REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Radioul public și Televiziunea Română nu mai sunt instituții publice sunt instituții de stat

Radioul public și Televiziunea Română nu mai sunt instituții publice sunt instituții de stat

Replica API 19 mai 2017 | 00:00 294

Godinac:

Godinac:

Cristi Godinac

Radioul public și Televiziunea Română nu mai sunt instituții publice de câteva luni, fiind de stat după eliminarea taxei radio-TV, a declarat Cristi Godinac, președinte SRJ MediaSind, în cadrul unei conferințe realizate cu ocazia Adunării Generale a Federației Europene a Jurnaliștilor (FEJ).

"Am reușit să scăpăm de un director abuziv al Radioului public împotriva căruia dumneavoastră (Federația Europeană a Jurnaliștilor n.r.) ați votat moțiune de protest. Am reușit să menținem o anumită independență în instituțiile publice de radio și televiziune. Din păcate, în urmă cu câteva luni cele două instituții publice de radio și de televiziune nu mai sunt instituții publice deoarece Parlamentul a eliminat taxa radio-tv și practic le-a transformat în instituții de stat", a spus Godinac.

El a precizat, de asemenea, că Guvernul a transmis un proiect de lege care prevede împărțirea mass-media în șapte sectoare.

"Ieri, Guvernul României ne-a transmis un proiect de lege privind modificarea sectoarelor de activitate prin care mass-media nu mai există. Ne împarte în șapte sectoare ca să nu mai putem negocia un contract colectiv. Cu Ministerul Culturii suntem în conflict pentru că de aproape un an nu reușim să negociem un nou contract colectiv. Suntem sub presiune și sperăm că datorită vouă, datorită FEJ, vom rezista", a mai arătat oficialul SRJ MediaSind.

Comitetul Executiv al Federației Europene a Jurnaliștilor — EFJ a decis să organizeze la București, în perioada 18-19 mai 2017, Adunarea Generală a organizației europene de media, iar tema întâlnirii este "Jurnaliști sub presiune".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369