REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PUTE RĂU: Primăria Constanţa pregăteşte un contract de peste 1 milion de euro pentru WC-uri!

PUTE RĂU: Primăria Constanţa pregăteşte un contract de peste 1 milion de euro pentru WC-uri!

Replica API 14 martie 2017 | 00:00 538

Toaletele ecologice, la „tarabă”

Toaletele ecologice, la „tarabă”

Primăria Constanţa pregăteşte un nou acord cadru pentru toaletele ecologice din oraş. De această dată, municipalitatea pune la bătaie aproape 6 milioane de lei (peste 1 milion de euro!!!), fără TVA, pentru un contract valabil timp de 48 de luni. Dat fiind faptul că haznalele care împut Tomisul turistic sunt asigurate şi administrate de aceeaşi firmă, de ani de zile, este puţin probabil ca altcineva să ia locul societăţii deţinute de soţul directoarei din primăria constănţeană contractantă, Ani Merlă. De-a lungul timpului, firma cu pricina a primit de la stat contracte de peste 7,5 milioane de euro. Este interesant de văzut dacă actualul primar Decebal Făgădău merge pe linia trasată de predecesorul său ori municipalitatea va alege pe altcineva.

Primăria Constanţa a lansat pe 22 februarie procedura de achiziţie prin licitaţie deschisă a “Serviciului de instalare şi întreţinere cabine de toalete ecologice în municipiul Constanţa”. Valoarea estimată a contractului care se va întinde pe o perioadă de 48 de luni este de 5.895.208,68 lei, fără TVA, aproximativ 1,3 milioane de euro. Potrivit caietului de sarcini, cantitatea minimă a acordului cadru este de 56 cabine / zi x 365 zile x 4 ani, în timp ce cantitatea maximă este de 230 cabine / zi x 365 zile x 4 ani.

Chiar dacă nu avem un câştigător al licitaţiei, este puţin probabil ca acesta să fie altul decât Envirotech SRL, firma care asigură de ani de zile aceste servicii în municipiul Constanţa. Ultimul a fost parafat în ianuarie 2013 şi era valabil timp de 48 de luni, adică tocmai ce a expirat, înainte ca primăria să lanseze procedura de faţă. Potrivit informaţiilor publice, valoarea contractulu din 2013 a fost de peste 7,5 milioane de lei, echivalentul a circa 1,7 milioane de euro. Envirotech SRL apare în evidenţele SEAP cu peste 7,5 milioane de euro primate în ultimii ani de la instituţii publice, cel mai mare fiind cel din 2013, atribuit de Primăria Constanţa.

