REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Radu Mazăre, după ce a discutat cu Victor Ponta: "AMNISTIE pentru toţi INCOMPATIBILII!"

Radu Mazăre, după ce a discutat cu Victor Ponta: "AMNISTIE pentru toţi INCOMPATIBILII!"

Replica API 14 august 2013 | 00:00 66

Preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre, a declarat pentru Gândul că va propune în cadrul Comitetului Executiv al PSD, programat peste două săptămâni, anularea din legea 161/2003 a punctelor privind incompatibilităţile şi o amnistie pentru cei aflaţi deja în stare de incompatibilitate. Primarul Constanţei a dezvăluit pentru Gândul că ideea i-a venit după discuţia avută cu premierul Victor Ponta, în care prim-ministrul i-a explicat de ce Ministerul Justiţiei a dat aviz negativ modificării legii 161/2003.

Mazăre susţine că a fost "lămurit de premier", înţelegând că modificarea propusă de Ministerul Dezvoltării nu se putea aplica şi retroactiv.

"M-a lămurit. M-am gândit după ce mi-a spus el care e motivul, o să le-o propun: daţi o amnistie pentru ce a fost până acum. Ca urmare, când o avem întâlnirea PSD, peste două săptămâni, am să le propun să facă o lege care să anuleze acest punct al incompatibilităţilor unde sunt primarii, preşedinţi ai Consiliilor Judeţene, reprezentanţii în Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară şi să amnistieze ce s-a întâmplat până acum", a spus pentru gândul Radu Mazăre.

Social-democratul spune că a văzut că în Turcia, Italia, şi Israel s-a putut da amnistie fiscală.

"Pe cale de logică, mă gândesc că nu contează cum ai făcut banii prin evaziune, prin nu ştiu ce, din momentul în care i-ai adus în ţară eşti iertat, se poate face şi asta şi rezolvăm o problemă. Urmează să fie asumată politic, e o chestiune care ţine de buna funcţionare a autorităţii locale, nu este o chestiune de avere sau de conflict de interese, nu văd de ce nu se poate asuma politic", a precizat Mazăre

Primarul dă şanse de reuşită propunerii sale în interiorul PSD, deoarece nu poate "răscoli ANI" toţi primarii şi şefii de CJ

"Să păstrăm totuşi nişte proporţii, nu poate să răscolească o ţară întreagă Georgescu ăla, care stricto-senso, pe litera legii, interpretează aşa.Va fi o propunere a mea în Comitetul Executiv al PSD în calitate de preşedinte al organizaţiei PSD Costanţa. Repet, se anulează de acum încolo cei afectaţi , se amnistiază pe punctul ăsta", a afirmat pentru gândul Mazăre.

Întrebat dacă nu va exista o reacţie din partea Comisiei Europene, preşedintele PSD Constanţa a răspuns că "România nu trebuie să întrebe pentru orice lege Comisia Europeană".

"Atunci nu ne mai punem Guvern şi să ne conducă Uniunea Europeană. Pe o chestiune logică, care nu are legătură cu corupţia, nu văd ce problemă ar avea Comisia Europeană. Dacă le explici cu argumente logice înţeleg, lasă că le-am mai explicat eu ambasadorilor ce şi cum e cu corupţia. Le-am spus-o clar şi explicit, bazat pe argumente. Lasă că nu murim cu raportul MCV, nu putem trăi cu sabia lui Damocles deasupra capului că dacă. Este justificat, este normal, este pentru buna funcţionare. Însăşi directia CE spune că primarii trebuie să reprezinte comunităţile acolo unde sunt acţionare", şi-a prezentat Mazăre punctul de vedere în relaţia cu Bruxelles-ul.

Primarul a declarat că "propunerea este una curajoasă", dar este logică şi corectă.

"Credeţi că le trebuie o facultate să înţeleagă ce le spun eu", a spus Mazăre, întrebat dacă le va explica colegilor din PSD iniţiativa înainte de a o propune în Comitetul Executiv.

sursa: gandul.info

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367