzat internarea. Familia a dorit să-l ducă la Spitalul Fundeni din Capitală, la renumitul medic Irinel Popescu, iar marţi dimineaţă a părăsit unitatea de tratament. La scurt timp după plecarea pacientului, în grija cadrelor medicale a ajuns şi o femeie cu piciorul în ghips şi ochii bine învineţiţi, dar acoperiţi de o pereche de ochelari de soare, deşi afară ploua cu găleata. Tot la UPU a ajuns şi o pacientă din Feteşti. Aceasta suferise un accident vascular cerebral şi a fost adusă la Constanţa cu ajutorul angajaţilor Serviciului de Ambulanţă Ialomiţa. Numărul paturilor din UPU s-a dovedit insuficient, iar altele au cedat. “S-a rupt un pat, vă rog să-l reparaţi urgent”, a strigat un cadru medical. Medicii din Traumatologie au fost într-o forfotă permamentă. Pacienţii s-au văzut nevoiţi să aştepte peste o oră si jumătate pentru un Computer Tomograf (CT), iar apoi alte ore pentru aflarea rezultatului. “Este inuman să pierzi ore întregi doar pentru un CT şi alte ore bune pentru aflarea rezultatului. Pentru efectuarea unui CT am aşteptat de la ora 11.10 şi până la ora 13.20, iar rezultatul a venit la ora 16.00”, s-au plans cei puşi într-o astfel de situaţie. În plus, pe holurile unităţii s-a declanşat un adevărat scandal, după ce mai mulţi ţigani au început să urle în UPU, în stilul caracteristic. Ceilalţi pacienţi s-au arătat deranjaţi de zbierete şi i-au rugat să se calmeze. După ce au mai făcut gălăgie câteva minute, cele patru persoane de etnie romă au părăsit urgenţa, spunând că merg la Poliţie.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614