REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Radu Mazare: "In viata mea nu am fumat droguri. Mie imi plac femeile"

Radu Mazare: "In viata mea nu am fumat droguri. Mie imi plac femeile"

Replica API 1 decembrie 2010 | 00:00 161

Primarul Constantei nu inchide magazinele de vise, indeamna Guvernul sa o faca

Primarul Constantei nu inchide magazinele de vise, indeamna Guvernul sa o faca

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, spune că nu închide aşa numitele "magazine de vise", pentru că... nu ştie ce să închidă. Potrivit edilului, nu există cadru legal care să permită primăriei să ia asemenea măsuri. "Primăria nu autorizează decât restaurante! Pentru magazine dăm numai programul de funcţionare. Deocamdată ei vând produse legale, care nu apar în anexa legii care interzice comercializarea drogurilor. Noi nu avem capacitatea legală să definim ce substanţe sunt dăunătoare. Nu am instrumentul legal, nu am dreptul şi nici nu ştiu ce să închid", spune Mazăre. Primarul Constanţei a ţinut să facă aceste precizări, pentru a le explica "nătărilor din PDL" care i-au trimis o scrisoare cerându-i să dea o hotărâre de consiliu prin care să interzică aceste magazine, că acest lucru nu se poate face.

"Am aflat că nişte pedelişti nătărăi (n.r. - Senol Zevri, director executiv Agenţia pentru protecţia Mediului, Gigi Chiru, şeful Inspectoratului Teritorial în Construcţii Constanţa, Florin Constantin, Dionisie Culeţu, comisar şef CJPC) mi-au adresat o scrisoare prin care îmi cereau să dau o hotărâre de consiliu prin care să închid şi să restricţionez funcţionarea acestor magazine. Ei nu au citit legile. D-aia merge ţara asta aşa cum merge. Pentru că este prost condusă de nişte nătărăi, de la Guvern până jos. Problema este gravă deoarece se câştigă foarte mulţi bani pe sănătatea celor care vor să aibă câteva momente de plăcere, dar care nu-şi dau seama că le face rău. Dar problema nu este la autoritatea locală. Dacă cei care au studii nu pot defini clar aceste substanţe pentru a putea fi incluse în lege, eu cum să le definesc?", spune Mazăre. Acesta susţine că în Statele Unite ale Americii, aceste substanţe sunt interzise prin lege. "De ce, la nivel legislativ, unde portocalii au majoritatea, nu se dă o Hotărâre de Guvern, în care să încadreze aceste substanţe şi să le interzică?", se întreabă edilul Constanţei. El afirmă că toate hotărârile de consiliu local, care au fost date în acest sens, în ţară şi chiar în Constanţa, "sunt apă de ploaie". "Ele pot fi atacate în instanţă şi desfiinţate. Iar primarul poate fi acuzat de abuz în funcţie. Aşa s-a întâmplat la Braşov, unde deja există astfel de procese. Este treaba exclusivă a Guvernului", a mai declarat Radu Mazăre. Până una, alta, la Năvodari există o astfel de hotărâre de consiliu care interzice funcţionarea acestor magazine şi care se pare că a şi produs efecte. Numai ieri, la Eforie, în şedinţa de consiliu, a fost votată hotărârea care interzice comercializarea "produselor din categoria plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante sau psihotrope" pe raza oraşului Eforie. "Poate că Matei este un primar mai sclipitor", a spus Mazăre, referindu-se la edilul oraşului Năvodari care a închis "magazinele de vise". Menţionăm ca ambii primari, atât cel din Eforie, cât şi cel din Năvodari, sunt primari PSD. Tot ieri, în cadrul aceleaşi conferinţe de presă, edilul Constanţei a precizat foarte clar că: "În viaţa mea nu am fumat droguri. Nu am încercat nici un drog niciodată. Mie îmi plac femeile".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614