REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

RADET a atacat în instanţă „datoriile” către Electrocentrale Group

RADET a atacat în instanţă „datoriile” către Electrocentrale Group

Replica API 30 noiembrie 2016 | 23:25 194

În cadrul ședinței ordinare ce a avut loc ieri, 29 noiembrie a.c., Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, a explicat care este situația actuală privind RADET și problemele acesteia.

"CLM a aprobat prelungirea asistenței juridice pentru contractul ce ne ajută să vedem cum putem să preluăm Electrocentrale Constanța. Nu facem altceva decât să respectăm legea achizițiilor publice în care serviciile de asistență juridică și consultanță juridică nu se pot achiziționa fără mandat din partea CLM. Nu a intervenit nicio schimbare din punct de vedere a situațiilor în care ne aflam, care sunt neschimbate. Municipiul a atacat în continuare divizarea și cere corectarea situațiilor financiare. RADET-ul nu are nici o legătură în această hotărâre.

CET-ul în momentul de față este operat de Electrocentrale care are garanția atât din partea municipalității, cât și din partea RADET că avem sumele de bani necesare pentru asigurarea agentului termic pe întreaga sezonului rece. Este un proces de durată pentru că este o speță complicată, inclusiv din punct de vedere al competențelor. Este doar un proces dintr-o suită mai largă de procese", a precizat edilul. "De asemenea, De exemplu, RADET a atacat în instanță modul în care s-au repartizat datoriile.

RADET știa că are datorie către CET, dintr-o dată are datorie către Electrocentrale Constanța și Electrocentrale Titan. Electrocentrale Titan a fuzionat cu Electrocentrale Group, dintr-odată RADET s-a trezit cu datorii față de Electrocentrale Group cu care nu a avut și nici nu va avea o relație comercială. RADET a atacat în instanță inclusiv bugetele ce au fost aprobate pentru aceste societăți. Unele le-a câștigat, altele le-a pierdut. Dacă nu investești în mentenanță, în modernizare, cu cât devine mai veche instalația cu atât va produce din ce în ce mai scump. Este, din păcate, o constantă și o trăim pe pielea noastră și pe buzunarul nostru. Nu am mai primit nici o veste și nici nu mă aștept. Poate după alegeri. Principala mea preocupare este ca acest sezon rece să fie fără surprize pentru constănțeni. Adică toată lumea să aibă căldură, prețul gigacaloriei să fie 250 de lei, atât și nimic mai mult", a adăugat Făgădău.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102