REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Radu Mazăre: 'Am scos staţiunea Mamaia din praf'

Radu Mazăre: 'Am scos staţiunea Mamaia din praf'

Replica API 22 mai 2019 | 00:01 1225

Extrădat din Madagascar, încarcerat în penitenciarul Rahova, Radu Mazăre a transmis un comunicat de presă, prin intermediul avocatei Lizeta Haralambie. Acesta a declarat că este mândru de tot ce a făcut în viaţă.

"De peste patru ani nu mai dau declaratii si nu mai sunt deloc implicat in viaţa publică sau politică. Cu toate acestea constat că numele meu, viaţa şi persoana mea suscită în continuare un uriaş interes. Nu inteleg de ce şi nu pot să fiu decât surprins si impresionat.

În acest context doresc să fac câteva precizări, cu scuze pentru lipsa de modestie: sunt mândru de tot ceea ce am făcut în viață, am construit de la zero ziare, radio sau televiziuni atunci când nu eram implicat în politică. Ca primar am construit case pentru tineri și nevoiași, am îmbunătățit infrastructură și economia orașului Constanţa și, foarte important, am reconstruit stațiunea Mamaia, pe care am scos-o din praf, ruine și anonimat, făcând-o celebră. Și lista poate continuă pe o pagină întreagă. Și în Africa când am ajuns am procedat la fel: am construit un resort într-o junglă sălbatică, doar cu localnici inimoși, fără utilaje și facilități", a transmis Radu Mazăre, din penitenciar.

Acuzaţii la adresa unui magistrat!

Totodată, fostul edil al Constanţei a mai precizat faptul că, deşi a mai făcut greşeli în viaţă, nu a făcut rău intenţionat nimănui. Radu Mazăre a făcut acuzaţii la adresa judecătorului care l-a condamnat.

"Desigur, am făcut în viață mea și greșeli, că orice om, dar n-am făcut rău intenționat niciodată, nimănui, fiind și un om cu frică lui Dumnezeu. Văd că foarte mulți vorbesc despre condamnarea mea de 9 ani și a celorlați oameni din acest dosar, care este în opinia mea și a avocaților una absolut nedreaptă și revoltătoare. Pe fondul acestui dosar, la Curtea de Apel București, pe parcursul a 8 ani de proces, a 106 termene și a 5 judecători schimbați, s-au realizat de către instanță două expertize judiciare – mamut. Una de evaluare imobiliară și una topografică. Ambele expertize au evidențiat un prejudiciu zero, demolând raportul DNA-ului făcut în acest sens. Așa se face că la finalul judecății la Curtea de Apel au fost zeci de achitări în dosar, iar eu am fost condamnat cu suspendare, ca să fie ceva. În apel însă, la ICCJ, "celebrul și temutul" judecător Ionuț Matei, pus cu mâna președinte de complet în mod nealeatoriu, cunoscut ca un apropiat și un bun executant al sistemului securist reînviat în ultimii ani în România, m-a condamnat, în doar 3 termene, la 9 ani de pușcărie. Cum? Foarte simplu:

− 1. a înlăturat expertizele judiciare neutre realizate de instanța de fond și s-a bazat numai pe rapoartele acuzatorului, adică ale DNA

− 2. fără probe noi, le-a reinterpretat pe cele existente deja.

Trebuie adăugat că în dosarul ANRP 1, dosar similar cu al meu, în motivarea achitării inculpaților de către Înalta Curte de Casație și Justiție se scria că nu pot răspunde membrii comisiei de retrocedare pentru valorile din expertizele realizate de către evaluatori autorizați în cazul retrocedărilor. Adică, invers de cum s-a apreciat în dosarul meu!!!

Va merge la CEDO

Fostul primar al Constanţei a mai transmis în comunicat faptul că îşi va căuta dreptatea la CEDO.

