REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Radu Mazăre, din nou la DNA cu geanta făcută: este urmărit penal pentru terenurile de la Castel şi Cazino Mamaia

Radu Mazăre, din nou la DNA cu geanta făcută: este urmărit penal pentru terenurile de la Castel şi Cazino Mamaia

Replica API 21 martie 2015 | 23:42 133

Edilu scuipă-n curtea PSD: este un partid, el însuşi, şi cu liderii lui, complexaţi şi timoraţi

Edilu scuipă-n curtea PSD: este un partid, el însuşi, şi cu liderii lui, complexaţi şi timoraţi

După ce, zilele trecute, Radu Mazăre a dat cu subsemnatul la DNA Bucureşti, iată că a venit rândul şi procurorilor constănţeni să-l ia la întrebări. El s-a prezentat, vineri, la DNA-Serviciul Teritorial Constanţa, într-un dosar pe care procurorii îl instrumentează în legătură cu terenul de sub clădirea Castel din staţiunea Mamaia. „M-a înştiinţat că s-a pus în mişcarea urmărirea penală pentru terenul de la Castel vândut în 2004, pentru terenul de la Cazino, din 2007, pentru care sunt în proces la Bucureşti, pentru că n-am dat afară funcţionarii publici în 2008 şi pentru că primăria n-a executat o hotărâre din instanţă unde noi spunem, şi cei din subordinea mea, că nu putea fi executată...Sunt patru bucăţi de abuz în serviciu. E dosarul vechi, dar s-a pus în mişcare urmărirea penală, adică e ultima fază înainte de a fi trimis în judecată. La terenul din jurul Castelului, el a fost subevaluat pentru că, acolo dacă s-ar fi construit un ansamblu rezidenţial, terenul n-ar fi fost 24 de euro, ci 94. Sigur că acolo nu era PUZ, că este iarbă cum o vedeţi şi acum. Valoarea a stabilit-o evaluatorul, în baza unei licitaţii. Pentru tot ce se întâmplă eu sunt vinovat“, a declarat Radu Mazăre, la DNA, precizând, totodată, că nu mai face declaraţii despre politică, pentru că nu-l mai interesează şi pentru că s-a săturat să stea cu bagajul în mână.

Mai mult, spune el, până la vară va renunţa şi la administraţia locală. „Sunt hotărât, din moment ce mi-am scris demisia. L-am chemat pe Făgădău, să vină cu o hârtie şi mi-am scris demisia. Nu-mi mai trebuie politică şi, în curând, nu-mi va mai trebui nici administraţie. Sigur, până în vară renunţ la primărie. O să mă ocup, după aceea, de dosare şi o să stau la plajă. Nu o să mai fac nimic pentru care să-mi înceapă iar procurorii cu anchete. În momentul ăsta, orice fac e luat şi anchetat. Şi nu mai vreau. Am şi eu dreptul la viaţa mea. 90 % nu mă voi răzgândi în ceea ce priveşte renunţarea la primărie. Nu mai vreau, nu-mi mai trebuie“,a spus Mazăre. Întrebat dacă-i pare rău că a renunţat la partid, dacă are regretă că renunţă la primărie, acesta a explicat: „Sigur că-ţi pare rău, la un moment dat, pentru ceea ce ai construit. Dar, punând în balanţă viaţa ta personală, şi stresul pe care-l trăieşti şi tot coşmarul... Pentru că, să fim sinceri, eu trăiesc un coşmar pentru că, nu ştiu câţi oameni din România ar fi putut trăi cu gentuţa la ei, băgaţi la beci, scoşi de la beci, anchetaţi, hăituiţi. Şi nu mai vreau, indiferent de ce se întâmplă în politică, de ce se întâmplă în administraţie, la Constanţa, dacă merge bine, merge prost Primăria... Nu o să mă mai intereseze primăria cum, de ieri, nu mă mai interesează nimic în politica românească”, a conchis Radu Mazăre, precizând că nici măcar electoratul său nu-l va face să-şi schimbe planurile. „Nu mai vreau nişte care, nici defilări... Nu contează ce vrea poporul, pentru că am şi eu, şi familia mea, şi prietenii mei, dreptul de a trăi. Nu pot să trăiesc în fiecare zi cu geanta. Nu pot, indiferent, chiar dacă îmi pare rău că m-au votat oamenii atâta amar de vreme, pentru că au crezut şi eu mi-am dorit să fac bine. Deja, la vară fac 47 de ani. De 10 ani târâi porţile DNA-ului şi răspund la fel şi fel de declaraţii, de la ANI, DNA, rapoarte, controale... Nu mai pot să mă ocup de oraş, nu mai pot să dau o dispoziţie în primărie pentru că peste o săptămână poate să fie chemat de procurori, dacă te-a pus primarul”. În încheiere, alesul Constanţei a precizat, că, după demisie , nu a fost contactat de colegii PSD de la Bucureşti. Mai mult, Mazăre a mai spus, referitor la PSD, că „cred că avocatul Bolcaş a avut dreptate...este un partid, el însuşi, şi cu liderii lui, complexaţi şi timoraţi. Nu ştiu ce votau, ce suspendau...nu mai comentez, dacă sunt simplu membru...îmi fac cruce că nu mă interesează cine conduce organizaţia“.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614