REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Putin: Unele ţări europene nu au cum să renunţe imediat la petrolul din Rusia

Putin: Unele ţări europene nu au cum să renunţe imediat la petrolul din Rusia

Replica API 19 mai 2022 | 20:59 817

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a apreciat marţi că pentru unele ţări europene este imposibil să renunţe rapid la petrolul rusesc, conform propunerii Uniunii Europene, transmite Reuters.

Vladimir Putin

Negocierile între statele membre ale UE privind un embargo petrolier împotriva Rusiei au eşuat săptămâna aceasta din cauza vetoului Ungariei, care este puternic dependentă de importurile de ţiţei.

"Evident, unele state din UE, în a căror balanţă energetică ponderea hidrocarburilor ruseşti este deosebit de ridicată, nu vor putea să facă asta multă vreme, să renunţe la petrolul nostru", a spus Putin la o şedinţă televizată cu managerii companiilor petroliere şi oficiali guvernamentali de la Moscova, citează Agerpres.

Liderul de la Kremlin a adăugat că sancţiunile occidentale şi un eventual embargou asupra petrolului rusesc au provocat creşterea globală a preţului ţiţeiului. El a arătat că prin renunţarea la energia furnizată de Rusia, Europa riscă să plătească cele mai mari preţuri la energie din lume pe termen lung şi să îşi submineze competitivitatea industriei. Deocamdată, a mai afirmat el, sancţiunile au aprins inflaţia chiar în Europa.

Rusia se confruntă cu cea mai puternică scădere a producţiei de petrol de după dezmembrarea Uniunii Sovietice, consemnează Reuters. Sancţiunile occidentale au contribuit la aceasta atât direct, cât şi prin complicarea vânzărilor din Rusia peste tot în lume.

"Există schimbări tectonice pe piaţa petrolieră, iar încheierea afacerilor ca înainte, conform vechiului model, pare improbabilă", a spus Putin. Opinia lui a fost că este importantă crearea unui lanţ complet de la producător la cumpărătorul final.

Preşedintele le-a promis producătorilor de ţiţei ajutor din partea statului, inclusiv prin facilitarea accesului la credite şi asigurări.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ue sclava Usa
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614