"Toate considerentele de condamnare a mea sunt clar împotriva jurisprudenței și deciziilor CEDO de până acum, dar, sigur, până voi ajunge să fiu judecat acolo voi face pușcărie. Ca și în cazul primarului Mircea Gutau! Eu consider că nu asta este justiție. E doar o bătaie de joc! După ce am făcut pușcărie în Madagascar, acolo unde apelul deținuților se făcea într-o curte cu pământ și mizerie pe jos, unde 1400 de oameni stăteam în genunchi și cu mâinile la ceafă, fără paturi și toalete, crede oare cineva că nu o supraviețuiesc în pușcăriile din România? Mă voi descurca onorabil și demn! Amintirile și iubirea nu mi le poate lua nimeni!", a încheiat Mazăre.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu ti-e rusine, ma porc de caine ce esti? Ai facut ce ai vrut in Constanta si Mamaia cu clica ta: Strutinschi, Nicusor, Cumpana, si altii din Pimaria Constanta, machidonimea si tiganimea din jurul tau!!! Ai vandut si concesionat orice loc de pamat cu verdeata, ai distrus Parcul Tabacariei ca sa faca aia mall-ul lu peste, unde vin martafoii cocliti si curvele cu pestii de rigore la agatat!!! Acolo sa iti putrezeasca oasele la parnaie! MUIE PD! MUIE PNL! MUIE PDL! MUIE URS! JIE SI CELOR PE CARE NU I-AM AMINTIT! MIUE PETROV!
3
0
si ce am pierdut, una a scos tara din noroaie iar altul a scos o statiune din praf, urmeaza ca puscariasul draknea sa scoata tara din UE
3
0
Oare o fi plans azi-noapte ? Pun pariu ca plange pe ascuns , de regula toti acesti derbedei plang cand se gandesc cat mai au de asteptat . In cazul acestui penal de duzina , inca nu bag mana.n foc ca face 9 ani chiar daca.i definitiva . Ca principiu , ar trebui confiscat totul ...absolut tot ce a dobandit din 2000 pana in prezent el si familia lui , mama , fratii , puslamaua pazita , si toti verii .
4
1
in primul rand expertul a concluzionat ca nu exista prejudiciu , in al doilea rand tranzactiile au fost anulate . De ce stau oamenii in puscarie iar violatorii si proxenetii sunt liberi ?
1
5
Mai Radule esti condamnat pe baza actelor pentru ca tu si gasca ta ati creat un prejudiciu de peste 10 milioane de euro.Raspunde ma la acuzatiile care ti se aduc nu mai bate campi.Ce treaba au politicul,Mamaia sau alte petarde pe care le arunci cu motivul condamnari demonstreaza ma ca atele care te-au trimis in puscarie sunt false.
8
1
Sau tovarasi de hotii cu porcul si pastaia ca prea sunt mandrii cu gunoiul de oras Cta de fapt cred ca au furat impreuna cu magarii astia
6
1
E hot el asa da este un om destept chiar este asta e
3
1
dupa logica ta, a furat dar a si facut multe, deci asta este un fel de legitimare a furtului, adica daca faci multe HOTIA este iertata, pai hai sa facem asa cu absolut toti hotii si borfasii si talharii, sa le dam si lor sansa sa faca ceva si apoi sa-i iertam, pe logica, a furat dar a si facut multe, nu putem permite doar unora sa fie hoti si sa-i lasam sa faca multe, trebuie sa-i lasam si pe altii sa fure si sa faca multe, desi la cum arata Constanta, mascariciul a facut multe numai pentru el si nimic pt urbe.
8
2
Mno, Mazariche draghe, de fapt voiai sa spui ca acum in Mamaia e praf de tras pe nas ! Hai, sugi puIa!
11
2
Ai scos Mamaia din praf si ai facut-o mai praf, si pulbere pe deasupra !
13
2
Veniti la vot!!!!!
14
3
in vecii vecilor nu va mai obtine constanta atatea fonduri . Mamaia ajunge in curand asa cum a luat-o mazare in 2000 , un fel calimanesti cu iesire la mare ! sa va fie rusine , mazare a furat , dar a si facut multe . Ce daca doctorul goe nu a furat , ca ne-a lasat in secolul trecut a fost bine ?
2
19
Bouarul de mazare a distrus statiunile,a betonat litoralul,a taiat toti pomii,multumim pesede,ca sa aiba ei ce vinde si baga bani in firme de partid.Era un amarit care vindeaa ziare si a ajuns multimilinar,prin munca si salariu de primar.Noi am ramas cu praful si boli de plamini,ei cu banii si madagascar.Multa inchisoare lui si la ai lui,si confiscarea banilor furati.Multa butelie mazare si ue!
16
3
Tot orasul e plin de blocuri machidonesti pe terenuri retrocedate pe acte false .. numai parjol dupa tine si mana ta dreapta faga fara frica . Statiunea mamaia a ajuns un cartier rezidential ... Constanta e o ruina multimim
23
2
Arogant ca deobicei.
24
2
Pe cine mai pacalesti tupeistule? Poate pe babe si mosi, sau pe talhari ca tine, ori pe cei cu creierul cat nuca! Ai facut din Mamaia o statiune de serparie unde colcaie dezmatul! Ai o minte diabolica si ai stiut ca drogurile, bautura si sexul atin nevoile primare ale omului, si ai contribuit la stricarea tinerilor, ba ai si scos bani pe spinarea lor! Esti un nenorocit! Umbli iar cu minciuni, cine te crede?
35
2
Sincer vorbind , nu m.ar incalzi anii de puscarie pe care.i face drogatul cat m.ar incalzi recuperatul milioanelor de euro furate . Se credeau zeii universului si asta si porcu . Auzi la el ! Iesiti afara din primaria mea !- Vom desfinta DNA ! Pe bune? Oricum , porcu are mai mult sange.n instalatie ca asta .
31
3
Prostule,ai furat si ai fost prins. Si dovedit, asa ca mucles! Lizeta Haralambie, avocata ta!? Rau ai ajuns ! Coarda asta ordinara nu numai ca e proasta si neaimtita, dar o sa te " ajute" sa mai capeti vreo 15 ani. In plus! Pai la cat esti de jigodie, numai o muista ca Lizzetttt putea sa te...reprezinte. Acum toti se pisa pe tine si pe ai tai. Sa vezi cum e , figurantule de doi bani, mocangiu si spagagiu ordinar! Vai de capu' tau! Ps- ai grija la..sapun!?
32
2
fututi natia matii de bucurestean imputit excroc turnator in facultate nenorocitule cum naiba nu ai facut rau intentionat cand nu dadeai avize ,dupa tine acuma o sa cada si altii primari de comune care au facut aceleasi magarii cu terenuri sute de hectare mutate de la domeniile statului improprietarite pe nedrept ,daca tu nu te dadeai mare jmeker cu salupa in leaving ai intaratat cacatul din cauza ta o sa cada si alti primari
30
3
Nu rezista 2 saptamini pestisorul. Pariu or un pachet de tigari?
12
2
Du-te dracu de borfas, sa te manance viermii.
18
2
Dar biletele de DRUM CINE OARE LEA ACHITAT
9
1
Mazarel te astept in celula . Rozeta o ai deja sparta de ciori in Madagascar, esti numai bun de luat la ranga . Ti ai draq de hoti si koorve
21
4
ca orice talhar egoist care se respecta este mandru cu ce a facut cu viata lui si deloc mandru cu ce a facut pt Constanta, caci orasul arata jalnic,si ar fi putut arata fantastic avand in vedere ce potential imens are orasul asta.Bobul de mazare nu poate sa fie mandru precum primarii din Sibiu, Brasov, Cluj, Oradea, Arad, el are cum sa fie mandru doar cu ce a facut cu viata lui,ca primar al acestui oras n-a facut nimic cu care sa se mandreasca,orasul asta este rusinea lui,orasul asta a fost vaca lui de muls,si a facut asta cu acordul vostru,pe lipsa voastra de reactie
25
2
Lizeta Haralambie. Mare avocata...pe bune ? A uitat cand sugea pula pe sub mese? Toata lumea stie ca e o proxeneta ordinara.
33
2
CASE CIORDITE LA SIBIU. Eu am dat dispozitie sa faca de 9 ani de bulau exact cat a furat Dorin Cocos.Cocos doar 2 ani si 6 luni de parnaie efectuat cateva luni. ACEASTA ESTE CONDUSA DE GANGSTERUL KLAUS WERNNER JOHANNIS
6
33
Cu ce ajuta pe cineva faptul ca acesti corupti stau in puscarie pe banii nostri ? Sa vireze la stat dublul prejudiciului demonstrat , sa faca un an de puscarie si dupa aceea o perioada munca in folosul comunitatii. Cred ca ar fi mai echitabil.
33
4
Mazaritul e definitia paiatzei, un jeg de om ordinar. Nici makar Mafia Casa Nostra nu fura din banii copiilor nostrii, facea bisnisuri pe banii lor... Din moment ce ai stricat viitorul copiilor nostrii nu te vom ierta niciodata pe tine si familia ta de javre
38
4
Esti mandru si ca l-ai facut pe pacaliciul de Fagadau primar? Si ca s-a pisat pe toate proiectele tale incepand cu carnavalul? Si pe statiunea Mamaia si in general pe noi toti constantenii de la care acum vrea taxa de parcare 10 ron pe ora? Si de sleahta lui cu care distruge orasul? Esti mandru?
46
2
Ce tupeu are maimutoiul asta, auzi, e mandru de faptul ca ne-a distrus iremediabil orasul !!! Si eu cred ca dosarul ar trebui sa ajunga la CEDO, pentru ca ar merita inchisoare pe viata !!!
56
3
Jigodie , de unde are fi.tu teren pe Arhiepiscopiei nr 13 ? Sti tu unde , langa sageata care ai facut.o proprietar pe curtea de la 15 . Ordinar nenorocit si jegos , in puscarie sa putrezesti , baga.mi.as toata poola.n ma.ta!
46
4
Ce nu pot eu intege, ata la bufonul derbedeu, cat si la suina partenera in furaciuni, este aceasta nevoie de a poza permanent in victime ale sistemului. Mars la puscarie javre nenorocite si sa iesiti de acolo cand va chem eu.
47
4
Mazare tu ai creat un prejudiciu de milioane de euro primariei Constanta si statului roman adu bani mascariciule si pe urma sa vorbesti deocamdata taci nu mai deschide gura ca pute.
51
3
Dis de dimineata s.a urcat pe gratii primaru si striga la noi sa il aplaudam ca el se da cu zmeul si uite ce miscari de profesionist are
47
4
A,i-a fost mila de nevoiasi si a construit HC langa Mamaia si cart.de tineret l-a dus la dracu,langa Baba Novac,ca la ce dracu sa puna tinerii la loc de cinste?dar stai,a luat 1milion de euro spaga,de mila saracilor,si ne-a distrus noua viata,cei ce stam langa HC.Tomis Nord,Soveja,Tomis 3 e distrus din cauza lor.Karma boule,toata suferinta oamenilor cu ciorile de le intra ziua in casa nu vor fi uitate,iar mizerabilul de Fagabou,ii vine si lui randul in curand.Ii lasa sa vanda tigari prin piete,stau pe 50 de lei chirie in HC si noua ne mareste ggcal,impozite,ca sa isi tina el votantii.Lasa spag
54
3
te cheama huidu si omori 3 oameni esti liber te cheama mazare si furi 9 milioane de euro si dai terenuri plus plaja la toti jmeklerii din sri si guvern iei 9 ani de parnaie
27
19
Dar in afara de tine, mazare, mai e cineva mandru de ce-ai facut? Rusinea orasului! Tu si una din marile tale realizari, viceprimarul Fagadau! Si sa nu uitam si toata gaska de distrusi care acum infunda puskaria. Discipolii tai Racu, Dospineasca etc. Pe 26 Mai USR, pentru ca asemenea creaturi sa mai vada primaria doar de pe dinafara.
42
8
ia uite cum toti milogii care lingeau curul lui Mazare sa-i bage in seama si acum se dau pe aici neprihaniti si victime.V-a muit Mazare, va muieste si Fagadau cand va vede ce rame sunteti si cum va intindeti pe jos sa apucati si voi un oscior mic,mic de ros ,slugi nemultumite!Hai mai comentati ,macar asa vedem cam cati lingeau clantele primariei degeaba!
31
11
de ce nu putem sa-l muim pe jegosul de claudiu manda? de ce nu lasati comentariile ? va e frica sa nu il iubeasca lumea pe jegos?
28
8
Puscaria trece, milioanele raman. Oare cand o sa inteleaga mandrul de el ca a facut multe lucruri rele? Poate dupa puscarie?
48
5
Sunt destui care zic, a furat da macar a facut ceva! Astia sunt cea mai proasta rasa de om! Hotia e hotie! La puscarie 30 de ani cu executare, dupa sa vezi cum se potolesc toti!
52
6
De drogat cu tupeu un kkat de om care incepe sa planga la beci pariem?
47
5
A inceput promitator dar a savarsit-o tragic. Adik a vandut tot orasul dupa bunul plac ce sa mai...
48
6
Acum fara glume Radu a fost cel mai bun primar al constantei si veti vedea ca o sa il plangeti
16
60
Radule noi ne dam cu kite-ul. Tu?
52
9
Imi plac izmele tale in special cele rosii in care te culcai seara dar prea te culcai cu gainile si ma puneai si pe mine sa fac acelasi lucru scuze dar n am chef de tine o lasam pe alta data pup
21
2
Si eu eram mandru daca faceam milioane de euro.. ce mai cinteaza cum... Bani sa curga
46
5
Maz a vandut tot terenu din constanta mazare un infractir mare
57
6
Esti mandru si ca l-ai facut pe pacaliciul de Fagadau primar? Si ca s-a pisat pe toate proiectele tale incepand cu carnavalul? Si pe statiunea Mamaia si in general pe noi toti constantenii de la care acum vrea taxa de parcare 10 ron pe ora? Si de sleahta lui cu care distruge orasul? Esti mandru?
58
3
Plm ! ! Avocata curului! Wtf!! Jeg de om si jeg de avocat! Te-au lasat si avocatii. ...
51
2
Ar trebui linsat, omorat cu pietre sau impuscat in piata Ovidiu? Mai mult decat i se intampla, urmatorii 9 ani in inchisoare ce ar mai trebui? Este un om aflat in suferinta si normal ar trebui sa aratam compasiune. De rest s-a ocupat sistemul judiciar si au fost emise hotarari judecatoresti finale si partiale. Eu cred ca orice om are dreptul la demnitate, inclusiv Radu Mazare
21
46
Bag pula in tine Replica !
17
10
Mazare....mortii matii de jeg. Cand ai intrat in primarie toate afacerile tale erau in faliment. Cum mortii matii te ai imbogatit dupa aia?
66
7
Cine e ma avocata pooli ? Foca-n calduri ? O sa fie aia vocata , cand o sa fiu eu rabin !
50
2
Un pishat de drogat ! Ne-ai distrus Statiunea Mamaia cu cluburile de drogati si cu cacaturile de blocuri ale mafiotilor de Vasea, Zelca si altii.
79
5

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920