REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

RÂD și CURCILE: Ca să ajungi să PESCUIEȘTI, trebuie să te POCĂIEȘTI

RÂD și CURCILE: Ca să ajungi să PESCUIEȘTI, trebuie să te POCĂIEȘTI

Replica API 4 iunie 2020 | 00:24 7110

Potrivit ordinului Ministerului Agriculturii, publicat marţi, 2 iunie, în Monitorul Oficial, pasionaţii de pescuit vor trebui să respecte mai multe regulile la faţa locului. Printre acestea se numără păstrarea distanţei de zece metri între persoane, interzicerea socializării între pescari, interzicerea grătarului sau consumarea de băuturi alcoolice. De asemenea, la intrarea pe baltă se va face triaj epidemiologic.

Ce părere au pescarii despre acest ordin?

Pasionaţii de pescuit critică aceste măsuri luate de autorităţi şi par să nu ia nimic în serios. Câţiva dintre ei se aflau miercuri, 3 iunie, la orele amiezii în zona Pescărie. “În loc să îşi îndrepte privirile spre chestiuni serioase, ei se iau de cei care pescuiesc. Nu vreau să mai comentez aceste măsuri. Mi se par deplasate”, a spus unul din ei, care stătea separat de ceilalţi participanţi la activitate.

Altul a făcut o paralelă cu spaţiile închise dintr-un magazin şi pericolul reprezentat de acestea. “Vreau să ştiu şi eu care e diferenţa dintre măsurile luate la pescuit şi cele luate la magazin. Aici nu este periculos. La magazin pericolul este mult mai mare. Suntem în aer liber”, a punctat bărbatul.

Doi prieteni care îşi dădeau indicaţii unul celuilalt s-au oprit pentru câteva minute pentru a vorbi. Unul din ei a spus că nu a mai pus alcool în gură de vreo zece ani, asta în condiţiile în care este interzis consumul de bături alcoolice la pescuit, iar celălalt a spus că păstrează distanţa de 1,5 metri între ei, deşi ar trebui una de 10 metri, după ultimele reglementări. “Eu nu am mai băut de câţiva ani. Noi păstrăm distanţa. Nu este nimic ilegal”, au comentat ei.

Ordinul ministrului agriculturii și ministrului sănătății nr. 143/949/2020, ale cărui prevederi se aplică de marți, stabilește noile reguli pe care trebuie să le respecte pescarii, în contextul generat de epidemia de coronavirus, după cum urmează:

Iată regulile

• la intrarea în locul amenajat pentru pescuit, persoanele sunt triate epidemiologic și au obligația de a da o declarație pe propria răspundere privind respectarea normelor impuse de ordinul prezentat în acest material;

• deplasarea pescarilor trebuie să se facă, astfel încât să se țină cont de distanțarea socială;

• pescarii trebuie să poarte mască de protecție până la momentul în care ajung la locul de pescuit și după ce părăsesc perimetrul respectiv; de asemenea, masca se poartă ori de câte ori vin în contact cu personalul de control;

• după purtare, masca se aruncă imediat într-un coș de gunoi special, după care se igienizează mâinile;

• pescuitul recreativ se desfășoară cu maximum doi pescari la același stand de pescuit, iar dinstanța dintre participanți trebuie să fie de minimum zece metri;

• pe durata pescuitului, pescarii nu au voie să consume băuturi alcoolice, să facă grătar, să socializeze cu alte persoane sau să întreprindă alte activități care nu au legătură cu pescuitul;

• vizitatorii nu au voie să stea alături de pescar în perimetrul destinat acestuia;

• pescarii sunt obligați să lase perimetrul de pescuit curat, pentru a fi igienizat ulterior de reprezentanții amenajărilor piscicole.

P.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu vreti sa respectati legile, mergeti dupa peste la magazinul de profil.
1
6
O tara de tot rahatul
4
0
cu pescuitul vostru!!! Multa ''bafta'' tuturor pescarilor!
5
4
reguli de tot kkttt-ul oricum nu le respecta nimeni ,bag pula-n distantarea sociala si sa ma pis pe termoscanere
1
0
Fir intins ca arcul de la dormeza,s-aveti pluta linistita!
8
1
Astia au INEBUNIT de tot !Dupa ce platesti 100 lei iti pune botnita sa nu vorbesti iti ia temperatura si ar trebui sa-ti scuture si bula de aer din pisatoare !!Cine mai merge in cazul de fata la pescuit ????Mai bine la guvizi pe dig !!Luav-ar VIRUSUL DE CREIER de CRETINII NAIBI GALBENI !!
7
1
10 metri distanta intre javrele din parlament...si in guvern fara alcool...secaturile
9
0
Mergeti in guvernul pulii mele unde se bea si se fute si nimeni nu poarta masca si nici distanta.Johannis ai pus prim ministru un betivan notoriu.
9
0
Deja ma gandesc sa ma mut altundeva,la minim7-800 km distanta de fostul oras Cta devenit o latrina infecta populata cu toate exemplarele malefice
12
0
Ciuma galbena, holera penelista.
15
3
Nu se poate sa nu comentati voi o lege si niste reguli de igiena obligatorii menita sa-l protejeaza pe cel de langa tine.Huoo,aplaudacii Ciolacului !
4
17
au astia impotriva gratarelor nu stiu. Sau ei se asteapta ca pescarii pe balta in loc de gratar si bere sa consume cereale cu lapte.
19
3
o tara de kkt ,,,muie pnl,muie usr,muie pmp,muie psd,muie alde etc
17
2
se stie ca scopul pescuitului este bautul.Si scaparea de maimuta din casa.Asa ca...
22
2
Este mai usor sa cumparati peste de la magazin.
17
7
Fir intins, tara de kkt
21
4
Ce treaba are idotule de ,,Krx, PSeDe" dupa ce ca esti prist te c..ci si in drum. Handicapatule. Sunt niste reguli emise ca urmare a pandemiei.Sunt aberante dar cred ca telul lor este CAT MAI MULTE AMENZI. Rusine celor care au gandit in felul acesta, indifferent de culoarea politica.
21
3
O tara de kkt. M U I E PSeDe
18
29

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614