Firma a raportat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 10.626.458 lei şi un profit net de 4.761.772 lei, cu 35 de angajaţi, dar şi datorii de 1.970.392 lei. Envirotech SRL este controlată de Radu Merlă, soţul lui Ani Merlă, directorul Direcţiei Programe şi Dezvoltare din Primăria Constanţa. O spectaculosă “coincidenţă” face ca Ani Merlă să facă parte din comisia celor din primărie care vor atribui contractul de 1,3 milioane de euro pentru toaletele ecologice.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fffff multi bani.Mai bine Fagadau Te ocupi SI finantezi teatrele de vara, trotuarele, strazile.E jale mare.Lasa wc le....pe bani grei.Sa se cace fiecare acasa.Inainte de a iesi in imputitul de oras.
2
0
MARI CRETINI SI HOTI MAI SUNT INCOMPETENTI ASTIA DE LA PRIMARIA DIN CONSTANTA::: TOATE JAVRELE FLAMANDE LA PRIMARIE LE GASITI ::: PROSTI DE AROGANTI !!!!!! MULTA MUMU JEGURILOR !
4
0
este o mare hotie cu aceste hardaie de rahat,pretul intretinerii presupune cel putin teoretic vidanjarea,spalarea ,parfumarea,asezarea unui strat de rumegus cu bacterii sau a unei solutii antii virusi,pe cand in practica vin cu tulumba imprastie cu jet caca si pe tavan,lasa putina urina veche in hardau ,si gata,pe maine
7
0
Sotia primarului este medic.Care este parerea unui medic in legatura cu aceste adevarate infectii?Unde a mai vazut familia Vagadau asemenea mizerii in tarile de pe glob?A, nu ati iesit nici pana la Bucuresti dar a vrut sa fie primar? DNA de ce nu se sesizeaza si nu verifica contractele primariei?Ei trebuie sa vegheze la corectitudinea si folosirea banilor bugetului.Nu este bugetul familiei primarului si a familiilor angajatilor primariei. Pitigoaica trebuie reclamata in scris,sau chiar prin mail,ca acum cam toate institutiile primesc reclamatii prin mail.Dk nu facem reclamatii, ei fac ce vor
5
1
cine detine certe ca functionara publica din companie este sotia proprietarului firmei ce castiga contractele sa sesizeze SCRIS Agentia Nationala de Integritate ...este conflict clar de interese si este sanctionat de lege, madama este obligata de lege sa nu participe la sedinta de atribuire a conntractului
10
1
Oare nu este un coflict de interese la fam. Merla ? Apoi unde sunt amplasate si intretinute pe extasezon acele toalete, chiar nu se poate face diferentiat contractul?
11
0
Faceti wc moderne normale pentru ca cele din plastic costa scump intretinera lor sau soalati banii in ele ca apoi sa fie inchise de decor nici pe litoralul italian nu isi permit acest lux si voi aruncati banii pe prostii avetii spatii pentru a construii din belsug ce doriti muncitorii asteapta un loc de munca construiti dusuri si wc amenajate frumos nu plastice toxice .
10
1
Ei stiu sa faca factura cum trebuie , nu sa faca ceva functional , indiferent ce fac ....
7
0
toaletele astea publice sunt ca wc-ul din fundul curtii put rau nu ai unde sa te speli pe maini mai bine te pishi pe gard .erau pe vremea lu ceasca wc-uri publice .coborai la subsol plateai si te scapa de nevoi .acum sunt inchise .puneti mina si cu 1 milion le reabilitati si le poleiti cu aur -pt "pretentiosi "
8
0
Va pute ... pesedeul de la primarie ! Cu un primar pnl, alta duhoare, n asa ?
8
0
Cand era deschis Champs-ul vav de Fantasio, doamna in speta trimitea zilnic controale si reclamatii pentru ca acuza ca este galagie. Cand fiisu a preluat locatia, a favut si terasa pe strada! Si nu deranja. Asadar, concluziile le trageti dvs.
12
0
Vin vremuri cacacioase rau ...
12
0
toaletele ar trebui sa fie precum cele de dinainte de 1989, sa aibe si un loc unde sa te poti spala pe maini, cabinele astea de kkat sunt distribuitoare de microbi, si o sursa de facut milioane pt abonatii la banul public.Saracia goneste milioanele de oameni in afara Romaniei, pt a lasa pe altii sa faca milioane
9
1
De ce nu se construiesc sau amenajeaza toalete publice in genul celei care era in pasajul magazinului Tomis ? Platesti taxa, e curatenie, sunt chiuvete etc. Toaletele ecologice aduc doar microbi, boli, mizerie si duhoare in jurul lor. In ce tara civilizata ati mai intalnit imprastiate la voia intamplarii toalete ecologice prin orase ? Se vede clar ce e in spatele afacerii. Pe Fagadau il intereseaza doar spagile si nu curatenia orasului. Asta este inca o lectie de tinut minte pentru viitor referitor la neparticiparea la vot !
17
0
Hotia Este La Ea Acasa In Primaria Constanta !!!! Fagadau si al sau teatru de papusi sifoneaza banii publici spre societatle de casa cotizante la buzunarul negru al primaruluii!!!!
14
1
Hotii traiesc din furaciuni !Schimbati firma ! Nu-i corect si nici sanatos sa detina monopol aceasta firma care a intrat in,, conflict de interese'' intre soti..........
10
2
Primaria nu vede ca in Piata Ovidiu nu sunt Wc-uri publice iar paznicii care sunt f multi in zona isi fac nevoile in parcarea de la Pizico?De ce nu pun tualete in zona, costa mai mult? Pun numai vara in fata blocurilor din zona, vi se pare normal????????
11
1
Asta e aia care a cerut ca strada din spatele lupoaicei sa fie mai lata decat proiectul avizat pe bani europeni pentru ca nu ii iesea ei intoarcerea la stanga cand mergea acasa? LOL, cu primaria pulii cu tot. Orasul modelat dupa aptitudinile de soferita a unei angajate in primarie...
14
1
listafirme.ro envirotech-srl-12442901
5
2
sa mori tu, mierla???
4
2
Orice licitatie este insotita de parandarat - spaga mai pe romaneste.Oricum unii vor fi fericiti,la cat rahat se mananca in politica romaneasca vor avea si ei unde servi o masa calda pe gratis!
7
1
Primarul Fagadau o face pe prostul. Stie sigur ca Merla prin barbatul ei a facut ogramada de smecherii cu Mazare dar nu o da afara. O fi pus botul?!
10
5
La ce exprimari folositi in titlurile articolelor, va mai mirati de calitatea umana care va citeste ziarul ...
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614