rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Răceala în sarcină: cauze, simptome, tratament & remedii naturiste

Răceala în sarcină reprezintă un motiv de îngrijorare pentru femei, mai ales pentru că medicamentele cu care se tratează în general afecțiunea sunt contraindicate, în special în primele 3 luni de sarcină. Vestea bună este că răceala se poate vindeca și fără medicamente și, dacă nu apar complicații, fătul nu este pus în pericol de un eventual tratament agresiv.

Sursă foto: Shutterstock

Care sunt cauzele răcelii în sarcină?

Răceala la femeile însărcinate apare din cauza unei infecții virale. Virusul contractat afectează tractul respirator superior, dar și sinusurile. Există peste 200 de tulpini diferite de virusuri care pot cauza răceală.

De ce e diferită răceala în timpul sarcinii?

Din punct de vedere al manifestărilor, răceala în timpul sarcinii nu este diferită în comparație cu cea care apare în general. Diferența constă în faptul că, în timpul sarcinii, nu se recomandă administrarea unor medicamente care pot pune în pericol sănătatea fătului. Așadar, viitoarea mămică se va confrunta pe cont propriu cu răceala, fără să aibă sprijinul unui tratament medicamentos care îi ușurează simptomele.

Cum se manifestă răceala în sarcină?

Simptomele care apar din cauza răcelii în timpul sarcinii sunt aceleași cu cele prin care se manifestă răceala în general. Lipsa medicației le poate face, însă, mai greu de suportat.

Nas înfundat și rinoree. Nasul înfundat, precum și rinoreea (secrețiile nazale) sunt adesea primele semne de răceală. Nu se recomandă folosirea descongestionantelor nazale în timpul sarcinii. Pentru reducerea disconfortului, femeia însărcinată poate încerca inhalațiile cu aburi pentru desfundarea nasului.

Durere în gât. Acesta este un alt simptom prin care se manifestă răceala în sarcină. Durerea în gât poate fi acută și poate persista toată ziua, dar poate să se manifeste numai dimineața și seara.

Durere de cap. Din cauza afectării sinusurilor, pot apărea durerile de cap greu de suportat. Într-o asemenea situație, discută cu medicul care îți monitorizează sarcina și acesta îți va recomanda, dacă este cazul, anumite medicamente permise.

Tuse. Durerea în gât este adesea asociată cu tusea la persoanele care suferă de răceală. Tusea poate fi seacă, însă spre finalul răcelii poate deveni productivă.

Oboseală acută. Oboseala acută este un simptom des întâlnit la persoanele răcite, însă mai ales la gravide. Organismul va avea nevoie de odihnă și e recomandat ca femeia însărcinată să petreacă cât mai mult timp în pat, odihnindu-se. În timpul somnului, organismul va lupta mai eficient cu boala și se va reface astfel mai rapid.

Febră și transpirații abundente. Febra mică nu pune mama și fătul în pericol, însă febra care depășește 39 de grade Celsius devine periculoasă mai ales pentru făt, de aceea e important ca femeia însărcinată să apeleze de urgență la ajutor medical într-o asemenea situație. Situația este și mai periculoasă pentru făt în primul trimestru al sarcinii.

Pacienta însărcinată va fi dusă la medic și temperatura corpului îi va fi scăzută, astfel încât fătul să nu fie afectat. Transpirațiile abundente sunt normale, acestea fiind folosite de organism atât pentru reglarea temperaturii, cât și pentru eliminarea toxinelor.

Factori de risc pentru răceală în timpul sarcinii

După ce rămâne însărcinată, femeia este mai expusă riscului de îmbolnăvire decât înainte de sarcină, asta pentru că sistemul imunitar nu mai e la fel de alert și activ.

Sistemul imunitar slăbit. Atunci când femeia rămâne însărcinată, activitatea sistemului imunitar este redusă în mod natural, astfel încât fătul să fie agreat. Drept urmare, se produc multe modificări în corp. Sistemul imunitar fiind suprimat, organismul este mai vulnerabil în fața răcelilor, de aceea femeia însărcinată este mai expusă riscului de îmbolnăvire, comparativ cu restul femeilor. Totodată, activitatea redusă a sistemului imunitar poate face răceala să persiste mai mult în timpul sarcinii.

