REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Puscariasul student la Drept s-a imprietenit cu albanezul Shyti Blenis

Puscariasul student la Drept s-a imprietenit cu albanezul Shyti Blenis

Replica API 25 octombrie 2010 | 00:00 1160

In Penitenciarul Poarta Alba,

In Penitenciarul Poarta Alba,

În urmă cu câteva luni, cotidianul "Replica" vă prezenta cine este deţinutul de la Penitenciarul Poarta Albă care a intrat la Facultatea de Jurnalism de la Universitatea "Andrei Şaguna", pentru ca apoi să se transfere la Universitatea "Spiru Haret", la Facultatea de Drept. Este vorba despre Ciprian Sîntea, condamnat şi încarcerat pentru omor, care aşteaptă acum cu nerăbdare să fie pus în libertate. "Voi fi pus în libertate peste un an şi 10 luni", susţine deţinutul Sîntea. Despre fapta comisă - omorul - mărturiseşte că s-a petrecut la vârsta majoratului, când şi-a înjunghiat un vecin. Vroia să se apere, însă gestul pe care l-a făcut i-a fost fatal amicului său. Spune că se săturase să fie considerat drept "un fraier" de apropiaţi şi a vrut să demonstreze că e "viteaz". "Fapta pe care am comis-o este gravă. Un apropiat a murit. Era vecin de bloc cu mine. Am copilărit împreună. Este ceva regretabil pentru toate părţile. A fost un gest instinctiv, eram puţin băut, a fost o reacţie de apărare. Pentru 15 minute plătesc 12 ani. Însă, indiferent ce am păţit sau voi păţi în viitor, nu va schimba cu nimic ceea ce s-a întâmplat în acea noapte", a declarat, pentru "Replica", Ciprian Sîntea. Deţinutul Secţiei Exterioare a Penitenciarului Poarta Albă spune că în arest şi-a făcut şi prieteni. Unul dintre prieteni: celebrul albanez Shyti Blenis, din dosarul triplului asasinat de la Mangalia, un caz extrem de dur, în care anchetatorii au descoperit că o familie - mamă, tată şi copil minor - a fost ucisă cu sânge rece.

Rep: Ce inţionaţi să faceţi după ce veţi ieşi din Penitenciarul Poarta Albă?

Ciprian Sîntea: În funcţie de ceea ce voi găsi afară mă voi decide dacă voi rămâne în ţară sau dacă voi pleca în străinătate. Se pot schimba multe într-un an şi 10 luni. Sunt foarte puţine persoane care au mai păstrat legătura cu mine. În 2008 şi 2010 am avut posibilitatea să merg acasă şi am fost cu prietenii la un grătar. După ce au trecut anii am constatat că şi anturajul a avut o influenţă nefastă asupra mea. Şi acum aş bea un pahar de băutură, dar suficient doar cât să-mi pună sângele în mişcare şi nicidecum să-mi pierd cumpătul.

Rep: Dacă aţi mai fi implicat într-o altercaţie veţi repeta fapta?

Ciprian Sîntea: Categoric nu. În penitenciar am trecut printr-un test similar cu ce s-a întâmplat atunci şi am avut puterea să trec peste. Sunt sigur că voi putea să fac faţă oricărei situaţii atunci când voi fi liberat. A fost o reacţie instinctivă şi instanţa nu a înţeles acest lucru.

Rep: Cu cine v-aţi împrietenit în penitenciar?

Ciprian Sîntea: M-am împrietenit cu celebrul albanez Shyti Blenis. Eram împotriva lui pentru că în penitenciar avem anumite reguli. Violatorii de copii, de bătrânii sau cei care omoară copii sunt foarte prost văzuţi. Sunt fapte care nu poţi să le găseşti nici o scuză. Când cunoşti pe cineva personal şi te implici emoţional îţi este mai uşor să accepţi ceea ce a făcut. Înainte să fiu arestat aveam o altă părere despre puşcăriaşi. Vroiam să moară în arest. Este o reacţie normală. Noi suntem fiinţe complexe şi sunt situaţii speciale când acţionăm într-un anumit fel. Toţi greşim. Unii mai mult, alţii mai puţin. De asta sunt legi şi am dreptul să mă liberez. Nu am împărţit camera cu Shyti Blenis datorită regulilor din sistem. Am avut ocazia să-l cunosc ca om. Despre fapta lui nu am discutat, pentru că nu vrea să vorbească.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614