REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Radu Mazăre deplânge pierderea acțiunilor în Port. Ce alte proiecte eșuate îl fac să se simtă „profund mâhnit”

Radu Mazăre deplânge pierderea acțiunilor în Port. Ce alte proiecte eșuate îl fac să se simtă „profund mâhnit”

Replica API 16 ianuarie 2015 | 14:05 175

Anul nou aduce și ora bilanțului. Pentru primarul Constanței, Radu Mazăre, asta înseamnă și o serie de proiecte pentru care s-a angajat, însă, în prezent, sunt nerealizate.

Pentru acestea, Mazăre promite să le dea „de cap” pentru buna funcționare a municipiului. De asemenea, edilul deplânge pierderea acțiunilor în Portul Constanța și susține că autoritatea locală a rămas fără o sursă de finanțare. Reamintim că, la sesizarea depusă la Avocatul Poporului și, ulterior, la Curtea Constituțională de președintele PNL Constanța, Christian Gigi Chiru, deținerea celor 20% ale Consiliului Local în Portul Constanța din 2008, a fost depistată o stare de neconstituționalitate.

„Din păcate, la fel ca în viață, sunt în existența orașului nostru câteva probleme care nu au putut fi rezolvate încă și pentru care sunt mâhnit, dar vă promit că anul viitor le dau de cap. Programul de asfaltare a fost întrerupt din motive independente de voința primăriei și nu a existat timpul necesar pentru a finaliza o nouă licitație. În ceea ce privește acțiunile suplimentare pe care municipalitatea le dorea de la Portul Constanța, nu numai că nu le-am obținut, dar le-am pierdut și pe cele pe care le aveam. Odată cu cele 20% din acțiunile deținute la Administrația Porturilor Maritime Constanța, cu toții am pierdut și banii aferenți (aproximativ 2,5 milioane de euro anual). Am pierdut acțiunile și banii ca urmare a demersului întreprins de un senator PDL – PNL, care a solicitat la Curtea Constituțională anularea legii prin care dețineam respectivele acțiuni. (...) Nici proiecte pentru locuințele sociale și soseaua de coasta nu le-am putut demara intrucat, desi am avut finantarea, nicio firmă nu s-a prezentat la licitațiile de construire, probabil de teama unor eventuale anchete. (...) Vom reporni programul de asfaltare, o prioritate o vor constitui trotuarele, parcările dintre blocuri, sensurile giratorii și noua stradă Eduard Caudella din cartierul de locuințe pentru tineri – zona Baba Novac. Din bani guvernamentali vor începe lucrările la Cazinoul din Constanța, precum și la o sală polivalentă și un bazin olimpic de înot în zona Badea Cârțan. Având finanțarea asigurată, reluam licitațiile și sperăm să avem constructori pentru a începe lucrările atât la șoseaua de coastă, cât și la etapa a doua a locuințelor sociale din Cartierul Henri Coandă”, a spus, vineri, Mazăre.

Vom reveni!

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218