REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Radu Mazăre: "Dar voi aţi citit stenogramele cu Chioru' şi Kovesi?"

Radu Mazăre: "Dar voi aţi citit stenogramele cu Chioru' şi Kovesi?"

Replica API 11 iulie 2012 | 00:00 99

Primele reacţii ale fraţilor Mazăre - primarul şi senatorul - la stenogramele care îl vizează pe Ponta!

Primele reacţii ale fraţilor Mazăre - primarul şi senatorul - la stenogramele care îl vizează pe Ponta!

Procurorul George Bălan a fost interceptat de anchetatorii DNA din luna februarie, ca urmare a autorizaţiilor obţinute de la instanţa supremă, el având convorbiri cu mai multe persoane, între care Marcel Sâmpetru, comisarul Mihai Vlad - şeful SIPI Ilfov, dar şi cu premierul Victor Ponta, notează Mediafax. Potrivit surselor citate, în una din convorbiri, Bălan îi cere lui Ponta o întâlnire şi acesta acceptă. DNA spune că Bălan şi Sâmpetru ar fi obţinut informaţii de la Direcţia Informativă de Protecţie Internă (DGIPI), pe care le-ar fi divulgat unor persoane politice. În baza acestor informări, cei doi şi-ar fi negociat ocuparea unor funcţii de conducere în Ministerul Public, conform Realitatea TV.

Cum reacţionează Radu Mazăre şi Alexandru Mazăre la stenogramele care circulă în momentul de faţă şi îl vizează pe Victor Ponta? Ei bine, senatorul PSD Alexandru Mazăre, care a trecut şi el prin ceva asemănător (interceptări, în timp ce un alt senator îi povestea cum ar fi să preia conducerea Justiţie - n.r.) declară: "E o fumigenă , n-are relevanţă. E campanie electorală şi face parte din arsenalul lui Băsescu". Întrebat, în acest context, dacă se referă la faptul că DNA ar răspunde unor comenzi de la Băsescu, aşa cum acuză alţi lideri ai USL, Alexandru Mazăre a spus că: "Asta e o întrebare retorică". La insistenţa de a primi un răspuns cu subiect şi predicat pe tema mai sus menţionată, plus întrebarea dacă îi este teamă să răspundă, senatorul a spus: "E un moment în care îţi e teamă", el dând de înţeles că are telefonul ascultat, "ca toţi românii". "Înţeleg că domnii ăştia (cei din stenograme-n.r.) discutau între ei. Cu ce a greşit Ponta? E cusută cu aţă albă...", a mai spus Alexandru Mazăre.

La rândul său, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a spus că nu a citit stenogramele cu pricina, dar ne-a îndrumat să citim stenogramele discuţiilor dintre preşedintele suspendat Traian Băsescu şi procurorul general, Codruţa Kovesi: "Dar voi aţi citit stenogramele dintre "Chioru" şi Kovesi?".

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218