Contactul cu persoane bolnave. În cazul oricărei persoane, expunerea la virusuri poate crește riscul de răceală. Așadar, femeia însărcinată care intră în contact cu persoane răcite, mai ales dacă locuiește în aceeași casă sau împarte același birou cu o asemenea persoană, este predispusă îmbolnăvirii.

Cât durează răceala în sarcină?

În mod normal, o răceală se vindecă în aproximativ 7 zile, chiar și fără un tratament agresiv, însă în timpul sarcinii, poate dura mai mult. Răceala în sarcină poate persista 2-3 săptămâni.

Cum diferențiezi răceala de gripă la femeia însărcinată?

Pe de o parte, răceala se manifestă prin simptome precum durerea în gât, înfundarea nasului, strănut, tuse și stare de oboseală accentuată. Simptomele în răceală apar și evoluează treptat. Pe de altă parte, gripa are un debut agresiv și se manifestă prin simptome precum: febră mare, dureri puternice de cap, dureri musculare, epuizare și transpirații abundente.

Gripa poate fi periculoasă atât pentru mamă, cât și pentru făt, de aceea e indicat ca femeia însărcinată care suspectează că suferă de gripă să meargă la medic pentru stabilirea diagnosticului potrivit, dar și pentru prescrierea unui tratament care reduce riscurile pentru mamă și făt.

Complicații pe care le poate avea răceala în sarcină

Femeile însărcinate au mai multe riscuri decât femeile care nu sunt însărcinate să se confrunte cu complicații ale gripei. Aceste complicații pot include pneumonie, bronșită sau infecții ale sinusurilor.

În general, răceala în sarcină nu are complicații, aceasta vindecându-se în câteva săptămâni, fără incidente. Dacă apare febra mare, însă, lucrurile se complică. Febra, mai ales în primul trimestru de sarcină, crește riscul de defecte congenitale, dar și pe cel de avort spontan. Cu cât febra este mai mare, cu atât mai mare este și riscul la care e expus fătul. De aceea, dacă temperatura corpului crește prea mult, este obligatoriu ca femeia însărcinată să primească îngrijiri medicale de urgență.

Impactul răcelii asupra fătului

Cu toate că răceala poate face viitoarea mămică să se simtă foarte rău, aceasta nu afectează sănătatea fătului, atât timp cât nu apar complicații.

Diagnosticarea răcelii în sarcină

Medicul va stabili diagnosticul de răceală în sarcină în urma examinării fizice și a anamnezei. De cele mai multe ori, nu vor fi necesare analize și teste suplimentare. Este foarte important ca femeia însărcinată să apeleze de urgență la medic dacă are următoarele simptome:

Amețeli

Probleme de respirație

Febră

Durere în piept

Sângerări vaginale

Vărsături

Confuzie.

Tratarea răcelii în sarcină

Tratarea răcelii în sarcină este un subiect delicat, deoarece medicamentele sunt contraindicate în perioada aceasta. Potrivit obstetricilor, cel mai bine este să eviți toate medicamentele în primele 12 săptămâni de sarcină. Acesta este un moment critic pentru dezvoltarea organelor vitale ale bebelușului tău. Mulți medici recomandă, de asemenea, prudență după 28 de săptămâni.

Așadar, ideal ar fi ca femeia să poată combate răceala prin odihnă, hidratare, alimentație sănătoasă și, eventual, remedii naturiste care să îi ușureze starea.

Tratament medicamentos pentru răceala în sarcină

Tratamentul medicamentos este de evitat în sarcină, deoarece multe medicamente folosite pentru tratarea răcelii nu sunt sigure pentru făt, ceea ce înseamnă că pot pune sarcina în pericol. Așadar, medicul va recomanda numai în cazuri excepționale anumite medicamente, care implică riscuri minore.

