REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Putea să provoace o tragedie! Un şofer a pus în pericol ceilalţi participanţi la trafic

Putea să provoace o tragedie! Un şofer a pus în pericol ceilalţi participanţi la trafic

Replica API 16 aprilie 2016 | 14:08 223

Se întâmplă la Constanţa:

Se întâmplă la Constanţa:

Pericol pe şoselele din Constanţa! Şoferul unei basculante nu a luat în calcul că poate pune în pericol traficul rutier şi a pornit la drum, transportând moloz. Potrivit imaginilor surprinse în trafic, bucăţile din cuvă puteau pica oricând pe carosabil, cu riscul ca în respectivul loc să se fi aflat vreun autototurism. În acele condiţii, un eveniment nefericit era inevitabil.

Situaţii de acest gen au tot fost întâlnite pe drumurile de la malul mării, aici fiind vorba despre bunurile divizibile, adică materiale vrac transportate fără ambalaj, în grămezi neordonate, sub formă de pulbere, granule sau bucăţi, ori materiale fluide sau semifluide provenite din: producţia de metale feroase şi neferoase; recuperarea fierului vechi; deşeuri de orice tip rezultate din activitatea de construcţii; exploatări forestiere sau depozite de material lemnos; exploatări agricole sau depozite de produse agricole; exploatări miniere, de carieră sau balastieră; staţii de betoane, mixturi asfaltice, aditivi şi lianţi în construcţii.

Potrivit legii aflate în vigoare, printre obligaţiile transportatorilor se află şi aceea de a nu transporta bunuri divizibile cu vehicule din dotarea cărora lipseşte prelata, iar în cazul în care vehiculele sunt prevăzute prin construcţie cu obloane, acestea trebuie să fie asigurate cu sisteme de închidere care să împiedice deschiderea accidentală a obloanelor în cursul transportului şi scurgerea bunurilor divizibile. Actul normativ prevede şi sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea obligaţiilor menţionate mai sus.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218