REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Rădoi: Am solicitat Federaţiei Europene a Transportatorilor un sprijin pentru modificarea legislaţiei sociale în România

Rădoi: Am solicitat Federaţiei Europene a Transportatorilor un sprijin pentru modificarea legislaţiei sociale în România

Replica API 24 mai 2018 | 00:00 277

Ion Rădoi

Am solicitat Federaţiei Europene a Transportatorilor (EFT) un sprijin pentru modificarea legislaţiei sociale în România, pentru că avem mari probleme cu modificarea Codului muncii, care aduce prejudicii sindicatelor, a declarat, miercuri, Ion Rădoi, membru al Comitetului Director şi al Comitetului Executiv al ETF, scrie Agerpres.

"(...) Am solicitat Federaţiei ETF un sprijin pentru modificarea legislaţiei sociale, pentru că avem mari probleme cu modificarea Codului muncii, cu modificarea Legii 62, care aduce prejudicii sindicatelor şi nu avem dreptul de a ne organiza, de a ne mobiliza în sectoarele de activitate. S-a desfiinţat şi Contractul Colectiv de Muncă la nivel naţional - avem destul de multe puncte de vedere vizavi de această temă. Legea 62 înseamnă Legea contractelor colective de muncă, Legea conflictelor colective de muncă, Legea salarizării, Legea CES-ului, deci absolut toate acestea se regăsesc în Legea 62. Avem o promisiune din partea actualului partid de guvernământ, care este un partid de stânga, că vor lua aceste măsuri, dar, deocamdată, nu s-a mişcat nimic în acest sens", le-a spus Rădoi, în deschiderea lucrărilor, celor prezenţi la Comitetul Executiv al EFT.

Potrivit acestuia, o parte din temele care se vor discuta miercuri şi joi la Bucureşti, cu prilejul lucrărilor Comitetului Executiv al EFT, vizează transportul echitabil şi dumpingul social. Referitor la tema din urmă, Ion Rădoi a dat ca exemplu medicul sau IT-istul care pleacă din România, respectiv oameni bine pregătiţi profesional, şi care în străinătate sunt plătiţi la jumătate pe considerentul că "oricum au mai mult decât în România".

"Nu vrem să se mai întâmple aşa ceva! Vrem la muncă egală drepturi egale. Aceasta este o temă foarte importantă'', a precizat el.

În ceea ce priveşte transportul echitabil, Ion Rădoi a afirmat că "suntem direct interesaţi, ca absolut în toate domeniile de activitate, să fim trataţi cum se cuvine în condiţii europene, nu aşa cum aşteptăm prin spatele celor care reprezintă zona de vest, zona Occidentului".

''Sperăm ca după toate demersurile făcute, după ce peste câteva luni România va prelua preşedinţia Consiliului European, având şi alte posibilităţi de a lucra la nivel european, în aceste condiţii, după ce cu toţii vom trece de acest an de referinţă cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la unificarea statelor româneşti, deci considerăm că este un moment potrivit şi mulţumim colegilor europeni care au decis să aibă loc acţiunea de la Bucureşti", a adăugat Rădoi, care este şi preşedinte al Uniunii Naţionale din Transportatori şi Servicii Publice - ATU România.

Lucrările Comitetului Executiv al Federaţiei Europene a Transportatorilor (EFT) au loc miercuri şi joi, la Palatul Parlamentului, unde se vor dezbate probleme actuale din domeniul transporturilor maritime, rutier, naval, feroviar şi aerian.

Lucrările sunt conduse de Frank Moreels, preşedintele ETF, şi de Eduardo Chagas, secretar general ETF.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367