Medicamente permise în sarcină

Doar la recomandarea medicului, niciodată fără acordul acestuia, femeia însărcinată poate lua acetaminofen (paracetamol) pentru reducerea febrei, atenuarea durerilor de cap, precum și a celor musculare. Unele pastile de supt, cu anestezic local, pot fi recomandate de medic pentru ușurarea durerilor în gât severe, atunci când există roșu în gât (adică proces inflamator).

De asemenea, și unele medicamente antitusive sunt permise, la recomandarea medicului, în sarcină, însă acestea se administrează numai după ce remediile naturiste dau greș. În timpul sarcinii, e important ca medicamentele să fie administrate exact așa cum a recomandat medicul, niciodată în doze mai mari sau pe perioade mai lungi.

Medicamente interzise în sarcină

Multe dintre medicamentele pe care le iei de obicei când ești răcită sunt contraindicate în timpul sarcinii, crescând riscul de complicații. Studiile făcute în domeniu arată că aspirina, ibuprofenul, precum și alte analgezice, luate în special în al treilea trimestru de sarcină, cauzează complicații precum naștere prematură și greutate mică a fătului.

De exemplu, Administrația Alimentelor și Medicamentelor (FDA) spune că antiinflamatoarele nesteroidiene eliberate pe bază de rețetă pot crește riscul de pierdere a sarcinii în prima jumătate a sarcinii și că opioidele eliberate pe bază de rețetă pot crește riscul de anomalii la naștere atunci când sunt luate în primul trimestru.

Durerea severă și persistentă poate duce la efecte grave, cum ar fi hipertensiune arterială, depresie și anxietate. Este important să cântărești cu medicul beneficiile consumului de medicamente pentru ameliorarea durerii în timpul sarcinii față de riscurile potențiale.

Decongestionantele nazale sunt, în general, contraindicate în timpul sarcinii, întrucât pot avea un impact negativ asupra fătului, mai ales dacă sunt folosite în primele 3 luni de sarcină. Spray-urile nazale sunt interzise în timpul sarcinii - la recomandarea medicului se pot folosi, în cantități limitate, doar anumite tipuri, precum cele cu ser fiziologic sau cu apă de mare.

Unele studii sugerează că unele decongestionante, inclusiv pseudoefedrina și fenilefrina, pot crește riscul de anomalii la naștere.

Remediile homeopate pentru răceală sunt și ele contraindicate în timpul sarcinii, întrucât nu se cunosc efectele pe care acestea le au asupra sănătății fătului. Pentru a-ți proteja sarcina, nu lua niciun medicament fără recomandarea sau acordul medicului, altfel îți pui sarcina în pericol.

Tratament naturist pentru răceală în timpul sarcinii

Remediile naturiste și îngrijirea la domiciliu se recomandă pentru tratarea răcelii pe parcursul celor nouă luni și în perioada de alăptare. Este foarte important, înainte de folosirea remediilor naturiste, ca pacienta să se odihnească suficient și să se hidrateze suficient.

Următoarele remedii naturiste pentru răceală pot fi folosite cu succes în timpul sarcinii:

Gargară cu apă cu sare, pentru calmarea durerilor în gât și pentru combaterea tusei

Inhalații cu aburi pentru desfundarea nasului

Supă de pui și legume pentru reducerea inflamației și pentru combaterea congestiei nazale

Ceaiuri fără cofeină, îndulcite cu miere, care ușurează durerea în gât și tusea (ceai de soc, ceai de tei, ceai de ceapă și nuci)

Un umidificator pentru a combate aerul uscat, care irită căile respiratorii și accentuează simptomele specifice răcelii

Comprese calde pentru reducerea durerilor de cap, aplicate pe sinusurile inflamate

Pe lângă aceste recomandări, poți ține cont și de următoarele sfaturi:

Încearcă să te odihnești. Statul în pat nu scurtează neapărat durata răcelii, dar dacă corpul tău cere să se odihnească, asigură-te că-l asculți.

Încearcă să fii activă. Dacă nu ai febră sau nu tușești și te simți bine, poți face niște exerciții ușoare până la moderate, în condiții de siguranță pentru sarcină.

Încearcă să mănânci. Sigur, probabil că nu ai prea multă poftă de mâncare, dar o dietă cât mai sănătoasă posibil te poate ajuta cu unele dintre simptomele răcelii.

