REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Rachieru, şeful RADET: Factura pe luna ianuarie va fi mai mică faţă de factura din decembrie

Rachieru, şeful RADET: Factura pe luna ianuarie va fi mai mică faţă de factura din decembrie

Replica API 7 februarie 2014 | 00:00 163

Explicaţii pe tema preţului la gigacalorie

Explicaţii pe tema preţului la gigacalorie

Facturile la RADET aferente lunii ianuarie vor fi mai mici cu până la 60% faţă de luna decembrie, a anunţat directorul instituţiei, Ilie Rachieru, într-o conferinţă de presă. Precizările au fost făcute după ce facturile pe luna decembrie au fost uriaşe, urmare a faptului că citirea gigacalorimetrelor s-a făcut mai devreme, pentru a se putea închide bugetar anul 2013.

"Facturile de anul trecut, respectiv luna decembrie, au 40 de zile. De ce? Am început citirile mai devreme, în noiembrie, pentru că trebuia să facem documentaţia pentru a fi depusă la Direcţia Muncii, să primim ajutoarele de la bugetul de stat pentru cei care se încadrează în venituri mici", a spus Ilie Rachieru. Acesta i-a liniştit pe constănţeni şi i-a anunţat că facturile aferente lunii ianuarie vor fi mai mici cu până la 60%. "Am făcut deja citirile, producţia, am transmis deja la asociaţii să împartă consumul. Scădem ceea ce am estimat la 31 decembrie 2013. Consumul o să fie între 50 şi 60% din factura din decembrie, în funcţie de data când s-a făcut citirea până în decembrie şi în funcţie de când s-a produs citirea în luna ianuarie. O să apară pe facturi indexul estimat, indexul lunii ianuarie, astfel încât fiecare să poată să-şi facă verificarea, să vadă că totul e în regulă şi nimeni n-a încercat în vreun fel să-i înşele", a mai precizat Rachieru. Acesta a mai anunţat faptul că, până la vară, s-ar putea rezolva problema costului prea mare al gigacaloriei, dacă CET-ul va intra în patrimoniul Constanţei. "Preţul la gigacalorie rămâne acelaşi, 358,54 lei, diferenţa de 4, 83 lei fiind suportată de Consiliul Local Municipal. Avem speranţe că undeva, în luna mai, iunie, se va face ceva cu CET-ul, în sensul ca acesta să ajungă în patrimoniul Consiliului Local Municipal. Sunt convins că vom găsi soluţii astfel încât constăţenii să plătească un preţ mai mic la gigacalorie. E adevărat, preţul este mare, dar nu este al nostru. RADET n-a crescut preţul de doi ani de zile. Este al CET-ului şi suntem obligaţi să-l acceptăm. Nu avem de ales, că este sursă unică", a mai precizat directorul general al RADET Constanţa. Trebuie precizat faptul că şeful RADET Constanţa a fost întrebat de ziarişti, în cadrul conferinţei de presă, dacă are emoţii în ceea ce priveşte condamnarea sa în dosarul în care este acuzat de infracţini de corupţie. Rachieru a răspuns că nu are motive să aibă emoţii, atâta timp cât este nevinovat. "Din punctul meu de vedere acuzaţiile sunt nefondate. Niciodată n-am avut emoţii pe treaba asta, dar asta-i viaţa", a spus Rachieru.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614