REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Quentin Tarantino scrie o carte despre un veteran de război din Al Doilea Război Mondial

Quentin Tarantino scrie o carte despre un veteran de război din Al Doilea Război Mondial

Replica API 2 octombrie 2019 | 00:00 326

Quentin Tarantino

Regizorul american Quentin Tarantino scrie o carte despre un fost militar din Al Doilea Război Mondial (1939-1945), care s-a săturat de superficialitatea filmelor, mai ales de cele produse la Hollywood, până când descoperă cinematografia străină, relatează marţi EFE.

Regizorul celor două filme din seria "Kill Bill" a dezvăluit noul său proiect într-o conversaţie cu regizorul Martin Scorsese apărută luni în publicaţia DGA Quarterly, revista de specialitate a regizorilor americani. În această discuţie, Tarantino a vorbit pentru prima data despre cartea pe care o scrie.

"Lucrez acum la această carte. Am un personaj care a luptat în Al Doilea Război Mondial şi a văzut multă vărsare de sânge. Acum se întoarce acasă, în jurul anilor 1950, şi deja nu mai empatizează cu filmele. I se par mult prea naive după tot ceea ce a văzut în război", a spus Tarantino. "Pentru el, peliculele de la Hollywood sunt doar filmuleţe. Şi, brusc, descoperă că există şi alte filmele străine ale unor regizori, precum Kurosawa sau Fellini...", a adăugat el.

Scorsese şi-a manifestat interesul faţă de această idee, aprobând spusele mai tânărului său coleg de breaslă: "Da, da".

Iar Tarantino a continuat: "Şi atunci protagonistul îşi spune: 'Poate că aceste lungmetraje sunt altceva decât filmele false de la Hollywood'. El se simte atras de acest altceva, unele dintre filme îi plac, altele nu, pe altele nu le înţelege, dar simte că vede ceva diferit".

Noul său proiect pare să fie o reflecţie despre diferenţele dintre puternica cinematografie de la Hollywood şi producţiile străine.

Nu este pentru prima oară când realizatorul filmului "Pulp Fiction" îşi exprimă intenţia de a publica o carte, el declarând deja de mai multe ori în trecut că după ce se va retrage din activitatea regizorală i-ar plăcea să scrie romane şi piese de teatru. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369