Concentrează-te pe alimentele cu vitamina C. Acestea te pot ajuta să-ți întărești sistemul imunitar în mod natural. Încearcă toate tipurile de citrice (portocale, mandarine, grapefruit), căpșuni, pepene galben, kiwi, mango, roșii, ardei gras, papaya, broccoli, varză roșie și spanac.

Consumă alimente bogate în zinc. Acest obicei poate ajuta la stimularea sistemului imunitar; femeile însărcinate ar trebui să obțină 11-15 miligrame în fiecare zi din toate sursele, inclusiv din vitamina prenatală. Completează-ți meniul cu carne de curcan, vită, porc, stridii fierte, ouă, iaurt, germeni de grâu și fulgi de ovăz.

Hidratează-te. Febra, strănutul și nasul care curge vor accelera pierderea de lichide de care ai nevoie când ești răcită. Băuturile calde sunt indicate, așa că încearcă să bei ceai de ghimbir sau o supă fierbinte, cum ar fi supă de pui. Încearcă să bei suficient de multe lichide pentru a te hidrata - urina ar trebui să fie de culoarea paiului deschis. Apa și sucurile reci funcționează, de asemenea, bine.

Cum se previne răceala în sarcină?

Prevenirea răcelii în sarcină este cea care te ferește de risc. Pentru a reduce riscul de îmbolnăvire, viitoarea mămică trebuie să fie foarte atentă și să își schimbe unele obiceiuri care pot favoriza instalarea afecțiunii.

Poate cea mai eficientă metodă de prevenire a unei răceli constă în spălatul pe mâini corect. În acest fel vei reduce riscul ca microbii să pătrundă în organism prin căile nazale sau pe gură. De asemenea, e indicat să dezinfectezi suprafețele cu care intri în contact des precum biroul, tastatura calculatorului ori clanța ușii de la intrare. Aceste suprafețele sunt, de multe ori, locul ideal de dezvoltare și înmulțire a germenilor.

Dacă un coleg de serviciu ori o rudă apropiată a răcit, limitează temporar contactul cu persoana respectivă. În acest fel, te vei proteja pe tine, dar vei proteja și fătul de posibile complicații.

Pentru evitarea contactului cu oameni răciți, se recomandă, în măsura în care acest lucru e posibil, ca gravida să evite locurile extrem de aglomerate, mai ales în perioadele în care virozele sunt în toi. Femeia însărcinată nu trebuie să se izoleze, însă în măsura în care e posibil poate limita situațiile care o expun la riscul de îmbolnăvire.

Dieta echilibrată și sănătoasă este esențială în primul rând pentru făt, acesta având nevoie de nutrienți pentru a se dezvolta corespunzător, dar și pentru mamă, al cărei organism are nevoie de vitamine și minerale pentru ca sistemul imunitar să funcționeze la capacitate maximă.

Lipsa somnului slăbește, de asemenea, sistemul imunitar, de aceea e important că gravida să se odinească suficient, în așa fel încât organismul să aibă capacitatea de a se proteja de boli.

Administrarea suplimentelor alimentare cu vitamine și minerale, la recomandarea medicului, poate fi de ajutor în prevenirea răcelii. Carențele nutriționale trebuie combătute, deoarece predispun femeia însărcinată la îmbolnăvire.

Când trebuie să ajungi la medic

Sună-ți medicul care-ți monitorizează sarcina dacă:

Ai febră;

Răceala este suficient de severă pentru a interfera cu mâncatul sau somnul;

Tușești cu mucus verzui sau gălbui;

Tusea este însoțită de dureri în piept sau respirație șuierătoare.

