REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Radioterapia Spitalului Judeţean Constanţa, verificată de un specialist: raportul este FAVORABIL

Radioterapia Spitalului Judeţean Constanţa, verificată de un specialist: raportul este FAVORABIL

Replica API 20 mai 2017 | 00:00 417

Reînfiinţarea Secţiei de Oncologie în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa este în linie dreaptă, dă asigurări actualul manager al instituţiei, Cătălin Grasa.

“Planul este să fie dezafectată aparatura din fosta Radioterapie, iar cine va câştiga licitaţia deja lansată acum două sptămâni, să reabiliteze buncărul pe care Spitalul Judeţean îl deţine şi să îl doteze corespunzător. Se pretează un accelerator de putere 6 MEV, există doi furnizori în lume. A avut loc deja o vizită a furnizorilor şi a Băncii Mondiale”, a explicat Cătălin Grasa, luna trecută. Tot el preciza că există şi acceleratoare de putere mai mare, dar că acestea nu se pretează la actualul buncăr: „De 10 sau15 MEV probabil vor fi achiziţionat pentru buncărul pe care plănuieşte Consiliul Judeţean să îl construiască”.

În cursul zilei de ieri, managerul spitalului a revenit cu noi detalii: „Zilele trecute a venit un specialist acreditat de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, care a verificat Radioterapia şi a întocmit un raport conform căruia buncărul pe care îl deţinem este în parametrii optimi pentu un accelerator de putere 6 MEV. Singurul lucru pecare trebuie să îl facem este să curăţăm spaţiul, în rest este în regulă. Sperăm ca într-un an de zile, după licitaţie şi utilare, să redevină funcţională Radioterapia”, a precizat, pentru “Replica” de Constanţa, Cătălin Grasa.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Are dreptate vaiii. Sa nu mai vorbim de faptul ca a ocupat ilegal functia de director de cercetare, ca fusese desfiintata pri OUG. Dar i-a dat nicusor un os de ros, incalcand legea si grasa a luat frumusel banii de director, ilegal. Aici nu se mai vede ca nadul lui e ditamai procurorul.
2
0
Nu va mai tratati la radioterapie sau chimioterapie ! Accelerati celulele stem cancer in organism ! in 5 ani cel mult va canta PROHODUL cu aceste metode artizanale! Vedeti Letonia si RIGVIR ,alte metodologii de tratament !
2
2
treziti-l bai pe asta Grasa cum ii zice, exlicatii-i ca de ani buni el este ba director medical, ba de cercetare, ba orice director ca doctor nu poate..., explicati-i cum este cu spitalul asta, cu sectiile, cu acreditarile ca este vai steau noastra
4
1
Reinfiintarea sectiei de Oncologie? Dar cand a fost desfiintata?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614