REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Radomir Antici: „Hagi a fost un zeu, Mateo muncitor, Lăcă feroce și Prodan o forță cu suflet de copil”

Radomir Antici: „Hagi a fost un zeu, Mateo muncitor, Lăcă feroce și Prodan o forță cu suflet de copil”

Replica API 17 ianuarie 2019 | 00:00 325

Legendarul Radomir Antici, 70 de ani, a făcut pentru Gazeta Sporturilor o scurtă caracterizare a românilor cu care a colaborat sau cu care e prieten.

E dimineață, ora când încep antrenamentele la Puerto Banus, iar în colțul terenului unde se antrenează trupa lui Mihai Teja se află o figură foarte cunoscută.

Pare ușor ireal pentru a fi el acolo, tocmai el, uitându-se câteva momente la ședința de pregătire a roș-albaștrilor. Dar da, este chiar el, singurul antrenor din lume care i-a pregătit pe granzii Real Madrid, Barcelona și Atletico de Madrid.

Este Radomir Antici, ajuns la 70 de ani, dar cu aceeași figură de actor de calitate, care locuiește în capitala Spaniei și conduce un Mercedes de peste o sută de mii de euro, cam cum au șefii cei mari de la federația din București.

Sârbul care a antrenat sau e apropiat de români celebri din fotbal voia, de fapt, să se vadă cu conaționalul său, Marko Nikolici, antrenorul lui MOL Vidi, a aflat de la un oficial stelist încotro e terenul ungurilor și a plecat într-acolo. A acceptat însă o scurtă discuție pentru Gazeta Sporturilor despre românii mari pe care i-a avut drept elevi.

1. Dorin Mateuț, la Zaragoza (1990)

"Eu l-am adus. Știam că a fost golgeterul Europei, că nu e vreo forță a naturii, dar că simte poarta. N-am colaborat prea mult, însă era un tânăr ascultător și muncitor. Și talentat, ca toți românii. L-am ajutat cât am putut"

2. Gheorghe Hagi, la Real Madrid (1991)

"Hagi e Hagi, e un zeu al fotbalului. Mi-a fost un elev extraordinar, un prieten de mare calitate, ținem legătura și azi. Am apreciat la el foarte mult calitatea umană, pe lângă că a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști ai lumii. Cu părere de rău, nu știu când se va mai naște altul ca el pentru voi, nu cred... Când era încruntat, îi zâmbeam, ca să-i redau încrederea. Aș fi vrut să-l antrenez și pe Gică Popescu, l-am vrut pe la echipele mele din Spania, dar nu ne-am potrivit"

3. Marius Lăcătuș, la Oviedo (1992/1993)

"Pfiu, rapid și feroce. Îmi zicea: "Mister, azi vom câștiga, ține minte, eu dau gol!". Și se ținea de cuvânt"

4. Daniel Prodan, la Atletico Madrid (1997/1998)

"Eu l-am adus, știam ce poate din "dubla" cu Steaua. O stâncă. Dar un om puternic cu inimă de copil. Știam că mă pot baza pe el la fazele fixe. Am plâns când am auzit că a murit. Păcat, era un suflet deosebit"

10 echipe au fost în palmaresul personal al reputatului tehnician: Partizan Belgrad, cu care a luat două campionate, Zaragoza, Real Madrid, Oviedo, Atletico de Madrid (care a luat campionatul și Copa del Rey), Barcelona, Celta Vigo, selecționata Serbiei, Shandong Luneng și Hebei Zhongji

"Pe voi v-am întâlnit și ca selecționer al Serbiei, atunci când a fost 5-0 pentru noi la Belgrad. Așa e fotbalul, sper că nu v-am supărat prea tare, deși știu că după s-a lăsat cu scandal la voi. Întotdeauna mi-au fost simpatici românii"

"Românii mi s-au părut mereu muncitori, cu talent, amabili, cu lipici la oameni. Cred că ne asemănăm ca nații, poate că meritam mai mult de la viață, și noi, și voi"

"Acum, stau și mă bucur de viață, de fotbal. Locuiesc mai mult la Madrid, acolo e casa principală. Să le transmiteți foștilor mei elevi sănătate multă și putere de muncă în ceea ce fac"

"Mă știu bine de tot cu Cosmin Contra, ne întâlnim frecvent la Madrid, ne-am văzut și de curând. Un băiat extraordinar, cred că va califica România la Euro"- Radomir Antici, antrenor

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920