Dacă simptomele durează mai mult de 10 până la 14 zile; este posibil ca răceala să fi evoluat la o infecție secundară și este posibil să fie nevoie de un medicament pe bază de prescripție medicală pentru siguranța ta și a copilului tău.

sâmbătă, 14 mai 2022354
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Florin Piersic Jr., dezvăluire sfâșietoare: 'Între mine și tata e o ruptură!'
Comentarii
mai mult...Sănătate
20 mai 00:00SănătateONU: Niveluri 'catastrofale' de malnutriţie infantilă cauzate de majorarea preţurilor

Costul tratamentului vital pentru copiii care suferă de malnutriţie severă urmează să crească cu 16% din cauza...89

20 mai 00:00SănătateOMS: Omenirea nu se află într-o situaţie mai bună pentru a lupta împotriva pandemiilor în raport cu 201991
20 mai 00:00SănătateCum îți protejezi ficatul atunci când iei medicamente90
20 mai 00:00SănătateCum îți poate salva viața monitorizarea tensiunii arteriale

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial, dar și în România, iar...95

20 mai 00:00SănătateBoala înfiorătoare care începe să îngrozească Europa: Zeci de cazuri de variola maimuței89
20 mai 00:00SănătateOamenii de știință dezvoltă un instrument pentru a identifica pacienții cu cel mai mare risc de deces COVID82
20 mai 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 117 persoane cu COVID-19, la terapie intensivă

Ministerul Sănătăţii a informat că în unităţile sanitare de profil sunt internate 760 de persoane cu COVID-19,...91

20 mai 00:00SănătateIntervenţie dificilă de excizie a unei tumori de 12 kilograme, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mureș85
20 mai 00:00SănătateGuvernul a aprobat un proiect privind metodologia de raportare în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări91
20 mai 22:46SănătateAmenzi pentru medicii care nu declară cazurile de boli transmisibile

Guvernul României a aprobat miercuri o hotărâre care vizează conținutul și metodologia de colectare și raportare...401

20 mai 22:46SănătateAnularea certificatului digital COVID-19 la nivelul UE, dezbătută452
20 mai 22:47SănătateRevoltă în sănătate împotriva DSU, condus de Raed Arafat571
Vremea
11.2°11.2° - 12.9° vineri, 20 mai 2022
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 4.83 m/s
Presiune: 1025 milibari

Loto
6/496113217157
5/40282520212419
joker344224173915
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 mai 00:00SportFotbal: Liverpool s-a apropiat la un punct de Manchester City, înaintea ultimei etape din Premier League

Câştigătoarea titlului de campioană a Angliei la fotbal în acest sezon va fi decisă în ultima etapă, după ce FC...89

20 mai 00:00SportFotbal: FC Barcelona nu este dispusă să plătească mai mult de 35 de milioane de euro pentru Lewandowski

Clubul FC Barcelona nu este dispus să plătească mai mult de 35 de milioane de euro pentru Robert Lewandowski,...78

20 mai 00:00SportCiclism: Eritreeanul Biniam Girmay a câştigat etapa a 10-a a Turului Italiei

Ciclistul eritreean Biniam Girmay (Intermarche - Wanty) a câştigat surprinzător, marţi, la sprint, etapa a 10-a a...79

20 mai 00:00SportTenis: Feliciano Lopez a pus capăt unei serii de 79 de turnee de Mare Şlem consecutive

Spaniolul Feliciano Lopez, unul dintre "veteranii" circuitului profesionist de tenis, a pus capăt unei serii de 79 de...86

Local
20 mai 23:15LocalUrmărire ca-n filme pe Aurel Vlaicu: Un șofer a făcut pe zmeul!

La data de 19 mai a.c., în jurul orei 00.10, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au procedat la...476

20 mai 23:15LocalBărbat din Medgidia, reținut pentru furt calificat

Urmare a cercetărilor în 3 dosare penale care vizează săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat, respectiv...345

20 mai 23:15LocalAccident rutier în zona Vivo, victima este un motociclist

484

20 mai 00:00LocalAlertă! O persoană a fost găsită moartă, la o ghenă de gunoi din Poarta 6. Video

Alertă în Poarta 6, după ce o persoană a fost găsită fără suflare la o ghenă de gunoi din apropierea pieței!...2869

20 mai 22:09LocalAccident rutier în Constanța: O motocicletă a derapat

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, joi, 19 mai, în Constanța, la intersecția...483

