REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Radu a interzis vânzarea de înghețată și baclavale în sudul litoralului!

Radu a interzis vânzarea de înghețată și baclavale în sudul litoralului!

Virgil STOIAN 8 iunie 2023 | 00:00 7646

Primarul din Mangalia, Radu Cristian, este unul dintre cei mai controversați edili din România, unele dintre măsurile sale fiind de neînțeles, în special pentru locuitorii orașului. Astfel, chiar dacă  Regulamentul de organizare și desfăşurare a activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în Municipiul Mangalia a fost votat într-o formă cât de cât acceptabilă pe 28 decembrie 2022, o interdicție nemulțumește din nou comercianții. Conform art. 9 din Regulament, în stațiunile turistice arondate Municipiului Mangalia nu se va autoriza activitatea de comercializare a produselor de tip patiserie la geam. Ei bine, pe lângă baclavale, covrigi și alte cocături se interzice, astfel, și... vânzarea înghețatei, catalogată ca take-away, de asemenea interzisă.

Radu a interzis vanzarea de inghetata si baclavale in sudul litoralului!

Fără baclavale și înghețată la cornet, în sudul litoralului

Cu toate că orice turist care vine în vacanță pe litoralul românesc vrea să savureze o înghețată, o gogoașă, sau un desert autentic turcesc sau tătăresc, se pare că în acest an va fi interzis.

Radu a interzis vanzarea de inghetata si baclavale in sudul litoralului!Radu Cristian

Astfel, conform art. 9 din Regulamentul de organizare și desfăşurare a activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă, în stațiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp este interzisă vânzarea de patiserie la geam dar și de înghețată, comercializarea acesteia din urmă fiind catalogată ca take-away, lucru de asemenea interzis.

Radu a interzis vanzarea de inghetata si baclavale in sudul litoralului!

Nu este prima și credem că nici ultima măsură controversată luată de primarul Radu Cristian care de-a lungul timpului s-a dovedit un mare obstacol în calea turismului din sudul litoralului.

Radu a interzis vanzarea de inghetata si baclavale in sudul litoralului!Magazin de gogoși

Anul trecut toate magazinele sub 50 de mp au trebuit să închidă

Unul dintre cei mai mari adversari ai lui Radu Cristian, consilierul local Menabit Ozghiun, a vorbit, pentru Replica de Constanța, despre interzicerea comercializării patiseriilor la geam: ”Inițial, regulamentul prevedea că orice magazin sub 50 de mp sau orice restaurant sub 100 de mp nu putea fi deschis, adică practic aproape toți comercianții erau interziși în acest fel. Această regulă a picat, însă se interzice vânzarea produselor de patiserie la geam sau la take-away. Ciudat este că și tonetele de înghețată intră în categoria take-away astfel că turiștii nu vor mai putea să se răcorească cu o înghețată la cornet, de la aparat, amenda fiind de 1.000 de lei. Anul trecut toate magazinele sub 50 de metri au trebuit să închidă sau să plătească amendă săptămână de săptămână. Noi vom încerca să schimbăm și această regulă, însă până vom acționa în judecată, trece sezonul, și poate doar de la anul să putem schimba”n a declarat Menabit Ozghiun, consilier local la Mangalia, pentru Replica de Constanța.

Radu a interzis vanzarea de inghetata si baclavale in sudul litoralului!Menabit Ozghiun

N-ar fi exclus ca operatorii să iasă, din nou, în fața primăriei, pentru a-și striga nemulțumirile. Așa cum s-a întâmplat anul trecut, pe 2 iunie, când micii operatori din Mangalia, care-și desfășoară activitatea în stațiunile arondate, au ieșit la ”atac”, sătui să li se pună bețe în roate, chiar de Primărie.

Radu a interzis vanzarea de inghetata si baclavale in sudul litoralului!

