REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PUZ-ul lui SECĂREA din Faleză Nord ar putea fi ANULAT

PUZ-ul lui SECĂREA din Faleză Nord ar putea fi ANULAT

Replica API 5 septembrie 2020 | 00:47 4034

Constănțenii care locuiesc în FalezăNord, pe strada Belvedere, sunt în război cu afaceristul GeorgeSecărea, care intenționează să construiască, în fața blocurilor în care locuiesc două imobile cu 6 etaje. Aceștia au contestat în instanță PUZ-ul ce stă la baza investiţiei, documentație pe care vecinii o consideră nelegală. Dacă Secărea își va duce la bun sfârșit proiectul, vecinii vor rămâne fără locuri de parcare, fără spațiu verde, și nu vor mai avea partea de un grad de însorire ridicat.

De ce este contestată hotărârea adoptată în februarie a.c.!

Prin HCLM Constanța 89/2020, s-a aprobat PUZ-ul pentru zona delimitată de strada Belvedere, aleea de acces și proprietăți private, inițiatori Secărea George și Maria, Secărea Marioara. Acest PUZ vizează terenul din fața blocurilor BM7 și BM 8, ce au regim de înălțime P+3, teren care a fost spațiu verde aferent celor două blocuri și care a ajuns în proprietatea investitorilor. Cererea lui George Secărea pentru aprobarea PUZ a fost înregistrată sub nr 35793/21.02.2020 și 6 zile mai târziu, în 28 februarie, s-a adoptat hotărârea de consiliu. Proiectul ar fi fost supus dezbaterii fără avizul comisiei de specialitate a CL, avizul folosit la baza proiectului unul din iulie 2017, anterior înregistrării cererii solicitantului, iar referatul de aprobare a fost întocmit a doua zi după depunerea cererii în baza unor documente care nu mai erau valabile la data adoptării hotărârii contestate.

Mai mult, hotărârea ar avea un aviz de oportunitate din august 2014, adică cu patru ani în urma depunerii cererii de adoptare a PUZ.

Rămân fără parcări, spaţii verzi, iar maşinile de intervenţie n-ar putea interveni

Loturile pe care George Secărea dorește să amplaseze cele două construcții cu regim P+6 fac parte din subzona ZRL 3-Subzonă locuințelor individuale și colective mici P+2-3.

Investiția este considerată ca fiind o potențială cauză de deteriorare a calității locuirii și de nemulțumiri ale locuitorilor cauzate de reducerea însoririi, iluminării naturale, intimității locuințelor, toate acestea având efecte negative asupra valorii proprietăților. Potrivit PUG, în această zonă se preconizează construcția de locuințe cu maxim 8 apartamente și nu se precizează că s-ar putea și astfel cu condiția întocmirii PUZ. Prin construcția blocurilor, dispar spațiile verzi, dar și un număr de 4 locuri de parcare aferente acestor blocuri.

De asemenea, completarea frontului dinspre strada Belvedere va face imposibilă intervenția cu mijloace mecanizate în caz de incendiu la fațadele dinspre mare ale blocurilor BM 7și BM 8

Locuitorii cer anularea HCLM care a stat la baza aprobării PUZ-ului

În baza acestor aspecte, locuitorii celor două blocuri din Faleză Nord cer revocarea hotărârii. Cât despre faptul că plângerea a fost ”ascunsă” de către reprezentanții primăriei, de consilierii locali, aceștia din urmă spun că este un lucru foarte grav și, pentru care, cel mai probabil, vor lua măsuri. Precizăm că inițial, au formulat o plângere prealabilă, în atenția Consiliului Local, datată din 22 aprilie, însă care nu a ajuns la destinatar, nici măcar în ședința Comisiei juridice, consilierii PNL aflând de plângere două luni.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai daca omul este propietar cum sa-l opresti si sa mai vrei si locuri de parcare pe terenul lui.Daca nu are acte da,se poate,dar daca nu ce suntem in comunism
0
4
ca va revoltati online, dar la vot tot pe Fatalau il alegeti.
8
0
Strategia pesede la Cta e simpla. Fara Fagadau la vedere, sa nu enerveze si mai tare. Prezenta scazuta la vot si iese tot el. Cativa iepuri pe care sa puna fraierii votul si construieste in continuare. Iesiti la vot! Vot util!
9
0
alt Milionar cu chip oit
9
0
sa-l fut in gura pe fagadau cu tot neamul lui de jegosi, a distrus orasul
13
0
VA PISHATI PE EL DE VOT MELTENILOR ACUM TIPATI CA DISPARE SPATIUL VERDE VA MERITATI SOARTA
9
0
Tare comentariul de la 5 sep 06:44
7
0
toti ghertzoii sunt acum "afaceristi" ?
12
0
Nu tin cu ursul, dar cine sunt cei care contesta? Cei care pe vremea impuwcatului, erau exact ca cei care pipa poala psd-ului. Nu orice muritor de rand putea obtine locuinta in zona. Acum, roata s-a invartit si le vine greu. Nu va mai plangeti ca nu veti mai vedea marea din balcon dimineata. Oricum va-ti tras bariere ca sa intre strainii acolo. Ce vreti cooae, oamenii noi la vremuri noi.
6
7
De ce ar trebui sa stea sudori? De unde stiti cine sta acolo? Este important cine sta sau legalitatea obtinerii autorizatiilor? Si Segarea tot acolo a stat. Si propun cate un sudor si cate un lacatus pe fiecare scara de bloc nou construit. Altfel apar speculatiile
6
2
Numai javre de oameni care isi turnau vecinii , prietenii si rudele. Niste catei
7
6
...striga, hotu. In blocurile alea locuiesc numai hoti. Cei care au primit apartamentele pe timpul lu' Ceasca erau si sunt securisti. Astia care s-au mutat dupa revolutie, au cumparat cu bani din furaciuni. Nu sta niciun sudor sau lacatus in blocurile alea si in zona aflata pe buza marii. Hai sa fim seriosi!
10
9
Alooo vecinii verificati in presa pentru un bloc pe 200 mp pe str. Mircea cel Batrin nr 47 Fagadau a dispus UNIC in Romania sondaj de opinie pe site-ul primariei. Asta ca sa blocheze proiectul, ca nu era al tovarasului lui, Secarea. La un PUD. Si exista solicitare scrisa catre primar sa efectueze sondaj de opinie la orice PUZ , incepand cu anul 2018. Ca precizare PUZ-ul este mult mai important si amplu decat un PUD.
9
1
Daca va da un apartament moca se schimba datele nu va mai deranjeaza nimic
4
9
FAGADAU SI NU O SA MAI AVETI SPATII VERZI .O SA AVETI BLOCURI MACHIDONESTI !
25
1
Un mascarici ciorditor, la fel ca si fostul prieten al fii sei, unul Razvan zis Ran, care fura orice la comanda. Iar Secarica se da mare gigolo, cuceritor de mushate armane !?!
15
1
un nimeni acest mascarici care s-a ridicat pe spinarea raposatului sau frate, Marian care era un om adevarat si care daca ar fi fost in viata i-ar fi tras un sut in cur si l-ar fi pus la locul lui.
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108