20 mai 23:15LocalAccident rutier în Constanța: victima, un biciclist

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină joi, 19 mai, la intersectia str. Renașterii cu...326

20 mai 23:16LocalPeste 70.000 de persoane au intrat miercuri în România

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a informat că, în cursul zilei de miercuri, la nivel naţional, prin...282

20 mai 23:16LocalRAJA a finalizat lucrările de remediere a avariei de pe conducta magistrală

Lucrările de remediere a avariei pe conducta magistrală de apă, cu diametrul de 800 mm, din incinta Sursei Cișmea 1C...334

20 mai 23:17LocalConcursul de rachetomodele şi aeromodele „Hermann Oberth”, în perioada 20 – 21 mai, la Tuzla

380

Politică
20 mai 00:00PoliticăPremierul portughez: Rusia să nu aibă nicio îndoială privind determinarea aliaţilor de a apăra teritoriul NATO

Premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, a declarat, joi, că războiul din Ucraina, provocat de Rusia, a generat...88

20 mai 00:00PoliticăIohannis: Realitatea actuală ne determină să consolidăm apărarea NATO în regiunea Mării Negre

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că realitatea actuală, determinată de războiul Rusiei împotriva...86

20 mai 00:00PoliticăCiucă: Prezenţa soldaţilor portughezi în România - demonstraţia vie că NATO este alături de toate statele membre

86

20 mai 22:45PoliticăGuvernul vrea TVA diferenţiat pentru diverse produse

Guvernul pregăteşte noi măsuri fiscale. Potrivit unor surse, Executivul ia în calcul recalcularea taxelor şi...303

20 mai 22:45PoliticăAcordul între România şi Portugalia privind cooperarea în domeniul apărării, semnat

Miniştrii Apărării român şi portughez, Vasile Dîncu şi Helena Carreiras, au semnat, joi, la Bucureşti, Acordul...283

20 mai 22:45PoliticăVirgil Popescu, gaură de 50 milioane de euro în bugetul Ministerului Energiei

445

Interviuri
16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4128

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3346

12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

3500

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...1637

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...1877

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3126

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2361

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

Felicia Ovanesian, city managerul municipiului Constanța, este al doilea om în Primăria Constanța, după primarul...6130

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

11436

Monden
20 mai 00:00MondenŞuie Paparude, Paraziţii, Vama, Damian Drăghici, Taraf de Caliu vor cânta la prima ediție a festivalului MIEZ

Prima ediţie a Festivalului Miez se desfăşoară în perioada 20 - 22 mai, în Bucureşti, pe malul lacului...96

20 mai 00:00MondenAmber Heard se apără în faţa avocaţilor: 'Nu l-am agresat niciodată pe Johnny Depp!'

Amber Heard a respins ferm, marţi, acuzaţiile avocaţilor lui Johnny Depp care o acuză că a fost violentă,...84

20 mai 00:00MondenDiana Ross, cap de afiş la concertul dedicat reginei Elisabeta a II-a

87

20 mai 00:00MondenCum și-a propus Sânziana Buruiană să intre în Cartea Recordurilor? Multe femei consideră gestul bizar

Sânziana Buruiană își dorește cu ardoare să intre în Cartea Recordurilor, cu ajutorul unui obicei neașteptat!...91

20 mai 00:00MondenJohnny Depp este într-o relație cu avocata sa, Camille Vasquez?

Procesul dintre Johnny Depp și Amber Heard se desfășoară deja de mai bine de o lună, iar declarațiile actorilor...89

20 mai 00:00MondenCe bine arată fiul lui Cristiano Ronaldo! Cei doi au abdomenul identic

Ronaldo și-a încântat fanii, dar mai ales fanele, cu o fotografie într-un slip de modă veche. De această dată,...90

20 mai 00:00MondenCharlie Watts, bateristul The Rolling Stones, ar fi lăsat familiei 30 milioane de lire sterline

Charlie Watts, bateristul The Rolling Stones, ar fi lăsat soției și fiicei sale o avere de 30 milioane de lire...90

20 mai 00:00MondenKenneth Branagh îl va interpreta pe Boris Johnson în serialul 'This England'