Edilul a fost prea ocupat pentru a-i băga în seamă, așa că viceprimarul Dragoș Angelescu i-a băgat în audiență. Ulterior, o parte din probleme au fost soluționate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faceti patiserii,covrigarii,braserii,rotiserii,cofetarii.Sa vanda toti.baclavale,prajituri.Sa vanda si pe strada,daca indeplinesc conditiile si normele sanitaere nu vad de ce sa nu aiba voie sa vanda.Afara in Ue la nemti mananci de toate pe strada chiar si in statiunile turistice bogate.Deschizi si vinzi ce vrei carnati,shaorme,peste prajit,peste in saramura,clatite,fructe ciocolata,covrigi,parizer fiert,castraveti murati .Unde sunt lanturi de magazine pe strazi principale se vand siropuri,de pepene,etc.La noi de ce nu se poate? A.. nu fac profit ...Pai te ingrozesti cand intri in restaurant sau la o terasa iti ia pielea te jumulesc de viu.Ce preturi au, cat costa un mic mustar paine zici ca mananci la lux 5*****. Astea sunt intelegerile lui cu hotii ceilalti.Lasti preturile mai mici ca afara nehalitilor si apoi sa vedeti ca aveti si turisti si nci nu mai inchideti covrigarii.Statiune sa nu gaseti pe strada o toneta? inghetata? ,covrig? Turistii de ce vin? Sa mance ...rabdari uscate?
1
0
Ma scroafelor,ma capuse lingatoare in ...,ma laturi jurnalistice care faceti articole la comanda in masa.De ce nu lasati constantenilor dreptul la comentarii in articolele cu distinsul nostru primar?Va e frica ca va cade cotetu de script furat de pe net cu nesimtire de la atatea placute cuvinte aruncate de pe o tastatura?Hai sictir...
3
1
In general,cei ce se ocupa cu producerea si vanzarea produselor alimentare asa zis traditionale,fac misto de clienti. Nu se respecta retete,se folosesc ingrediente de calitate cat mai s***a din cauza preturilor mari ale celor bune,preturile la final sunt ca si cum ai hali placinta in interiorul Vaticanului. Mangalia a fost mereu supusa asa zisilor comercianti ,adica a unor indivizi care ar dori sa aiba sub control piata,populatia. Norocul nostru cu LIDL,Kaufland si altii,ca eram praf cu mafia turco-tatara si tiganesca a pietelor din Mangalia.. E grav ca turistii cumpara gogosi mai ieftin d la magazinele mari? Ia intrebati turistii,vor ei sa fie tepuiti de tarabisti? Chiar avem produse traditionale sau stifturi? Pe bune,nu tin cu primarul,insa tin cu noi,mangaliotii care eram facuti de tot rahatul cu chioscarii tepuitori,vanzatori de cacaturi scumpe.
4
3
Ce mare idioțenie, cum motivează?
2
2
ba radule,de ce p motii tai padurea si faci blocuri in cap aurora,catunul???Orice boschetar care.ti da 100 euro taie padurea si face bloc unde vrea p la lui?ba necititule,ma ta analfabeta nu ti.a explicat ca pomii sint casute ptr pasari care maninca insecte,absorb praful,dau oxigen.de ce ne taiati ba incultilor pomii,deabia cresc doua crengi ca le.ati taiat,sa cistige polaris bani si voi parandaratul!!!
10
1
voteze turistii aia civilizati ,ca ca m as pe ei de needucati...da ti mwie la votare si gata cu el .......toti moldovenii au ajuns primari
4
3
Ignorantilor, placinta dobrogeana este produs european protejat, declarat indicație geografică protejată (IGP) pentru Romania. Vanzarea de placinta dobrogeana este interzisa in jumatate din statiunile litoralului romanesc. Trollii primarului ii confirma ticalosia, de parca ticalosia primarului se spala cu comentariile unor anonimi. Toata Romania a ajuns sa stie ce fel de ..... e Radu Cristian.
7
1
Super! Daca vrem in Europa, atunci trebuie sa terminam cu turcismele de pe strada.
1
11
Nu-i de-ajuns cat fura nu_i lasă pe oameni cinstiti sa trăiască , mai ale pe localnici ,eu cred ca HCL nu este legal,trebuie cerut de la secretariatul guvernului daca este legal ? Eu cred ca est legal sa cumpere de la colgiu torturi sau sa-i mărească salariul amantei la 43000 lei brut ?
10
4
Primar de nota 10,baclavale cu f***i de la kur in ele,porumb făcut in toaletele publice ,covrigi cu făina furată ,etc etc cacamas pe voi de turci și țigani
11
7
Bravo Primar!
7
14
Ba idiotule tu mananci gogosi si baclavale ? Nu a interzis shaorma ma saracuke
6
5
De ce ba prostule ca sa mancam chipsuri si cartofi prajiti la restaurant?
10
5
Pe pancarta aia. Lasati ne sa ne castigam painea NECONDITIONAT.adica sa facem o tiganie in toata regula sa vindem orice oricum oriunde.fara fiscalizare fara controale fara nimic. Noi suntem mieji si nu aveti ce sa ne faceti. Vindem 0roduse de s***a calitate vindem orice sa facem bani.noi suntem clanul Menabit si facem bani. Nu avem nevoie de civilizatie si bun gust.... asta vrem dar primaru nu ne lasa.iesim in strada protestam.
4
17
Foarte bine ! Să se termine odată cu șmecherașii care au monopol pe înghețată. Un om normal nu mai poate face treabă , numai fini de polițai, rude de „controlori” și așa mai departe care ocupau ilegal domeniul public, angajau la n***u și foloseau minori ca sclavi. Înghețata la magazin nu pe trotuare la prețuri exorbitante. Sper că și porumbul va avea aceeași soartă că m-am săturat de coceni pe jos. Apropos , mai vedem și căruțele tzygăneshti vara asta prin stațiuni ? Am inteles ca șpaga a crescut sa nu ii vada cei de la rutiera dar mai e jandarmerie ANAF, ITM, Protecția Consumatorilor că locala e oricum degeaba.
8
9
PRIMARUL ASTA , ESTE CRETIN ? ATI ALES UN CRETIN , CARE SA VA FACA VIATA GREA . FACETI CEVA , UNITIVA SI TRIMITETIL LA PLIMBARE PE CRETINUL ASTA .
13
6
Aceste oligofren care îl tin in spate serviciile, este cel mai idiot primar de la Adam si Eva.A decopertat toata Mangalia , si un petic de asfalt nu a pus… oare cine îl mai voteaza pe acest, pe acest primar umil si bun de nimic, asta in afara de pensionarii cretini si idioti care asteapta un mic si o bere sa l voteze!!!
27
9
Vreau bere si baclavale. Restul e cancan
10
5
Trebe dezvoltata piata de stevie makidoneasca si de folbalisti la academie
17
8
Sunt cel mai p***t si ordinar primar! Nu vedeti ce mecla de hoț am ?
23
10

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102