REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Puştii din Cochirleni cred că dacă au împlinit 18 ani se pot urca la volan chiar fără permis de conducere!

Puştii din Cochirleni cred că dacă au împlinit 18 ani se pot urca la volan chiar fără permis de conducere!

Replica API 28 februarie 2015 | 23:56 119

Razii ale poliţiştilor din Peştera

Razii ale poliţiştilor din Peştera

Băuţi la volan, vitezomani sau fără permis de conducere. Cu câte astfel de cazuri se confruntă oamenii legii? Cu suficiente cât să ne punem un semn de întrebare: suntem în siguranţă pe şosele? Acesta este şi motivul pentru care se fac razii, filtre, contoale în trafic. Şi poliţiştii din Peştera au organizat o astfel de acţiune, la finele săptămânii trecute, depistând mai mulţi şoferi beţi, dar şi unul care doar ce împlinise 18 ani şi conducea fără permis. Ei, bine, dragi majori, nu este suficient să aveţi vârsta necesară, trebuie să aveţi şi permis de conducere!

Dacă e sfârşit de săptămână, încep petrecerile! Şi, de multe ori, acestea nu se încheie într-un mod tocmai plăcut întrucât petrecăreţii, îmbibaţi cu alcool, aleg fie să se ia la ceartă şi pumni cu partenerii de pahar, fie se urcă la volan şi pun în pericol alţi participanţi la trafic. Din peisaj nu lipsesc nici vitejii care se aventurează la drum fără permis de conducere. Iar când este vorba de mediul rural, probabil că teribiliştii şoferi îşi spun că nu vor fi traşi pe dreapta tocmai ei. Nu a fost chiar aşa întrucât poliţiştii din Peştera au efectuat acţiuni de control pe raza comunei, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 21 spre 22 februarie, trei bărbaţi alegându-se cu dosare de cercetare penală. Este vorba despre Marinică Zalin, de 39 de ani, din Izvoru Mare, care a fost depistat conducând un autoturism chiar dacă nu avea permis de conducere şi se mai afla şi sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,74mg/l alcool pur în aerul expirat. Al doilea este Petrică Voicu, tot din Izvoru Mare, în vârstă de 41 de ani, depistat la volanul unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, rezulatul etilotestului indicând: 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ajungem şi la al treilea dosar penal, aici fiind vorba de Florin Gabriel Tulum, din Cochirleni, care doar ce a împlinit 18 ani în ianuarie anul curent, dar care nu avea permis de conducere. Cu toate acestea, el a fost prins conducând un autoturism pe drumurile publice.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367