REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Radu Mazăre a vizitat elevii în costum de aviator: "Să fie curajoşi şi să înveţe"

Radu Mazăre a vizitat elevii în costum de aviator: "Să fie curajoşi şi să înveţe"

Replica API 18 septembrie 2012 | 00:00 147

La Constanţa, noul an şcolar a început cu sesiuni foto:

La Constanţa, noul an şcolar a început cu sesiuni foto:

A sunat clopoţelul la Constanţa! Încă de la orele dimineţii, forfota a luat cu asalt împrejurimile, atmosfera fiind una similară cu cea de primăvară, când întreaga natură se trezeşte la viaţă. Îmbrăcaţi de sărbătoare, cu buchete de flori şi cu părinţii alături, micuţii au păşit către şcoli. Însă, Şcoala cu clasele I - VIII "Nicolae Tonitza" a avut o pregătire specială, invitatul cheie fiind chiar jovialul Radu Mazăre, care a impresionat cu hainele sale de aviator. Nu au lipsit nici sesiunile foto, dar nici momentele de divertisment.

Noul an şcolar şi-a făcut debutul şi pe meleaguri constănţene. Cunoscut ca un oraş pestriţ, în frunte cu un edil nonconformist, oraşul nostru nu s-a lăsat mai prejos nici la festivitatea organizată cu prilejul începerii noului an şcolar. Faptul că învăţământul scârţâie mai din toţi ţâţânii, unele capitole fiind extrem de deficitare - iar aici exemplificăm: lipsa cadrelor didactice în învăţământul primar sau că unele unităţi şcolare arată deplorabil -, au fost şterse cu buretele preţ de câteva ore. La Şcoala "Nicolae Tonitza" micuţii care au început noul an şcolar au avut ocazia să se vadă cu... un maestru al deghizărilor, Radu Mazăre, care nu a dezamăgit "publicul" nici de această dată, fiind prezent la festivitate costumat în aviator. Intrarea a fost una spectaculoasă, cu automobilul de epocă din dotare, în dreapta edilului fiind prezent viceprimarul Gabi Stan. De cum s-au dat jos din autoturism, elevii au dat năvală asupra invitatului special, asaltându-l cu îmbrăţişări şi aplauze. Nici primarul nu s-a dat în lături şi a intrat în jocul micuţilor. După ce au dat mâna şi au schimbat cuvintele de bun găsit, Mazăre a explicat de ce a venit costumat în aviator, nu înainte de a-i întreba ce vor să devină când vor creşte. "A venit toamna prea repede peste mine şi nu mai aveam haine, doar nu era să vin îmbrăcat în sultan sau în spartan, şi atunci am zis să iau ţinuta de aviator. Lăsând gluma la o parte, am explicat copiilor că în viaţă trebuie să facă două lucruri: să fie curajoşi şi să înveţe, exact cum sunt aviatorii", a explicat Radu Mazăre, primarul Constanţei. Şirul evenimentelor a continuat cu o sesiune de fotografii, dar şi cu daruri, pe care Mazăre le-a primit încântat. De asemenea, un micuţ a declarat că ar dori să devină primar, promisiunea actualului edil al Constanţei fiind: "dacă vei avea note bune, promit că îţi dau casca asta de aviator". La eveniment a fost prezent şi şeful ISJ, Răducu Popescu, care a ţinut să ureze mult succes elevilor, precizând că şi copilul acestuia este bobocel, mai precis în clasa I. "Vreau să urez mult succes atât colegilor noştri cât şi părinţilor, şi spun asta pentru că vin de la o altă festivitate, pentru că băiatul meu este clasa I. Ajutaţi-vă între voi pentru a crea o bază solidă, să ne bucurăm peste ani de evoluţia şi de cariera copiilor noştri. Mult succes", a spus şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

Răducu Popescu şi-a vizitat şcoala unde a fost elev

Prima zi de şcoală a fost marcată şi la Şcoala Gimnazială nr. 38, Dimitrie Cantemir din Constanţa. După oficierea Te-Deum-ului, profesorii, părinţii şi bunicii au ascultat imnul de stat al României, apoi directorul unităţii de învăţământ, Iris Sarchizian, a dat citire mesajului prefectului. La eveniment a fost prezent şi inspectorul şcolar Liliana Timofte, care a urat un an plin de împliniri, apoi au luat cuvântul preşedintele Asociaţiei de Părinţi, Simona Olingheru şi reprezentanta elevilor, Mitea Cezara. A urmat momentul mult aşteptat, intrarea în sălile de clasă, care aşteptau nerăbdătoare zâmbetele şi glasurile cristaline ale elevilor. De asemenea, a fost prezent şi Răducu Popescu, şeful ISJ, fost elev al şcolii.

Poliţiştii constănţeni, prezenţi la festivităţile de deschidere a noului an şcolar

Luni, la festivitatea de deschidere a noului an şcolar, poliţiştii constănţeni au fost prezenţi în unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa. În fiecare şcoală a fost prezent un reprezentant al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, poliţist de proximitate, de ordine publică sau poliţist rutier, care a transmis copiilor, dascălilor şi părinţilor un mesaj pentru începutul anului şcolar, evidenţiind faptul că poliţiştii sunt cei care se implică direct în menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, astfel încât procesul educaţional să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Astfel, poliţiştii de proximtate şi specialiştii din cadrul Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţi au fost prezenţi la Şcoala Generală "Constantin Brâncoveanu" din Constanţa şi au desfăşurat activităţi comune pentru deschiderea anului şcolar 2012 - 2013. Totodată, poliţiştii rutieri au participat la activităţi similare la Şcoala Generală "B.P. Haşdeu", Şcoala Generală nr. 16, Grădiniţa "Steluţele Mării" etc., asigurând şi fluenţa traficului rutier în zona unităţilor de învătâmânt. Poliţiştii din mediul rural, de la Posturile de Poliţie şi de la cele nouă Secţii de Poliţie Rurală au desfăşurat activităţi similare pe întreaga rază de competenţă. În urma semnării parteneriatului dintre I.P.J. Constanţa şi I.S.J. Constanţa, în anul şcolar 2012-2013, se va asigura o comunicare directă, fiecare poliţist de proximitate va afişa la avizierul şcolii toate datele necesare pentru a putea fi contactat în orice situaţie. De asemenea, la orele de dirigenţie, pe întreg parcursul anului şcolar, poliţiştii vor fi prezenţi cu activităţi instructiv-preventive, contribuind astfel la formarea a unor comportamente pozitive şi la evitarea situaţiilor de risc pentru preşcolarii şi şcolarii constănţeni, specialiştii Compartimentului de Informare şi Educaţie Rutieră din cadrul Serviciului Rutier Constanţa urmând a derula ore de educaţie rutieră în unităţile de învăţământ sau la sediul Poliţiei Rutiere.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218