REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Putin şi Xi Jinping intenţionează să ia parte la summitul G20 din noiembrie în Bali

Putin şi Xi Jinping intenţionează să ia parte la summitul G20 din noiembrie în Bali

Replica API 20 august 2022 | 00:00 698

Preşedinţii Rusiei Vladimir Putin şi Chinei Xi Jinping sunt amândoi aşteptaţi să ia parte la summitul G20 din insula Bali în noiembrie, potrivit preşedintelui Indoneziei Joko Widodo, citat vineri de DPA.

Vladimir Putin ÅŸi Xi Jinping

"Xi Jinping va veni. Preşedintele Putin mi-a spus de asemenea că va veni", a declarat Widodo pentru Bloomberg într-un interviu publicat vineri.

Indonezia deţine în prezent preşedinţia G20. Widodo l-a invitat pe Putin, dar Kremlinul nu a confirmat până acum planurile liderului rus.

Bloomberg nu a putut obţine iniţial confirmarea planurilor legate de participarea lui Putin şi a lui Xi din surse ruse şi chineze.

Participarea lui Putin la summit este considerată problematică în Occident, pe fondul invaziei Ucrainei de către Rusia şi mai multe ţări au exprimat îndoieli legate de venirea lor dacă Putin ar lua parte personal. Preşedintele ucrainean Volodimir Zeklenski a fost de asemenea invitat, citează Agerpres.

China se confruntă de asemenea cu tensiuni crescute cu SUA, exacerbate de vizita recentă a preşedintei Camerei Reprezentanţilor americane Nancy Pelosi în Taiwan, urmată de o delegaţie a Congresului SUA în vizită la Taipei.

Beijingul a numit aceste acţiuni drept provocări şi a lansat manevre militare pe scară largă în jurul republicii insulare democratice ca răspuns.

Indonezia este interesată de comerţ şi investiţii şi nu caută să se alăture niciunui bloc, a declarat Widodo pentru Bloomberg. "Indonezia vrea să fie prietenă cu toată lumea", a insistat el. "Nu avem probleme cu nicio ţară", a adăugat el.

Agenţia Reuters transmite de asemenea citând declaraţia făcută vineri de un vechi consilier al preşedintelui indonezian că liderii chinez şi rus Xi Jinping şi Vladimir Putin vor participa la summitul G20 din insula indoneziană Bali în luna noiembrie.

Andi Widjajanto, fost secretar de cabinet şi consilier neoficial al preşedintelui Joko Widodo, cunoscut popular ca Jokowi, a declarat pentru Reuters că cei doi lideri se vor alătura summitului.

"Jokowi mi-a spus că Xi şi Putin plănuiesc amândoi să participe în Bali", a declarat Widjajanto, care conduce Institutul Naţional de Rezilienţă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102