Actorul şi regizorul nord-irlandez Kenneth Branagh îl va interpreta pe prim-ministrul britanic, Boris Johnson, în...84

20 mai 00:00MondenFestivalul de la Cannes a debutat cu vedete elegante, un film cu zombi şi puţine măşti sanitare

86

Mapamond
20 mai 00:00MapamondCoronavirus: 'Zero Covid' în Shanghai, dar măsurile de carantinare continuă

''Zero Covid'': Autorităţile din Shanghai au anunţat marţi că s-a încheiat epidemia de coronavirus (cu excepţia...97

20 mai 00:00MapamondCâteva sute de persoane au manifestat la Londra împotriva extrădării lui Julian Assange în SUA

Între 200 şi 300 de persoane au manifestat marţi la Londra pentru a cere guvernului britanic să refuze să-l...82

20 mai 00:00MapamondCoronavirus: Numărul cazurilor de COVID-19, în creştere în Americi

90

20 mai 00:03MapamondAmbasada Rusiei la București îi ia peste picior pe cei care vorbesc de boala lui Putin

Ambasada Rusiei la Bucureşti cataloghează drept „speculaţii” informaţiile privind starea de sănătate precară...319

20 mai 00:00MapamondRusia anunţă introducerea unei arme noi cu laser în dotarea forţelor sale armate

Rusia susţine că este aproape de a introduce în dotarea armatei sale un laser de mare putere pentru a doborî drone...87

20 mai 00:00MapamondTunel de jumătate de kilometru al traficanţilor de droguri descoperit sub frontiera americano-mexicană

Un tunel lung de 530 de metri care lega oraşul american San Diego, din California, de oraşul mexican Tijuana a fost...83

20 mai 00:00MapamondCoronavirus - Grecia: Măştile de protecţie nu vor mai fi obligatorii în avioane şi spaţii publice închise

Grecia a anunţat miercuri că de la 1 iunie măştile de protecţie în avioane şi în spaţii publice închise nu vor...91

20 mai 00:04MapamondProcuratura italiană: Berlusconi avea 'sclave sexuale' și era supranumit 'sultanul'

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi, 85 de ani, avea "sclave sexuale" la petrecerile pe care le organiza în...632

20 mai 00:04MapamondTurcia a blocat negocierile de aderare la NATO ale Finlandei şi Suediei

445

Sănătate
20 mai 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 117 persoane cu COVID-19, la terapie intensivă

Ministerul Sănătăţii a informat că în unităţile sanitare de profil sunt internate 760 de persoane cu COVID-19,...91

20 mai 00:00SănătateIntervenţie dificilă de excizie a unei tumori de 12 kilograme, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mureș

O echipă de medici chirurgi din cadrul Secţiei Clinice Chirurgie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU)...85

20 mai 00:00SănătateGuvernul a aprobat un proiect privind metodologia de raportare în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări

91

20 mai 00:00SănătateCum îți poate salva viața monitorizarea tensiunii arteriale

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial, dar și în România, iar...95

20 mai 00:00SănătateBoala înfiorătoare care începe să îngrozească Europa: Zeci de cazuri de variola maimuței

După Marea Britanie, Spania şi Portugalia au anunţat la rândul lor, miercuri, că au identificat aproximativ...89

20 mai 00:00SănătateOamenii de știință dezvoltă un instrument pentru a identifica pacienții cu cel mai mare risc de deces COVID

Oamenii de știință dezvoltă un instrument pentru a identifica pacienții cu cel mai mare risc de deces COVID. Pe...82

20 mai 22:46SănătateAmenzi pentru medicii care nu declară cazurile de boli transmisibile

Guvernul României a aprobat miercuri o hotărâre care vizează conținutul și metodologia de colectare și raportare...401

20 mai 22:46SănătateAnularea certificatului digital COVID-19 la nivelul UE, dezbătută

18 europarlamentari, printre care și medicul român Tudor Ciuhodaru, au înaintat Parlamentului European o propunere de...452

20 mai 22:47SănătateRevoltă în sănătate împotriva DSU, condus de Raed Arafat

571

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT