REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Radu Mazăre, CONDAMNAT CU EXECUTARE la 6 ani şi 6 luni într-un alt dosar

Radu Mazăre, CONDAMNAT CU EXECUTARE la 6 ani şi 6 luni într-un alt dosar

Replica API 16 mai 2018 | 00:01 705

Magistrații Tribunalului Constanța s-au pronunțat, miercuri, 16 mai, în dosarul în care Radu Mazăre a fost judecat pentru înstrăinarea terenurilor din Mamaia. Astfel, aceștia l-au condamnat la 6 ani și 6 luni cu executare. Decizia nu este definitivă. Amintim că Radu Mazăre a mai fost condamnat, dar cu suspendare, într-un alt dosar.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, la data de 12 octombrie 2004, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitate de primar al municipiului Constanța, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu legate de corecta gestionare și administrare a patrimoniului orașului, cu ocazia vânzării, la un preț derizoriu de 23,56 euro/m.p., a unui teren în suprafață de 15.465,91 m.p., situat în stațiunea Mamaia, faptă prin care a fost provocată unității administrativ teritoriale o pagubă de 1.104.884,16 euro și totodată au fost obținute foloase necuvenite cumpărătorului bunului.

Procurorii mai arată că, la data de 28 februarie 2007, Mazăre, în aceeași calitate, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu legate de corecta gestionare și administrare a patrimoniului orașului, cu ocazia vânzării, la un preț modest, a două terenuri în suprafață de 11.890 m.p. și 502,81 m.p., aparținând Primăriei Constanța, faptă prin care a fost provocată municipiului Constanța o pagubă de 2.971.420 euro și totodată au fost obținute foloase necuvenite cumpărătorului bunului. ”Concret, inculpatul Mazăre Radu Ștefan a stabilit cu intenție o valoare diminuată, față de valoarea comercială reală, pentru o suprafață de 11.890 m.p. teren situată în intravilanul municipiului Constanța, stațiunea Mamaia, aparținând domeniului privat al municipiului Constanța, în cadrul unei acțiuni de vânzare a acestuia. Terenul respectiv a fost cumpărat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de inculpata Hortolomei Moscu Sorina Gina. La data de 31 mai 2007, inculpatele Hortolomei Moscu Sorina Gina și SC Mehmetoglu SRL au dobândit, prin cumpărare, de la RAEDPP Constanța, un teren în suprafață de 502,81 m.p. cunoscând că prețul atribuit era cu mult diminuat față de valoarea comercială reală. Terenul respectiv a fost ulterior transferat societăților comerciale SC Bulevard SA (la data de 31.10.2007) și de SC Millenium Global Development SA (la data de 16.12.2010), reprezentante de aceeași inculpată. Tranzacțiile respective s-au făcut prin creșterea succesivă a prețului, astfel încât SC Millenium Global Development SA a dobândit terenurile respective la o valoare aproximativ egală cu cea de piață, fiind disimulată proveniența ilicită a acestor terenuri”, se arată în comunicatul DNA.

L.C.

Citește și:

DOSARUL RETROCEDĂRILOR: MAZĂRE, 4 ANI CU SUSPENDARE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
VOI ASTIA DE SUB MINE CARE DATI TARE CU MINCATUL DE RAHAT DATI FUGA SA II SUGETI MADULARUL. SI FETELE LE LUTETI REZOLVA CU CITE UN CUNULINGUS. SLUGILOOOR LINGATORILOR DE CLANTE CE SINTETI VB FARA AVEA HABAR.
2
0
Mult prea putin, mai ales la Hortolomei care a furat de a spart a primit 2 ani cu suspendare. Aranjat cu procurorul , s au dat spagile
0
1
ce a reusit sa faca bobul de mazare secundat de viceprimarul Fagadau in Constanta:Parcul Tabacariei a fost macelarit, malurile lacului stau sa cada,Parcul de la Casa de Cultura e un dezastru,Cazinoul sta sa cada,Piata Ovidiu arata ca dupa razboi,numai ruine pe acolo.S-au facut investitii pt crearea locurilor de munca?NU, pai atunci ce a facut bobul de mazare in atatia ani de este atat de laudat de postacul Sabin?tot ce a facut este ca si-a facut conturile mari si s-a carat in Madagascar,unde-i este bine si se amuza pe necazurile noastre.
8
0
Adevarat romanes asta e . mazare. Va reprezinta , tu va n gura de rom romanes kokalari
2
1
justitia anca functioneaza cu motoarele turate slab ,dar functioneaza.
4
1
Ba Sabine.. degeaba a facut in 2 ani orasul si a furat in continuu... ce a facut , a facut pt ca ala era jobul, fisa postului, sa faca in oras. Drept urmare pt ca a facut 'ceva' pt oras nu merita recompensa. Era obligat sa faca pt oras. Dar pt ca a furat, merita parnaie.. si crede-ma ca il doare ca nu mai este in CT... ori peste hotare..ori in puscarie!
4
1
poate sa-i dea si 1000 de ani, cat nu este decizie definitiva nu conteaza, asa e la noi justitia pe care o aparati in strada conteaza doar ultima judecata cand sigur va primi cu suspendare, restul deciziilor sunt pentru aburirea gusterilor!!!
3
1
A furat banii prostilor din Constanta si a fugit cu ei
3
1
Pai asta e orientarea lui sexuala, o ia la dos. Hai Raducule, inbuci ceva
5
0
Te asteptam sa tefutem in cur, sa vii cu bani la Poarta Alba ca altfel iti rupem dintii
6
0
de fapt e la vrajeala ca sa adoarma prostime p.s.d votantii acestor gunoaie cu picioare.e liber la jaf national deocamdata,daca furati sub 1 milion faceti zeci de ani,puscaria e pentru gainarii mici oameni care fura o paine un salam maruntisuri criminalii violatorii si criminalii economici traiesc vremuri de glorie,multumita actualei guvernari.
4
1
Pedeapsa este data la misto. Prostiemea are nevoie sa creada ca se face dreptate.
12
2
Sabine , traiti-ar ma-ta , cand a aparut Mazare inca aveam parc , La Brick era fabrica de mobila , nu Copacabana si Cazinoul era functional , ultima data am baut o bere acolo in 2000 , cand a ajuns panarama primar.
9
2
Cumba putut pamplicarul sa iasa din tara doar el.stie
3
2
Sabin esti un idiot sinistru care suprima prostia.
8
3
Sabin s u g i p u l a si tu si mazare
8
3
si nu e definitiva, asa ca nu inseamna mare lucru
5
0
Si cine executa pedeapsa, mama mare din varful palmierului.Ce circar era el, dar ce reprezentatie de circ e cu aceste pedepse in lipsa infractorului.
11
1
Bai sabine, Te afli in treaba. Mazare nu a fost constantean nici dupa ce a castigat primaria. E un golan infect din Bucuresti...sa traiesti!...si sa...
16
4
Felicitari bobita , bine ca ai fugit asa ar trebui sa faca si Lalai ,Dobrescu, Popartac, Razvan Ion, Nitoi Cristinel, si toti ca ei.
5
0
Lui King Julien I se falfaie de peste ocean...
8
0
Nu se v-a mai baste primar ca Radu Mazare nici in 50 de ani...Cand a luat primaria dupa gunoiul ala de Mihaiesi,tin minte ca orasul era infect si manaia un jeg...A facut minuni si in 2 ani orasul si statiunea erau de nerecunoscut...Pacat,mare pacat ca am pierdut un constantean care si-a iubit orasul si semenii lui...Vant bun din pupa Radule si viata lunga sa ai!!!
8
29
6 ani si 6 luni cu suspendare
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367