REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Radu Babuş, către presă, în privinţa legii castrării chimice a pedofililor: „Avem nevoie de dumneavoastră!”

Radu Babuş, către presă, în privinţa legii castrării chimice a pedofililor: „Avem nevoie de dumneavoastră!”

Replica API 24 iulie 2015 | 08:59 96

Apel

Apel

Radu Babuş

Proiectul de lege privind combaterea şi prevenirea actelor cu caracter pedofil, care a generat un adevărat tămbălău în societatea civilă, din cauza referirii la castrare, va intra, după vacanţa parlamentară, la votul camerei decizionale a deputaţilor.

La Senat, proiectul a picat. 77 voturi „împotrivă” şi doar 7 „pentru” şi 4 „abţineri” au fost date la 5 februarie a.c. la votul din Senat. Numai că deputaţii iniţiatori ai legii sunt încrezători că va trece la Camera Deputaţilor, graţie valului dezvoltat în societatea civilă, după cazul cutremurător de la Vaslui, unde şapte violatori sunt cercetaţi în libertate, după ce au batjocorit o tânără de 18 ani.

„Sunt co-iniţiator la acest proiect de lege. Ideea e să ajungă la Camera Deputaţilor, pentru că este cameră decizională. Având în vedere şi situaţia creată la Vaslui şi starea care s-a dezvoltat în întreaga societate românească, cred că societatea civilă şi mass-media şi nu numai vor sprijini proiectul acestă de lege. Chiar avem nevoie de dumneavoastră! Vom pune presiune în Camera Deputaţilor... (...) Nu ştiu în momentul acesta unde este pe traseu, dar, probabil, dacă starea asta de nervozitate se va păstra până la începutul sesiunii parlamentare, la 1 septembrie, vom presa să se mişte cât mai repede în Camera Deputaţilor”, ne-a spus deputatul constănţean Radu Babuş.

27 de deputaţi PSD sunt iniţiatori ai legii, care a primit raport de respingere la Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, la 22 decembrie, anul trecut.

„În cazul infracţiunilor de agresiune sexuală asupra minorilor sau urmate de moartea victimei, făptuitorul poate fi obligat să urmeze tratamentul de castrare chimică dacă a beneficiat, prin consimţământul său, de prevederile art. 218 alin. 4 sau art. 220, alin. 4”, se arată la art. 2 (4), urmat de „În cazul faptei prevăzută la alin. 1-4, limitele speciale ale pedepsei se reduc la jumătate numai dacă făptuitorul acceptă şi urmează un tratament de castrare chimică”, se arată la art. 2 (4.1) al legii privind combaterea şi prevenirea actelor cu caracter pedofil şi a infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale ale persoanelor.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102