REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Racordarea centralelor termice din Mangalia la reţeaua de gaze aduce în discuţie preţul gigacaloriei

Racordarea centralelor termice din Mangalia la reţeaua de gaze aduce în discuţie preţul gigacaloriei

Replica API 7 decembrie 2013 | 00:00 248

Se fac planuri pentru facturi mai mici

Se fac planuri pentru facturi mai mici

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, alături de parlamentarii Nicoale Moga şi Victor Manea, subprefectul Constanţei, Selamet Iucsel şi membri ai Consiliului Local Mangalia, au participat, vineri, la recepţionarea sistemului centralizat de termoficare prin alimentarea cu gaze naturale. Cu această ocazie, edilul oraşului a declarat că în acest moment, toate centralele din oraş sunt alimentate cu gaze naturale.

"Până la sărbători va fi finalizat întregul sistem de retehnologizare din centrale, iar imediat după aceea, facem calculaţiile necesare şi demersurile la nivelul ANRSC pentru aprobarea reducerii preţului de producţie la gigacalorie", a precizat Cristian Radu. Potrivit acestuia, reprezentanţii municipalităţii fac toate eforturile pentru a reduce facturile la căldură, către populaţie, încă din această iarnă, în baza aprobărilor din partea instituţiilor statului. De asemenea, primarul a mai spus că în perioada imediat următoare se va face o investiţie pentru branşarea la reţeaua de gaze a şcolilor şi spitalului municipal. Senatorul Nicolae Moga a declarat, la rândul său, că "Mangalia a făcut un pas uriaş în ultimul an, întrucât în iarna 2011-2012 oraşul nu avea căldură, iar într-un timp aşa de scurt s-a reuşit soluţionarea problemei şi alimentarea centralelor termice cu gaze naturale". Pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect, primarul oraşului a ţinut să mulţumească ambasadorului României la Sofia, conducerii Ministerului Economiei, parlamentarilor Nicolae Moga şi Victor Manea, precum şi membrilor CL Mangalia. Cei prezenţi la evenimentul de la Mangalia au vizitat una dintre centralele termice pentru a inspecta modul în care se face alimentarea cu gaze naturale şi noua tehnologie de producţie a gigacaloriei. Edilul a adăugat că la nivelul municipalităţii se lucrează la un proiect privind acordarea de subvenţii la încălzire în funcţie de veniturile fiecărei familii. Referitor la reducerea preţului la gigacalorie pentru populaţie, de precizat că şi consilierul PDL Paul Foleanu a susţinut, cu ocazia evenimentului, că a pregătit un proiect de hotărâre pe această temă: "Propunerea mea este să reducem preţul gigacaloriei, de la 295 de lei la 195 de lei. "Voi depune luni proiectul, aşa încât el să poată fi dezbătut la şedinţa de consiliu care se va organiza, probabil, săptămâna viitoare. Consider că, dacă tot facem economie cu introducerea gazului, acest lucru trebuie să se regăsească şi în buzunarele locuitorilor Mangaliei, care să plătească mai puţin la căldură", a declarat Paul Foleanu.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218