REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PUTIN a semnat anexarea Crimeii la Rusia. Transnistria cere alipirea la Rusia

PUTIN a semnat anexarea Crimeii la Rusia. Transnistria cere alipirea la Rusia

Replica API 18 martie 2014 | 00:00 187

Preşedintele rus, VLADIMIR PUTIN, a semnat anexarea Crimeii la Rusia. În acest document, preşedintele rus cere puterilor publice ruse (Guvernului şi Parlamentului) să aprobe un astfel de acord şi consideră "oportun" să îl ratifice, anunţă Realitatea TV.

Preşedintele Sovietului Suprem de la Tiraspol, Mihail Burla, a trimis scrisoare preşedintelui Dumei de Stat a Rusiei, Serghei Narîşkin, în care solicită examinarea posibilitaţii anexarii Transnistriei la Federaţia Rusă, relateză Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.

Solicitarea intervine în contextul în care locuitorii din peninsula ucraineană Crimeea s-au pronunţat masiv la referendumul de duminică în favoarea alipirii teritoriului la Rusia, iar Moscova a recunoscut independenţa regiunii, în pofida ameninţărilor şi protestelor din partea comunităţii internaţionale, notează şi Mediafax.

Iată declaraţiile de azi ale lui Vladimir Putin conform realitatea.net:

"Ne-am adunat să vorbim despre un moment istoric pentru noi toţi. Peste 82% au participat la referendumul din Crimeea şi peste 96 la sută au votat pentru anexarea Crimeei la Rusia.

Crimeea are legătură cu istoria RUSĂ. Vechii prinţi ruşi care au trecut la creştinism au fost fundaţia Crimeea şi Ucraina.

Crimeea este un loc în care ruşii sunt prezenţi.

Locuitorii din Crimeea au avut grijă de acest tărâm.

Crimeea a fost întotdeauna o parte integrantă a Rusiei, prin inima oamenilor săi. Această legătură a fost transmisă din generaţie în generaţie.

Într-un stat totalitarist nu am fost întrebaţi dacă dorim acest lucru. Acum este doar o formalitate pentru că toţi am aparţinut Uniunii Sovietice, Ucraina putea să se împartă în mai multe state. Uniunea Sovietică s-a prăbuşit atât de repede, încât niciunul dintre state nu a realizat.

Milioane de ruşi au mers la culcare într-o ţară şi s-au trezit în altă ţară. Ruşii şi minorităţile au devenit cea mai divizată de pe suprafaţa pământului. Crimeea a fost dată ca un sac de cartofi. Rusia a renunţat şi au fost momente când nu au putut să-şi protejeze propriile interese.

Noi credem că trebuie să avem relaţii bune cu Ucraina şi să nu avem probleme teritoriale. vedem Ucraina ca pe un vecin bun, dar vorbitorii de limbă rusă au vrut ca dreptul lor să fie asigurat. Ruşii ca alte minorităţi au suferit de o criză politică constantă timp de 20 de ani. Ucraina a fost ca o vacă bună de muls, doar conturi bancare, bani. Mulţi ucrainieni au fost nevoiţi să fugă din Ucraina. 3 milioane de ucrainieni lucrează în Rusia şi au trimis 20 de milioane de euro în Ucraina. Alegerile există pentru schimbare puterii. Cei din Ucraina au vrut să pună la cale o lovitură de stat: neonaziştii au contribuit la asta. Ei au încercat să schimbe politica pentru limbile minorităţilor.

Oamenii din vest le-a explicat că nu trebuie să facă acest lucru. Toţi au ignorat pe cei care au tras semnale de alarmă, dar au realizat ce au vrut să facă forţele naziste ucrainiene. Aceste mişcări de tip Hitler şi nu am avut cu cine să negociem în aceste condiţii.

Crimeea a fost prima sub ameninţarea acestor oameni, sănătatea celor in Crimeea era ameninţată de ce se întâmpla la Kiev. Cel mai important a fost să fie tăiate condiţiile pentru ca aceşti oameni să-şi exprime voinţa liberă.

Răspunsul de la colegii noştri din vest este că am încălcat legile înternaţionale. Am avut dreptul să cer folosirea forţele militare acolo. Am întărit contingentul militar de acolo, dar am avut dreptul.

Ucraina a făcut la fel când s-a desprins din URRS.

În nici unul din documentele recente, nu s-a spus că ONU ar avea documente pe această temă. Un memorandum din 2009, al SUA: declaraţia de independenţă înseamnă să încalce legile locale, dar cu respectarea legilor internaţionale. Ei au presat pe toată lumea să recunoască Kosovo şi acum fac invers. De ce unii pot face un lucru şi apoi acel lucru să fie nagat ruşilor, ucrainienilor şi tătarilor din Crimeea? Niciodată ONU nu a subliniat acest lucru. Este doar un cinism primitiv. Nu a fost un conflict armat în Crimeea, nu au fost victime. Aş vrea să mulumesc acelor militari din Ucraina care nu au deschis focul, care nu au sânge pe mâini. Ne acuză de o intervenţie de o invadare a Ucrainei. Îmi aduc aminte doar de un precedent petrecut fără să tragă un singur foc. Partenerii noştri vestici, conduşi de SUA preferă să folosească o mână forte. Au folosit forţa împotriva statelor suverane de câte au vrut. Parcă joacă un joc.

La sfârşitul secolului 20 au bombardat Libia. Primăvara arabă a fost înlocuită cu o iarnă. Au încălcat constituţii. Dacă acestea au fost acţiunile împotriva Ucrainei, Rusia a vrut să aibă un dialog pentru cooperare. Am fost înşelaţi. Ni s-a spus din nou că nu este treaba noastră. Acum suntem ameninţaţi cu sancţini, acestea vor fi critice împotriva noastră. SUA vor să introducă sancţiuni".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614