REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Putin - Trump, întâlnire istorică. Chirieac: România trebuie să încheie acest lucru pentru a face față provocărilor

Putin - Trump, întâlnire istorică. Chirieac: România trebuie să încheie acest lucru pentru a face față provocărilor

Replica API 16 iulie 2018 | 00:00 203

Președintele american a început prin a-l felicita pe Vladimir Putin pentru competiția Campionatului Mondial din Rusia, a cărui finală a avut loc ieri seară la Moscova. Trump a considerat organizarea ca fiind impecabilă și a precizat că a urmărit meciurile de la Mondial.

Ulterior, Trump a precizat presei că "avem multe lucruri de discutat. Vom discuta despre comerț, despre rachete, subiecte militare, dar și despre China". Trump a subliniat faptul că întrevederea este o oportunitate "uriașă" pentru cele două țări.

Analistul Bogdan Chirieac a vorbit despre acest subiect.

”Probabil vom asista la construcția unei noi ordini economice și politice mondiale. România trebuie să încheie, în cea mai mare viteză, războiul româno-român pentru a face față provocărilor. Până acum, am stat foarte liniștiți, în colțul nostru. Din nefericire, de la venirea lui Traian Băsescu, din 2005, România nu a mai avut politică externă. În general, noi nu făceam distincție, și era bine să fie așa, între occidentali. Pentru noi, toți erau foarte frumoși, deștepți, buni și democratici. Trebuie făcută o diferențiere.

În opinia mea, trebuie să stăm lângă SUA și Israel, fiindcă SUA și Israel nu au, în niciun caz, calcule de dezmembrare teritorială pentru România, nu spun că UE ar avea, Doamne ferește! Dar în istorie, s-a mai întâmplat că Germania cu Rusia au mai dezmembrat România, știți Pactul Ribbentrop-Molotov. Deocamdată, România nu are capacitatea de a face politică externă, de a profita de oportunități, de poziția geo-strategică, de rezervele de petrol și gaze din Marea Neagră, cultură etc”, a zis Bogdan Chirieac la Antena 3.

Sursa: DCnews.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu Vasilica inainte spre cele mai inalte culmi ale progresului.
1
0
donald duck ne obliga sa ne intoarcem langa mama rusia
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614